Dodaj do ulubionych

w czasie owulacji...

IP: 89.100.200.* 05.12.10, 15:26
Mam pytanie w czasie owulacji tez jestescie bardziej podenerwowane i wybuchowe ?Mnie sie to bardzo czesto zdarza(podobnie jak przed okresem) i nie wiem czy powinnam zbadac hormony czy to raczej naturalny objaw owulacji ?
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: w czasie owulacji... 05.12.10, 16:24
      A skąd wiesz że masz owulację? Chodzisz na monitoring cyklu?
    • Gość: emka Do rzeczy IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 05.12.10, 23:29
      Owulację to można stwierdzić tylko za pomocą USG-monitoring cyklu, a nie,że ma się "objawy".
      Nawet regularne mierzenie temperatury w cyklu nie daje 100% pewności,że owulacja była, a już na pewno nie kiedy była.
      • Gość: kasia... Re: Do rzeczy IP: 89.100.200.* 06.12.10, 10:07
        O.k do rzeczy.Nie pytalam czy mam objawy owulacji czy nie,tylko czy wieksze podenerwownie i napiecie okolo 13-14 dnia cyklu sie Wam tez zdarza?Czy moze swiadczy to o jakis zaburzeniach hormonalnych?
      • Gość: tyle iode mnie Re: Do rzeczy IP: 178.217.140.* 06.12.10, 11:09
        już bez przesady z tym nie wiadomo kiedy. Jak się ma ból owulacyjny w okolicach 14- 15 d.c to jeśli nastąpiła owulacja to była właśnie w tym czasie a nie 4 dni później czy 4 dni wcześniej itd itd.Oczywiście w ww d. c mogło nie dojść do owulacji a jajnik jedynie się szykował ale mu nie wyszło.
        • Gość: emka Re: Do rzeczy IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 06.12.10, 12:13
          No więc potwierdzasz swoim wywodem jedynie to,że "nie wiadomo kiedy" - ból w połowie cyklu nie oznacza owulacji.
          • Gość: jjhhjghj Re: Do rzeczy IP: 178.217.140.* 06.12.10, 13:03
            Jezu, jakaś parodia.

Przecież autorka nie napisała "czy podczas owulacji,która nastąpiła 15 d.c o godzinie 16.15. mogą występować mdłości czy co tam występuje?". Napisała o bólu w środku cyklu, który oznacza POTENCJALNĄ owulację. JEŚLI owulacja wystąpiła to właśnie w tych dniach, nie wcześniej i nie później.

"Nie wiadomo kiedy "brzmi jakby owulacja mogła wystąpić w 5 d.c (..) albo (..) 26 d.c w momencie kiedy ból około -owulacyjny występuje miedzy 13- 15 d.c.

Dla mnie to jakaś parodia,żebym ledwo chodziła między 12- 15 d.c ( w tym 13 d.c wiła się z bólu ) w momencie, kiedy potencjalna owulacja wystąpiła (..) 9 d.c czy 18 (..) dla mojego lekarza tez big_grin - takie teoretyczne przykładowe założenie.

PS: nie bez kozery użyłam słów potencjalnie i jeśli.
            • karolina.koty88888 Re: Do rzeczy 08.12.10, 12:33
              ja odpowiem na temat: też tak mam
          • Gość: maska Re: Do rzeczy IP: *.cheeloo.net 14.03.15, 15:46
            Przeczytaj uważnie co dziewczyna wyżej napisała. Ona nie napisała że w ból w środku cyklu oznacza owulację. Nie mniej jednak z jakiegoś powodu NAZYWA się go w literaturze medycznej BÓLEM OKOŁOOWULACYJNYM albo inaczej uznaje się że jakaś część kobiet cierpi na bóle okołowoulacyjne przy owulacji/lub jej próbie, nieudanej. Nie da się owszem wskazać kiedy konkretnie do niej doszło jednak jeśli ból okołoowulacyjny jest pólem okołoowulacyjnym to nie doszło do EWENTUALNEJ owulacji 100 dni później prawda? I jeszcze kolejna rzecz - nie każdy ból w środku cyklu musi być tym owulacyjnym. Gdyby to było taki kosmos z oznaczeniem EWENTUALNEJ owulacji to metody naturalne W OGÓLE nie miałyby racji bytu.
    • Gość: all Re: w czasie owulacji... IP: *.net.stream.pl 09.12.10, 19:33
      Darujcie sobie uwagi do autorki wątki. Koleżanki chyba nie słyszały o śluzie owulacyjnym, ani podwyższonym libido? Proponuję poobserwować naturalny cykl, choć przez chwilę nie wspomagać się środkami hormonalnymi, a dopiero potem się wymądrzać.
    • Gość: Mid Re: w czasie owulacji... IP: *.dynamic-ra-2.vectranet.pl 13.03.15, 14:53
      Nie ma to jak zignorować temat wątku i wdać się w poboczne dyskusje...
      Też mam okropny nastrój podczas owulacji (lub: napiszmy może ogólniej: dni płodnych). I też nie wiem czy to normalne, czy może jakieś zaburzenia hormonalne??
      Przecież podczas dni płodnych nastrój powinien być właśnie dobry, najlepszy w całym cyklu. Obniżenie natomiast to normalne przed okresem, ewentualnie w trakcie!
      Nigdy nie miewam PMS, a w czasie dni płodnych chodzę wściekła, wszystko mnie denerwuje, albo przygnębia, jestem nie do zniesienia. Przed okresem- jakby na opak, mój nastrój wraca do normy.
      • lidek0 Re: w czasie owulacji... 13.03.15, 16:41
        nie ma to jak odpowiadać na wątek sprzed ponad 4 lat smile
        • Gość: Mid Re: w czasie owulacji... IP: 88.156.139.* 13.03.15, 18:43
          Bo to temat ponadczasowy wink
        • Gość: ha ha Re: w czasie owulacji... IP: *.cheeloo.net 14.03.15, 16:00
          Wam to chyba nie dogodzi. Zakładasz nowy wątek n/t wałkowany milion razy to zaraz odsyłają do starych wątków. Piszesz w starym żeby nie powielać źle bo stary big_grin
          • lidek0 Re: w czasie owulacji... 14.03.15, 17:57
            ale nie stary sprzed 4 lat
            • Gość: M Re: w czasie owulacji... IP: *.dynamic-ra-2.vectranet.pl 14.03.15, 20:40
              Nie rozumiem. Co z tego, że sprzed 4 lat? Jeśli kogoś zainteresuje lub będzie miał coś do powiedzenia w temacie, to napisze. Nie chodzi o odpowiedź założycielce wątku, tylko o ogólną dyskusję, do której przyłączają się różne osoby. Jeśli tematyka została tak dogłębnie wyczerpana, a dyskusja rozwiązała problem/wyjaśniła wszystko w temacie wątku, to go zamknijcie.
              • lidek0 Re: w czasie owulacji... 14.03.15, 22:15
                Jak doczytasz to zobaczysz, że w 2015 pada odpowiedź na pytanie postawione 4 lata temu, ale co kto lubi
                • Gość: haha Re: w czasie owulacji... IP: *.cheeloo.net 15.03.15, 16:51
                  Nie wiem jaki ty masz problem, nie masz co w życiu robić.
                  Ja bym się nie zdziwiła jakbyś się czepiała gdyby panna zapytała: Czy jutro ( 4 lata temu) dostane się na monitoring cyklu bo mam złe samopoczucie.
                  Ale pytanie brzmi CZY wy też macie XXXXX w czasie bóli okołoowulacyjnych. Czy bóle okołoowulacyjne skończyły się 4 lata temu? Może któraś też ma i szukała w wyszukiwarce czegoś n/t i zamiast zakładać nowy wątek po prostu odnowiła dyskusję n/t i niech się toczy. W czym ci to wadzi?? Zresztą ciągle się powtarza nie powielaj wątków- skorzystaj z wyszukiwarki.
                  Nie wiem masz PMS czy nudzi ci się i czepiasz się za wszelką cenę pierdół nawet jak nie masz racji.
                  • lidek0 Re: w czasie owulacji... 15.03.15, 17:53
                    PMS masz raczej Ty, ale spokojnie, to się leczy, no i poszukaj zajęcia, które Cię uspokoi i wyciszy, nikt nie karze Ci tu pisać skoro to dla Ciebie takie frustrujące smile
                    • Gość: M. Re: w czasie owulacji... IP: *.dynamic-ra-2.vectranet.pl 15.03.15, 21:36
                      A tak mówiąc wprost, to co Ci przeszkadza odświeżenie wątku, jeśli mogłoby to wnieść coś do tematu?? W żaden sposób się nie zdezaktualizował, a jedyna jego wada, to że został zaśmiecony pobocznymi dyskusjami- przepychankami. O naiwności - myślałam, że forum służy do pomagania w omawianych problemach, a nie mnożenia ich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka