malunia_pl 06.03.11, 16:21 A raczej na co (psychicznie) się nastawić? Co się przydaje w szpitalu po zabiegu? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosapulchra-0 Re: Jak się przygotować do laparoskopii 06.03.11, 16:24 na zdziwienie, że tylko małe szybkogojące się dziurki się ma zamiast sporej blizny Odpowiedz Link Zgłoś
gosia.w40 Re: Jak się przygotować do laparoskopii 06.03.11, 18:22 Mnie bardziej bolał kręgosłup niż wszystkie dziurki po zabiegu. Lekarz zalecał toaletę pępka tzn. gazik nasączyć riwanolem i zakleić i osłonowo antybiotyk przed zabiegiem. Nastawic się pozytywnie, będzie dobrze, szybko wraca się do normy Odpowiedz Link Zgłoś
joana.com Re: Jak się przygotować do laparoskopii 07.03.11, 01:35 witam w klubie... ja czekam na wycięcie pęcherzyka żółciowego w maju, mam nadzieję że mój pęcherzyk też cierpliwie poczeka... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Jak się przygotować do laparoskopii 07.03.11, 09:18 nie bierz zadnej komedii do czytania. ja niestety wzielam i myslalam ze zejde z tego swiata jak zaczelam sie smiac. bedzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
rupiowa Re: Jak się przygotować do laparoskopii 07.03.11, 09:40 pizama najlepiej dwuczesciowa - pewnie bedziesz miala przez jakis czas dren z ktorym trzeba biegac do toalety wiec bedzie wygodniej. No i male butelki z woda do picia. Zadne ksiazki ani nic innego nie bylo mi potrzebne bo kiepsko znioslam znieczulenie i jeszcze tydzien po zabiegu bylam mocno przymulona, pierwsza dobe przedrzemalam. A ile czasu spedzisz w szpitalu? Ja rano mialam zabieg a nastepnego dnia po "sniadaniu" w postaci lyzki kleiku rozrobionego w misce wody poszlam do domu. Moje blizny sa male ale nie sa zbyt piekne - polecam po zagojeniu stosowac jakies masci na blizny - Cepan? Odpowiedz Link Zgłoś
joana.com Re: Dziękuję za optymistyczne odpowiedzi ;) 07.03.11, 10:29 Ja jestem po dwóch cesarkach więc myślę że po laparoskopii będzie o niebo łatwiej dojść do siebie Najważniejsze to szczepienie przeciw żółtaczce! Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Jak się przygotować do laparoskopii 07.03.11, 12:00 Ja raczej nie pomoge, bo wyszlam jeszcze tego samego dnia (operacja miala miejsce w Niemczech). Moge tylko dodac, ze to nic strasznego. Odpowiedz Link Zgłoś