Dodaj do ulubionych

kłucie jajnika

30.03.12, 17:40
Witam, bardzo proszę o radę. Moja ostatnia miesiączka wystąpiła 36 dni po rozpoczęciu poprzedniej, zawsze było to 29 dni max 30. 10 dni później(wczoraj) na zakupach nagle zaczął mnie "kłuć" jajnik. Nie byłam w stanie iść dalej. Musiałam przysiąść na ławce. Po powrocie do domu zobaczyłam że na bieliźnie jest śluz w kolorze brunatnym ( poprzedzający okres całe 6 dni też był ciemno czerwony/brunatny). Co o tym sądzicie, czy to może być jakaś poważna choroba? Może, któraś z Was miała podobną sytuacje sad. Z moim narzeczonym nie stosujemy antykoncepcji. Gdy się kochamy, stosujemy tylko "stosunek przerywany", choć wiem że to nie ma tego samego znaczenia co antykoncepcja, ale wykluczam ciąże (może źle, że ją wykluczam). Jestem umówiona na przyszły tydzień do ginekologa, ale bardzo się stresuje sad proszę o poradę! sad pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • wielorak Re: kłucie jajnika 31.03.12, 11:35
      10 dni po @ może był ból jajnika i plamienie związane z bólem okołoowulacyjnym a to nic groźnego, ba , nawet pomocnego przy planowaniu dzidziusia ale skoro to plamienie miałaś 6 dni wczesniej to radzę pójść do ginekologa, być może to jakieś niedobory hormonalne, nie mart się
    • lelieb Re: kłucie jajnika 31.03.12, 14:15
      Mam podobnie,tylko w 27 dniu cyklu. Też pojawia się ból,kłócie jajnika i śluz podbarwiony krwią.Dodam,ze cykle mam nieregularne,co 31-40 dni,ostatnie usg gin.wyszło dobrze (1.5 mies.temu). Co to może być?
      • horpyna4 Re: kłucie jajnika 31.03.12, 14:20
        Tak właśnie bywa w okolicach owulacji. Ten śluz to tzw. śluz płodny; jeżeli się wtedy współżyje, to można zajść w ciążę. I czasem zdarza się, że jest on mniej lub bardziej podbarwiony krwią.
    • doral2 Re: kłucie jajnika 31.03.12, 17:37
      a ile czasu ten jajnik cię kłuł?
      pół godziny? godzinę? kilka godzin? kilka dni?
      jak pół godziny czy godzinę, to nie rób dramatu, od tego się nie umiera.
    • venla Re: kłucie jajnika 31.03.12, 19:12
      U mnie kłucie jajnika oznaczało ciążę, tak było w przypadku pierwszego jak i drugiego dziecka. Takie objawy miałam 2, 3 dni po stosunku, w drugiej ciąży wiedziałam już, że to objaw "fasolki". Pozdrawiam
      • wielorak Re: kłucie jajnika 04.04.12, 12:21
        masakra, jak można tak wprowadzać w błąd? przecież jajnik cię kłuł po stosunku (po którym zaciażyłaś) w czasie owulacji a nie dlatego, że zaszłaś wtedy w ciążę. Tak naprawdę to wtedy jeszcze nawet nic nie mogłaś wiedzieć bo do implamentacji doszło kilka dni później a pozytywna impl. dopiero zapoczątkowuje ciażę. Twoje bóle jajników wynikały z czasu okołoowulacyjnego a ni tego, że zaszłaś w ciążę, eh małolaty..
        • Gość: ... Re: kłucie jajnika IP: *.cheeloo.pl 04.04.12, 17:44
          big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka