Dodaj do ulubionych

Problem z pamięcią

17.09.10, 11:38
Od jakiegoś czasu mam problem z pamiecią.Objawia się to m.in. tym,ze np.mam zamiar coś przynieść z pokoju,idę tam,po drodze,coś odwróci moją uwagę,cokolwiek np.córka mnie zawoła,ide do niej,po chwili idę znowu do pokoju,jestem w nim i zastanawiam się po co przyszłam,kolejna sytuacja,zgarniam resztki z talerza do śmietnika,aby móc wstawić talerz do zmywarki,no i zgarniam,zgarniam,skończę i w śmietniku lądują zarówno resztki jak i talerz.Często wyrzucam puste opakowanie po jogurcie do śmieci razem z łyżeczką,albo ostatnio włożyłam słoiczek z kawą rozpuszczalna do lodówki,zamiast to szuflady.Wiem,że jak to się czyta to to może i śmieszne jest,ale mnie już przestało bawić.
Czy spotkałyście się z czymś takim?Co mozna zrobic,aby sobie pomóc?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Problem z pamięcią 17.09.10, 13:43
      po pierwsze to zrób hormony tarczycy i podstawowe badania.
    • Gość: Agata Re: Problem z pamięcią IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 15:54
      Wiesz, myśle że każdy ma takie sytuacje, czasem jest ich więcej a czasem mniej. Tez pare razy wyrzuciłam do śmietnika jogurt z łyżeczką. Ważne jest to że nie zapominasz jej potem wyjąć.
      Kiedys to nawet w swoim smietniku znalazlam 20zl jak szlam go wyrzucic do zsypu.
      Powracajac do tematu, jezeli czesto tak robisz widocznie bardzo się rozkojarzasz. Myslisz na zas juz o nastepnej czynnosci, albo o czyms co sie wydarzylo tego dnia. Ja na przyklad dla rozladowania emocji po ciezkim dniu i na koncentracje biore 2 produkty:
      zdrowoisportowo.pl/2/134/143,stress+management+b+complex.html
      zdrowoisportowo.pl/2/42/66,energy+memory.html

Mozesz sobie poczytac i spróbować czy Ci pomoga.
    • kol.3 Re: Problem z pamięcią 17.09.10, 19:59
      Może jesteś przeciążona pracą, sprawami domowymi i w ogóle masz za dużo spraw na głowie i cały czas musisz trzymać 10 srok za ogon? Kup sobie piguły z ginkobiloba i lecytyną, lub lecytynę forte 1200. Zwłaszcza po ginkobiloba poczułam polepszenie,kiedy miałam bardzo dużo do zapamiętania, nowa wiedza, konieczność koncentracji przy pracy ok. 12 godzin dziennie, trzeba to jednak zażywać długofalowo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka