ona19 01.03.04, 13:55 dziś byłam u lekarza i stwerdził że mam nadżerkę przepisał mi tabletki do lykania czopki i krem czy da rade ja wyleczyc??? prosze o rady kto sie na to leczył bo nie wiem juz sama Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetamacura Re: Mam nadżerke :(:(:( 01.03.04, 14:27 dziwie sie ze nie robi Ci badan cytologicznych. NIe wiem, ja mialam te badania, usunal, i chodzilam na zmiane opatrunku co dwa tygodnie przez 1,5 miesiaca. Wyleczylam sie i jest ok. Nie boj sie bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
ona19 Re: Mam nadżerke :(:(:( 01.03.04, 15:17 Mialam cytologiczne badania badała lekarz pod mikroskopem. Odpowiedz Link Zgłoś
moboj Re: Mam nadżerke :(:(:( 01.03.04, 15:57 witam wpisz w forumową wyszukiwarke słowo "nadżerka" i będziesz miała sporo do czytania o sposobach leczenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anetso Re: Mam nadżerke :(:(:( 01.03.04, 17:08 kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=78 Zobacz ten link... bardzo przystepnie jest tutaj opisana nadzerka i jak z nią postepować...Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
cordelia23 Re: Mam nadżerke :(:(:( 01.03.04, 23:23 Też mam, ale niby malutką. I powiem Ci, że nic z tym nie robię. Znaczy na początku się leczyłam czopkami, globulkami, tabletkami. Da sie wyleczyć. Prawdopodobnie przyczyną sa niedoleczone stany zapalne. Do lekarza trzeba się zgłosic jeśli są upławy szczególnie zielonkawe, o przykrym zapachu itp. Albo jeśli cały czas dokuczają stany zaplne to tez trzeba się wyleczyć. Są różne metody. Ostatnio głośno cały czas o tej krioterapii- zamrażanie tlenkiem azotu. Podobno to dobry bezbolesny sposób i nie zawsze jak piszą są upławy (surowica) po zabiegu przez 6 tygodni. Nadżerka to niezłośliwy rak. Lepiej jest jednak wyleczyc teraz sama się wybieram do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś