Dodaj do ulubionych

szkła kontaktowe

08.07.10, 09:58
Witam, chcem kupic szkla kolorowe kontatoew tylko problem w tym ze ja mam
srednice 14,2 zazwyczaj a obecnie sa do kupienia tylko o srednicy 14,0. Czy to
zaszkodzi moim oczom? Dodam ze nosilam kiedys juz 14,5 ale byly stanowczo za
luzne a innych srednic w kolorowych soczewkach ktore mi psauja nie ma. Wiec
jak to jest? Dodam ze krzywizna sie zgadza.
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: szkła kontaktowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.10, 17:32
      radzę wybrać się z tym do okulisty
    • alajna85 Re: szkła kontaktowe 08.07.10, 18:23
      To mniej więcej tak, jakbyś ze stopą nr 38 wciskała się w buty nr 36. A kiedyś
      próbowałaś też nosić nr 40.
    • lady_iris Re: szkła kontaktowe 09.07.10, 12:28
      Średnica i krzywizna powinny być takie, jak zalecone przez okulistę. Może się
      ewentualnie zdarzyć, że niektóre firmy mają coś w rodzaju "rozmiaru
      uniwersalnego", ale najlepiej przymierzyć u okulisty, w przeciwnym razie może
      się okazać, że w soczewkach nie da się chodzić, a kasa wyrzucona w błoto.
    • madzirek85 Re: szkła kontaktowe 09.07.10, 12:58
      Noszę soczewki od ponad 7 m-cy i mam średnicę 14,2 i nie ma problemu z zakupem.
      poszukaj dobrze i oczywiście wcześniej zrób sobie badania - jeśli wcześniej
      nosiłaś okulary a teraz chcesz soczewki to doktor musi ci dobrać odpowiednie szkła.
      • Gość: Soczewki.Shop Re: szkła kontaktowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.10, 17:16
        Przede wszystkim zapytaj co myśli o tym Twój lekarz okulista i dopiero potem podejmij odpowiednie działania. Ze swojej strony mogę polecić sklep gdzie kupisz soczewki o wiele taniej soczewki.shop.pl/
      • alpepe Re: szkła kontaktowe 14.09.10, 17:43
        no to ciekawe, co piszesz, bo ja również mam tę średnicę i próbowałam sobie online, w niemieckich sklepach kupić barwione soczewki i nie ma z tą średnicą!!!
        Owszem, tak jak pisze wątkodawczyni, są 14, ale nie 14,2.
    • Gość: Joanna (gość) Re: szkła kontaktowe IP: *.walbrzych.vectranet.pl 06.11.10, 11:27
      Jeżeli chodzi o soczewki kolorowe to mogą być dla Ciebie zaluźne jeżeli posiadasz małą średnicę oka. Chyba, że znajdziesz jakieś inne.

Ja kupiłam biomedics color premium w tym sklepie z soczewkami i są super. Z innymi też czasami miałam problem.

Ale najlepiej jest poradzić się okulisty.
      • alajna85 Re: szkła kontaktowe 06.11.10, 12:08
        Polecam ten sklep, jest jeszcze tańszy a sprawdzony, bo sama tam kupuję.
        old.optiva.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka