isabela79 02.03.04, 11:42 Pomóżcie! Jestem w czwartym miesiącu ciąży i na piersiach robią mi się straszne rozstępy. Smaruję balsamami, robię naprzemienne natryski i nic nie pomaga. Co je powoduje (jedzenie, bielizna)? Jak eliminować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blodymarry Re: co na rozstępy - help 02.03.04, 19:11 Witam, Wprawdzie w ciąży nie byłam, ale na skutek nagłej utraty wagi też mam problem z rozstępami. Rozstępy robią się przeważnie, gdy chudniemy lub grubniemy nagle. Jeżeli chodzi o piersi to należy smarować je jakiśm żelem albo kremem do pielęgnacji piersi z kompleksem przeciwko rozstępom. Ja stosuje emulsje z Avonu, szczerze mówią nie widzę żeby zlikwidowała stare, ale na pewno zapobiega powstawaniu nowym (stosuje dopiero jakiś m-c). A jeżeli chodzi o rozstępy na ciele (szczegółnie na nogach, brzuchu i biodrach) to stosowałam i rewelacyjny jest krem firmy NOREL, jest to krem wyszczuplaj likwidującym rozstępy. Ja już stosuje go bardzo długo i mnie i moim znajomym pomógł. Tzn. prawda jest taka, że rozstępy jeżeli się pojawią to nie mozna ich się juz pozbyć, ale dzieki temu kremowi moje rozstepy wyblakly, a część nawet znikneła. Na stronie www.norel.pl znajdziesz wiecej informacji. Ta firma ma tez krem do pielęgnacji biustu, ale nie stosowałam, więc nie mogę nic na ten temat powiedzieć. Zamierzam sprobować więc za jakieś dwa m-ce będę miala infomacje ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: co na rozstępy - help 17.03.04, 12:39 Myślę, ze na Forum Uroda bądź Ciąża więcej się dowiecie... Odpowiedz Link Zgłoś