Dodaj do ulubionych

pytanie o buty

IP: *.zone4.bethere.co.uk 19.05.10, 19:41
Nie wiem jak w Polsce, ale tu gdzie mieszkam (UK)ostatnio w sklepach wszedzie widze takie oto buty
www.amazon.co.uk/gp/product/B001SN8DMU/ref=s9_hps_gw_ir03?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-5&pf_rd_r=1MN93SWEPYAVBF5Y5P3P&pf_rd_t=101&pf_rd_p=202366727&pf_rd_i=468294
ponoc zdrowotne ze dobrze wplywaja na kregoslup i postawe. Nie sa zbyt piekne ani tanie, ale zastanawia mnie czy to wymysl marketingowy zeby zarobic kase czy naprawde buty o takiej podeszwie sa zdrowe.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • fajnyrobal Re: pytanie o buty 20.05.10, 00:14
      Tak, są zdrowe, zwłaszcza jeżeli ktoś uprawia jogging, powodują
      mniejsze obciążenie kolan. Kręgosłupa pewnie też smile
      • Gość: Ola Re: pytanie o buty IP: *.home.aster.pl 20.05.10, 12:40
        Firmą, która jako pierwsza zaczęła produkować buty z podeszwą o tym kształcie
        jest MBT. Możesz znaleźć o nich informacje, obejrzeć buty, na pewno są droższe
        od Skechersów. W ostatnich latach pojawiło się sporo "MBT-wannabe". Skechers na
        pewno nie ma tylu lat doświadczenia, co MBT, takich badań i technologii, ale sam
        kształt podeszwy bardzo dużo daje. Możesz też zapytać sprzedawcę, jaka jest
        dokładnie różnica między tymi butami a MBT. Ja wiem dużo o MBT, ale nie znam
        Skechers. Mam trzy pary MBT, uwielbiam je, ponieważ mam problemy ze stawami,
        szczególnie kolanowymi, a te buty znacznie zmniejszają obciążenie stawów.
        Pomagają korygować postawę, świetnie się w nich chodzi. Trzeba się nauczyć w
        nich chodzić, na początku jest dziwnie, później nie chce się ich ściągnąć smile
        Zdarzają się zakwasy na początku, ponieważ zaczynasz używać "uśpionych" partii
        mięśni, zmienia się sposób chodzenia, organizm musi się przyzwyczaić. Mój mąż
        długo mówił, że te buty są wstrętne, teraz nie nosi żadnych innych. Jest bardzo
        wysoki i dzięki tym butom zapomniał, co to ból pleców. MBT na pewno polecam, a o
        wszystkich "podobnych" warto szukać informacji, żeby nie wydać pieniędzy na coś,
        co tylko wygląda, a nic nie robi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka