zewa1981 07.04.04, 15:51 kochamy sie z moim chlopakiem bez prezerwatywy (biore tabletki). niestety czesto zapadam na grzybice pochwy czy przyczyna moze byc sperma? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilith76 Re: sperma a grzybica 07.04.04, 15:58 gdy kobieta leczy się na grzybicę, wtedy także leczy się jej partner. twój chłopak (jeśli nie leczył się razem z tobą) przechodzi grzybicę bezobjawowo i za każdym razem zaraża cię nią ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: sperma a grzybica 07.04.04, 16:15 nie ale infekcja twojego partnera na pewno tak Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: sperma a grzybica 07.04.04, 16:20 Sama sperma może nie, ale jeśli wraz z Tobą na grzybicę nie jest leczony Twój chłopak to prawie pewne jest, że on jest źródłem ponownych Twoich grzybic. Przy następnej infekcji powinnas poprosić lekarza, aby dał też leki (głównie doustne) dla Twojego chłopaka, może on też stosować maśc Clotrimazol. Odpowiedz Link Zgłoś
zewa1981 Re: sperma a grzybica 07.04.04, 16:35 dzieki, dziewczyny moj chlopak oczywiscie sie leczy a to o spermie gdzies przeczytalam i tak mnie to zastanowilo jeszcze raz dzieki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: sperma a grzybica 07.04.04, 16:53 w takim razie to nie on jest przyczyną twoich zmartwień przekop forum wyszukiwarką - było mnóstwo wątków na temat grzybicy, źródeł grzybicy, leczenia grzybicy, nawrotów grzybicy, "grzybica a sprawa polska" Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: sperma a grzybica 07.04.04, 16:53 Nie o spermę chodzi (jak już dziewczyny napisały). Ale biorac pigulki jesteś podatna na grzybice - może zacznij profilaktycznie stosować Lactovaginal? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: sperma a grzybica 10.04.04, 16:05 czasem tak zwłaszcza jesli partenr stosuje diete bogata w przyprawym, cebule czosnek, pije alkohol pali- substancje powodujące podraznienie. Same pigułki tez moga sprzyjac grzybicy, jak również o czynm często zapominamy sex oralny Odpowiedz Link Zgłoś
zewa1981 Re: sperma a grzybica 10.04.04, 23:59 no to bardzo zla wiadomosc... moj chlopak pali i lubi pikantne jedzenie... do tego uwielbiam seks oralny, bo to jedyna forma seksu, kiedy mam orgazm... beznadziejnie :[ Odpowiedz Link Zgłoś