Dodaj do ulubionych

problem z sutkiem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 23:14
Mam 39 lat. Piersi badam regularnie. Mam wciągnięte brodawki. 14 marca byłam na usg piersi w Dolnośląskim Centrum Onkologii we Wrocławiu. Super wiadomość, wszystko ok. Badanie zrobiłam profilaktycznie, nic nie wzbudzało mojego niepokoju. Na drugi dzień po badaniu zauważyłam zaczerwienienie i jakby rankę na lewym sutku, ale naprawdę niewielkie. Przestraszyłam strasznie, no bo to PIERŚ. Na dzień ubrałam stanik, na sutek położyłam wacik, bo mnie bolał. Zapomniałam o sprawie, wygoiło się. No i dziś znowu czuję, że sutek mnie boli. Dokładnie w tym samym miejscu znowu mała ranka, i sączące się coś, jak przy otarciu skóry (nie za wiele). Nie wyczuwam żadnego guzka. No kurde, lecieć znowu do lekarza i na usg? Może po kąpieli podrażniłam ręcznikiem? No, ale nigdy mi się to nie zdarzyło....
Obserwuj wątek
    • Gość: kakało Re: problem z sutkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.12, 23:15
      No i boli mnie ten sutek....
      • kol.3 Re: problem z sutkiem 08.04.12, 08:07
        Idź do lekarza. Nie wiem dlaczego wciągnięte sutki mają być ok. Może sprzęt na którym robilaś badania był niesprawny i wynik jest fałszywy.
        • Gość: kakało Re: problem z sutkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 08:42
          Jeżeli są wciągnięte od urodzenia i taka ich uroda, to wszystko ok.
    • Gość: ea Re: problem z sutkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 14:33
      Ranka nie moze być bez przyczyny. Wątpię, by miało to związek z ew. rakiem piersi.
      Napisze tak. Kiedyś poczułam paskudny ból w środku brodawki. Brodawka w samym środku nie miała nigdy gładkich brzegów, były tam jak gdyby takie cypelki i jeden z nich ni z tego ni z owego zaschnął i odpadł. Na pewno nie był to skutek podraznienia.
      Zastanów się, czy ranka nie jest dokładnie w miejscu gruczołu który natłuszcza brodawkę /nie pamietam nazwy/. Może dosżło do jakiegoś nadkażenia. A moze po prostu zrobił Ci sie tam jakiś pryszcz. Bywa. A może zbyt ostry seks?smile
      • Gość: kakało Re: problem z sutkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 15:54
        sex na 100% nietongue_out
    • doral2 Re: problem z sutkiem 08.04.12, 20:47
      od małej ranki na sutku sie nie umiera, więc wyluzuj.
      jak po tygodniu nie zejdzie, to idź do lekarza.
    • Gość: kakało Re: problem z sutkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.12, 23:28
      Doral, aj lawjubig_grin Ty to potrafisz człowieka ściągnąć na ziemiębig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka