IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 08:53
Co o nim wiecie?
Obserwuj wątek
    • allumeuse_21 Re: wirus HPV 09.06.04, 09:12
      bezczelnie wydaje mi sie ze wiem wszystko, moze dlatego ze mam go od kilku
      miesiecy. swoja wiedze czerpalam glownie z artyklow medycznych wyszukanych na
      polskim i miedzynarodowym ze sie tak wyraze googlu. od znajomych tez, oraz od
      innych zarazonych, ktorych wylapuje. zrob liste pytan i przeslij mi na maila,
      tak bedzie najszybciej, odpowiem na wszystkie w miare posiadanej wiedzy.
      • Gość: ala Re: wirus HPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 09:48
        No to witaj w klubie smile Też się dowiedziałam,trzy miesiące temu że go mam.
        Niestety nie obyło się bez usunięcia stożka szyjki macicy. Za linki po ang będę
        Ci niezmiernie wdzięczna.
        Chodzi mi też o partnera. Jakie badania i gdzie on może zrobić by dowiedzieć
        się czy to on jest nosicielem?
        pozdrawiam
        • Gość: dradam Re: wirus HPV IP: *.direcpc.com 09.06.04, 11:48
          mialas konikotomie przy zakazeniu HPV ??? To jest bardzo nietypowe, jak na
          swiecie, leczenie HPV !

A jaki typ (genotyp) wirusa znaleziono ?

Pozdrawiam

PS. Badanie na obecnosc to jest tzw. "viral swab"
          • Gość: ala Re: wirus HPV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 06:42
            No i tu nie mam zielonego pojęcia. Jaki to typ. Mam przed nosem wynik może tam
            gdzieś jest napisane ale potrzebuję dokładnych wskazówek. Jak wykryto? W
            cytologii IIIb, potem wycinki - w nich usunięto raka i potem wycinka stożka
            macicy- tu nie było żadnych rakowych śladów.
            • dradam1 Re: wirus HPV 11.06.04, 11:23
              to znaczy, ze badania na HPV nie robiono.
              I prawidlowo, bo jak sie stwierdza komorki nowotworowe to sie leczy tego raka.
              Na diagnozowanie HPV jest juz za pozno.

Badanie (typowanie) HPV robi sie wtedy, gdy kobieta jeszcze nie ma komorek
              nowotworowych, aby ocenic czy jest narazona na powstanie raka czy tez nie.

Pozdr.
    • allumeuse_21 Re: wirus HPV 13.06.04, 19:37
      partner powinien [jak juz wreszcie uda ci sie go namowic, ze to dla obopolnego
      dobra] do dermatologa-wenerologa lub od razu do urologa. zrobia mu probe kwasu
      octowego, ewentualnie mozna zrobic posiew i doszukiwac sie HPV ale za to nie
      recze bo moj to odklada i odklada, jak go zaciagne to dam cynk jak jest.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka