Dodaj do ulubionych

mroz + rece

IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 12:34
Wczoraj pracowalam troche na mrozie bez rekawiczek.Pomijajac fakt,ze mam rece poranione przez mrzo,mam dodatkowe podraznione przez ujemna temp.
Moje dlonie sa sprzechniete,przesuszone,zaczerwienione,piekace.Po wyjsciu dzisiaj na dwor sa jeszcze w gorszym stanie,choc mialam rekawiczki.
Lapki smaruje alantanem oraz mascia z wit.A.Jak posmaruje to jest chwilowa ulgla,po momencie wracaja do stanu poprzedniego.Czym jeszcze powinnam smarowac te rece,aby sie zagoily???
Obserwuj wątek
    • zabkaa24 Re: mroz + rece 19.12.10, 12:55
      U mnie zawsze sprawdza się krem Neutrogena - smaruję kilka razy dziennie, a jak jest bardzo źle robię sobie jeszcze taką maskę na noc - kładę grubą warstwę kremu i zakładam foliowe rękawiczki - następnego dnia zwykle jest już po problemie, czasem powtarzam kolejnej nocy. Ale generalnie z tego kremu jestem bardzo zadowolona - jak stosuję po prostu ochronnie (ręce jeszcze nie spierzchnięte) to wystarczy jedno zastosowanie dziennie, skóra nie traci miękkości nawet po wielokrotnym umyciu rąk.
    • Gość: martha666 Re: mroz + rece IP: *.chelm.mm.pl 19.12.10, 13:08
      niestety kilka lat temu odmroziłam sobie ręce i co roku jak tylko robi sie chłodno na rękach robią mi się czerwone, suche plamy, ręce są szorstkie i pieką. od 3 lat stosuję już od jesieni krem flos-lek winter care krem zimowy do rąk i ręce są w dużo lepszym stanie. i smaruję ręce nie tylko przed wyjściem na dwór ale w domu też.
    • kasielle Re: mroz + rece 21.12.10, 17:44
      bardzo gruba warstwa tłustego kremu na noc + bawełniane rękawiczki
    • Gość: takataka_ta Re: mroz + rece IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.10, 09:36
      Znam ten ból. Dodatkowo w pracy muszę bardzo często myc ręce i wycierać w szorstkie papierowe ręczniki.
      Moim sposobem na jest krem do stóp na pękające pięty smile Neutrogena po nałożeniu bardzo szczypie, ale da rade wytrzymać. rano wstaję z prawie idealnymi dłońmi smile Szczypanie nie przeszkadza nawet mojej córce i też używa smile Oczywiście inne kremy tez są dobre. teraz mam perfectę wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka