Dodaj do ulubionych

PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU DIANE

03.04.04, 23:24
PRZYJMUJĘ TE PIGUŁKI DOKŁADNIE 2 LATA I 3 MIESIACE W TYM 1 MIESIĄC PRZERWY
PO ROKU. ILE CZASU ZROBIĆ TERAZ PRZERWĘ I KIEDY MAKSYMALNE NAJPÓŹNIEJ? CZY
TAK DŁUGIE PRZYJMOWNIE ANTY MOŻE SPRZYJAĆ BEZPŁODNOŚCI? BOJĘ SIĘ
TEGO.MYŚLAŁAM O ZMIANIE PIGUŁEK NA LŻEJSZE ALE RÓWNIEŻ DZIAŁAJĄCE KORZYSTNIE
NA STAN SKÓRY I WŁOSÓW .ZNACIE PANIE TAKIE?
Obserwuj wątek
    • maggier Re: PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU D 04.04.04, 19:27
      Bardzo dlugo przyjmujesz Diane!!Ja bralam ja zeby wyleczyc drobne pryszcze i to
      tylko pol roku!!po tym czasie poszlam do mojego gina zeby mi przepisal mi
      normalne srodki antykoncepcyjne (Diane nie jest srodkiem antykoncepcyjnym, a
      jest to jedynie 'skutek uboczny' jej dzialania), i pan dr bardzo sie
      zdenerwowal bo podobno Diane przy dluzszym stosowaniu bardzo niekozystnie
      wplywa na watrobe.Radze ci wiec pojsc do gina i sprobowac innych tabletek, np
      Logest,Harmonet.etc.Ja po Diane zaczelam od razu brac Logest i moja cera jest
      okwink)
      Pozdrawiam

maggie
    • igunia2 Re: PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU D 04.04.04, 19:33
      Diane35 brałam rok i po tym czasie moja lekarka zaleciła zmianę,bo podobno tych
      tabletek nie można stosować długo.Na cerę dobrze działa Cilest(jest to opinia
      dziewczyn które biorą te tabletki właśnie na takie problemy)Pozdrówka.
    • natine Re: PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU D 04.04.04, 19:38
      a dokladniue taki sam sklad jak cilest maja plastry evra <omijaja watrobe,
      zmeczona po diane>. ale to nieprawda, ze diane bierze sie bardzo krotko, bo sa
      kobiety, ktore z powodow zdrowotnych biora ja z przerwami przez pol
      zycia...wiem ze to brzmi ekstremalnie, ale jak mus to mus...
      ja poki co jestem na nia skazana, bo pryszcze nie odpuszczajasad
      a stan watroby sprawdz koniecznie proba watrobowa - przez pobranie krwi
      • zalotnica Re: PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU D 04.04.04, 19:48
        natine napisała:

> a stan watroby sprawdz koniecznie proba watrobowa - przez pobranie krwi

a jak sie juz dowiesz, ze watrobe masz "rozlozona" to jest
        problem , prawda ? tylko co dalej...?
        • aicha_25 Re: PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU D 06.04.04, 13:58

natine napisała:

"a jak sie juz dowiesz, ze watrobe masz "rozlozona" to jest
          problem , prawda ? tylko co dalej...?"

Jak bedziesz proby watrobowe robic co kilka miesiecy, to nie ma mozliwosci, ze
          przy badaniu twoja watroba jest "rozlozona"!
          Chyba, ze masz Natine problemy z alkoholem...
          • aicha_25 Re: PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU D 06.04.04, 14:00
            Sorry Natine, to bylo do Zalotnicywink
    • mk99 Re: PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU D 04.04.04, 19:49
      Moj ginekolog powiedział że jeżeli jestem zdecydowana na branie pigułek to nie
      powinnam robić przerw.
      • zalotnica Re: PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU D 04.04.04, 20:20
        mk99 napisała:

>Moj ginekolog powiedział że jeżeli jestem zdecydowana na branie pigułek to nie
        >powinnam robić przerw.

kazdy lekarz mowi INACZEJ, a to Ty przeciez "lykasz"...zastanow sie
    • itka22 Re: PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU D 04.04.04, 20:29
      Hej!!
      Bardzo Ważne!!!!! Diane nie jest srodkiem antykoncepcyjnym!!! Ja brałam tylko
      pół roku, żeby cerę wyleczyć. Ale pod koniec tego okresu stwierdziłam, że nie
      czuję się po nich najlepiej. Cera sie poprawiła, ale bałabym sie przyjmować je
      dłużej.
      Lepiej zmień pigułki jak nie chcesz mieć problemów ze zdrowiem. Bo co ze zdrowej
      cery... skoro wątroba to sito.
      ps. a nie przytyłas po nich???
      Pozdrawiam
      \pappapa
      • vecka Re: PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU D 05.04.04, 13:35
        hej,

ja tez biore diane jakis czas z 3-miesieczn przerwa. PO drodze jeszcze dwa
        opakowania cilestu i jdeno regulonu i jakos wrocilam do diane, bo tamte zle na
        mnie dzialaly ...Watroba wartoba, cilest tez na watrobe dobry nie jest, kzadze
        pigulki ja mecza...Niby diane wiecej, ale tak naprawde, to w kazdej ulotce od
        pigulek jest napisane apropo watroby dokladnie to samo, niezaleznie od tego czy
        to ejst diane czy cos innego..., wiec mysle, ze wszytkie te pigulki robia male
        sito z watroby...jak sa dobre proby watrobowe i nic nie dolega, to nie wiem
        czemu rezygnowac, skoro sa inne dolegliwosci, ktore moga o woele bardziej
        zaszkodzic..Juz nie chodzi tutja nwet o ta cere czy czysta kosmetyke.., to ejst
        lek i tak jak napisala tutja jedna z dziewczyn, niektorzy sa na nia skazani pol
        zycia...i musza ja brac, bo ianaczej np. na skutek zaburzen hormonalnych
        nabawia sie takich rzeczy zeze szybciej na nie padna, niz na ta watrobe.., co
        do ktorej tak naprawde nikt nie ejst pewny...
        jak sa problemy ze zdrowiem, to niezawsze od pigulek i niezawsze od
        diane...Poza tym tak samo po diane jak i po innych pigulkach sa takie same
        problemy potem...Okres nie chce wrocic np.albo jakies tam zaburzenia, bo
        jajaniki zostaly uspione itd...i to jak ma byc, to bedzie niezaelnie od tego
        czy jemy diane czy cos innego...Ja soosbiscie wole jesc diane niz latac do
        szpitala na wycinanie torbieli albo niz zafunowac sobie raka jajanika, bo moja
        mama jest po takowym i lekarze powiedzieli, ze tez moge byc obciazaona, a
        doadtkowo cos tam z tymi hormonami nie jest w porzadku, wiec mam siedziec na
        daine i liczyc na to, ze rak mnie nie dopadnie, bo jajaniki sobie cicho siedza
        i jest mniejsza szansa na to, ze cos sie tam zmutuje...
        Pozdrwaiam...
        • natine vecka, 05.04.04, 16:43
          vecka, jezeli bierzesz diane z powodu zaburzonej gospodarki hormonalnej
          organizmu, to moze lepiej sprobuj ja wyregulowac akupunktora, zamiast zjadac
          hormony. no chyba ze jestes z tych zatwardzialych antagonistow, ktorzy nie
          toleruja "wschodnich oszolomow" wink
          pozdrawiam
          natine
          • vecka DO Natine....od vecki....-akupunktura... 05.04.04, 18:27

hej natine,

akurat chpdzilam rok temu na akupunkture i bardzo mi pomogla, ale wtedy
            chodzilam tam z zupelnie imnnego powodu...Prawdopodobnie mama ogolnie ejkaies
            zaburzenia autoimunologiczne , ktorych lekarze nie potrafia leczyc albo po
            prostu glupoty wygadauja...Wtedy chodzilam na ta akupunkture z powodu pecherza
            (1,5 roku zapalenie , wykuczone baktereie, grzyby, chlamydie, gruzlica,
            pierwotniaki, rzesistki...)i na powiekszone stale wezly chlonne...Na to cierpie
            od lat i ejst to bardzo uciazliwe...I wtedy to bylo dlamnie najwazniejsze, bo
            to mi bardzo dokuczalo i uniemozliwioalo nor malne funkcjonowanie...Poza tym
            mam niedosluch i zaburzenia blednika, kreci mi sie w glowie, na wymioty,
            tramwajem nie moge jezdzci i nawet schodzic szybciej po schodach..., na skutek
            gentanmycyny, ktora mi jakis konowal zaserwowal bez senu jak sie potem
            okazalo...Jadalm leki na to, ale zero efektu i bylam u oirydologa i na
            akupunkturze, pomogla, wiec wiem, ze to dziala, ale wtedy mialm igielki wbijane
            na co innego..., bo wtedy przynajmniej dzieki dianie mialam spokoj z iinymi
            problememi...Teraz od pond pol roku trzymama sie po tej akupunkturze niezle,
            pechdrz prezeszedl , welzy tak roznie, ale nie juz tak bardzo jak kiedys...Z
            zawrotami i piskiem u uszach tez sie polepszylo, praktycznie ustapily...
            Moze sie wyniore, teraz mam tysiac innych problemow na glowie...zasanowie sie
            nad tym moze w wakcje..., bo to trzeba chodzic regularnie przez ok. 3 do 4
            tygodnie, a teraz jestem w lodzi(studiuje), a Rosjanie, ktoryz ta akupunkture u
            nas robia sa z mojej rodzinnej meijscowosci.
            Dzieki za rade,
            pozdrawiam ....
            • natine Re: do vecki....-akupunktura... 05.04.04, 19:41
              ohoo, na rosjan to lepiej uwazaj, bo czesto przyjezdzaja do nas
              tacy "cudotworcy", co kolo akupunkturzysty z prawdziwego zdarzenia moze stali
              przez chwilesmile
              ja we wroclawiu chodze do Macieja Brzezinskiego, cvhyba najlepszego w tym fachu
              we wroclawiu...jak chcesz, to moge przy nastepnej wizycie zapytac, kogo
              polecilby w lodzi...
              pozdrawiam
              natine
              • vecka Re: do vecki....-akupunkturaDO NATINE RAZ JESZCZE 06.04.04, 13:43

hej,

Rosjanie maja bardzo dobry opsrodek ksztalcenia w ODESSie, jest to jeden z
                najlepszych opsrodkow w europie z tego cow iem i oni tam sie obije wlansie
                ksztalcili. Oboje maja na koncie bardzo duzo trafnych diagnoz i wyleczen,
                POlecilam ich wszytkim moim znajomym, ich namiary dostalam tez od znajmoych i
                nie zdarzylo sie aby komus cos powiedzieli zle albo nie wyleczyli lub chociaz
                nie uzyskali akupunktura tymczsasowego polepszenia , bop np. u 60cioletniej
                kobiety, ktora ma powykrzywiane stawy, nie mozna ich juz nawet akupunktura
                wyprostowac, ale kobieta chodzila bez zarzutu ponad rok...Teraz znowu sie
                wrocilo..., ale akurat ta pani ROjanka zlamala noge i teraz nie przyjmuje jakis
                czas...
                Znam tez Polakow, ktorzy niby sie w tym specjalizuja i zero efektow..., bo mam
                tez znajomych, kt9orzy do nich chodzili...Ci Rosjanie sa bardzo dobrzy. Irydlog
                stawia na podstwie teczowki oka bardzo trafne diagnozy i mowi o zrodle choroby
                i jak ja leczyc, tez za pomoca lekarzy, nie to, ze on leczy sam i uwaza, ze do
                lekarza cnie nalezy chodzic...U corki mojej mamay kolezanki wykryl gruzlice we
                wczesnym stadium...Byla na poczatku oburzona...,a le poszal do
                lekarza...Zdazyli ja zal;eczyc, jest juz zdrowa obecnie...Kolega mojej siostry
                byl leczony przez ok. rok na nerki, ale bez rezulatatow...Irydolog powiedzial
                mu, ze to nie enrki, tylko glista ludzka go "zjada"..i tez okazalo sie prawda...
                Doklanie to samo bylu u mnie i u mojej mamy...Mama jest rok pochemi i chodzi
                odniego co trzy mieisace zeby jej obejrzal oczy na wszelki wypadek...
                Co do naszej Rosjanki i jej akupunktury, jest bardzo dobra...Nie znam nikogo,
                kto by sie skarzyl i komu by to nie pomoglo u nas, a ludzie chodza tam
                tlumami...
                Ale zapytaj tegoswojego lekarza, kogo by poleci w Lodzi? Bo latwo traficz na
                jakos oszustow...W dodaku jak zle ci te igly wsadza, to moga zablokowac cos tam
                i juz akupunktura nie edzie dzialac wiecej...Czytalm troche o tym...
                Ok, zapytaj sie jak mozesz, jak bedziesz wiedziec, to napisz od mnie na
                poczte:vecka@gazeta.pl
                dziekuje bardzo z gory za zainteresowanie..., pozdrwaiam serdecznie...
    • monika.antepowicz Re: PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU D 05.04.04, 13:45
      Pigułki nie powoduja niepłodności- ale po 3 latach bez przerwy stsowania diane
      można spróbować zmienic na inne pigułki (podobno lada chwila ma wejsc valette-
      lek który tez poprawia stan skóry) i warto wykonać badania enzymów
      wątrobowych.Obecnie uważa sie,że do 5 lat można stosować diane 35 bezpiecznie,
      ale doniesienia dotyczące preparatu są różne. Istnieje obawa,że ponieważ diane
      oprócz obniżnania poziomu męskich hormopnów we krwi zmniejksza też liczbę
      receptorów androgennych w skórze, to po jej odstawieniu skóra moze się pogorszyc
      • leonardino Re: PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU D 13.04.04, 11:11
        Czy valette to jest lek czy zwykła tabletka antykoncepcyjna? po miesiącu
        stodowania diany dermatolog zmienił mi tabletki na Valette i jestem e kropce....
        • beauty_baby Re: PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU D 13.04.04, 12:26
          Brałam Diane dokładnie przez 3 lata bo mój ginekolog powiedział, ze dłuzej nie
          jest wskazane. W trakcie stosowania a także po zaprzestaniu nie miałam żadnych
          skutków ubocznych i czulam sie bardzo dobrze. Próby wątrobowe wypadły ok, cera
          też sie nie pogorszyla.
          • cirrii Re: PO JAKIM CZASIE ZROBIĆ PRZERWĘ W STOSOWANIU D 14.04.04, 21:54
            hej, szukam pomocy tu bo moj watek umarł.... brałam Diane przez 1,5 roku,
            pootem 3 m-c przerwy tradzik na plecach wrocił, wlosy zaczely sie
            przetłuszczac...wypadały...Ginekolog przepisał mi NoVynette, ale na kłopoty nie
            wpłynęło.Musze wrocic do Diany, ale słyszałam o Regulonie, ze ma podobne
            dziłani. Co robic?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka