Dodaj do ulubionych

MIKROGYNON 21

28.03.04, 15:43
Slyszalam, ze te tabletki sa dosc dobrze tolerowane przez dziewczyny, chociaz
nie naleza do tych najnowoczesniejszych big_grin ehhhh ale ja
sie boje uncertain mam akurat zazyc po raz pierwszy przed moim wyjazdem za
granice...modle sie zeby tylko nie bylo jakichs strasznych skutkow
ubocznych uncertain...a jak u Was sie przyjely?
Obserwuj wątek
    • igunia2 Re: MIKROGYNON 21 28.03.04, 15:50
      Brałam microgynon przez około dwa lata i muszę powiedziec,że nawet dobrze je
      tolerowałam.Musisz spróbować czy akurat dla ciebie będą odpowiednie,bo każdy
      organizm inaczej reaguje na leki.Pozdrawiam.
    • laiqua Re: MIKROGYNON 21 28.03.04, 18:02
      Biore od poltora roku. Od samego poczatku nie bylo zadnych problemow, toleruje
      je idealnie. Nie spowodowaly rowniez przytycia, czego sie balam. Polecam
      serdecznie, choc jak wiadomo jest to sprawa indywidualna.
    • female22 Re: MIKROGYNON 21 28.03.04, 20:46
      Ja rowniez mam takie zdanie. Nie przytylam, nie boli mnie glowa, ani nic
      innego. Na poczatku (przez pierwszy rok) przezywalam czesto hustawki nastrojow,
      bylam przewrazliwiona, ale juz jest wszystko ok. Jedyna powazniejsza
      dolegliwoscia jest oslabienie libido, ale chyba tak jest ze wszystkimi
      pigulkami (jesli nie to prosze napiszcie, ktora tego nie powoduje, chetnie sie
      na nia przerzuce). Zauwazylam tez wieksza ociezalosc w porannym wstawaniu z
      lozka. Generalnie polecam ten preparat.
      • stula Re: MIKROGYNON 21 28.03.04, 23:30
        ja tez mialam obawy. przez prawie 2 lata bralam cilest po ktorych zle sie
        czulam i troche sie balam nowych tabletek a poza tym myslalam ze takie tanie to
        pewnie nie najlepsze. a jednak jestem milo zaskoczona zero boli glowy, itp.
        i ostatnio rozmawialam ze swoim lekarzem ginekologiem ktory przekonal mnie do
        nich, mowiac ze sa to jedne z najlepiej tolerowanych tabletek u dziewczyn i nie
        mam co sie stresowac bo sa produkowane przez znana i dobra firme a poza tym sa
        nowsze od cilestu. pozdrawiam pa
        • mandi.ole Re: MIKROGYNON 21 29.03.04, 10:10
          nowsze od cilestu??? przepraszam, ale to lekka bzdura chyba, ja brałam
          microgynon kilka lat wstecz i czułam się beznadziejnie. wtedy tez pojawił się
          cilest i od razu się przerzuciłam...jest ok . jeszcze raz przepraszam Cie Stula
    • bluey Re: MIKROGYNON 21 29.03.04, 10:22
      Ja Microgynon 21 tolerowalam najlepiej ze wszystkich pigulek jakie bralam.
      Jedynie po 6-7 miesiacach brania zaczely sie potworne bole glowy - ale u mnie
      to normalne, jak sie pozniej okazalo (po testach z innymi pigulami) nie moge w
      ogole brac estrogenow sad wiec podejrzewam, ze u ciebie tego nie bedzie smile
      Moja kolezanka bierze M21 juz od jakis 4 lat i czuje sie na nim swietnie. Zero
      jakichkolwiek objawow ubocznych, nawet libido podobno jej nie spadlo wink

Ale z pigulkami niestety roznie bywa i te same pigulki moga jednej kobiecie
      pasowac idealnie a u innej powodowac cala mase skutkow ubocznych. Dlatego tez
      musisz sama wyprobowac.

Pozdrawiam!
      • sheila25 Re: MIKROGYNON 21 29.03.04, 13:43
        Dziekuje bardzo za zainteresowanie sie moim watkiem smile Wow, jestem pod
        wrazeniem wiec jednak moge spac spokojnie wink co ma byc to bedzie wink a mam
        nadzieje, ze lekarka trafila w 10 przepisujac mi te tabletki...Pozdrawiam
        serdecznie!
        • jagusia7 Re: MIKROGYNON 21 29.03.04, 14:04
          To ja będę druga, której nie pasują. Biorę od 1,5 roku i od początku coś mi nie
          pasowało, ale dopiero niedawno mój nowy gin powiązał te problemy z
          Microgynonem. Jak to u mnie wygląda: paskudne plamienia w ciągu cyklu, bóle
          brzucha podczas krwawienia, pogorszyła mi się cera, zero ochoty na seks...
          Wcześniej brałam Minulet i takich problemów nie było, ale potem zmieniłam
          lekarza na wielkiego entuzjastę Microgynonu no i zdecydowałam się ze względu na
          cenę...
          Teraz kończę ostatnie opakowanie i przerzucam się na Harmonet(mniej hormonów)
          Myślę że każda kobieta inaczej reaguje, moje koleżanki też biorą M21 i
          niektórym pasuje, a niektórym nie bardzo. Myślę, że musisz spróbowaćsmile
          • sheila25 Re: MIKROGYNON 21 19.04.04, 12:02
            Jestem przy pierwszym opakowaniu, do konca pozostalo mi 7....zaraz po okresie
            zaczely mi sie plamienia, zaznacze ze to sa moje pierwsze tabletki anty...Czy
            to normalne ze plamie? a moze po jakims czasie same ustapia, bo tak to bywa na
            poczatku? uncertain pomocy! nie wiem czy to ma sens udac sie do gina aby zmienic je na
            inne...
    • igunia2 Re:MICROGYNON 21 19.04.04, 12:20
      Witam!Jeżeli są to Twoje pierwsze tabletki,to plamienia na początku mogą się
      pojawiać.Trochę cierpliwosci,powinno się uregulować,jeżeli nie zawsze możesz
      zmienic na inne.Pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka