Dodaj do ulubionych

Ucisk na pęcherz

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.12, 16:00
Witam, od 3-4 dni mam problem z uciskiem na pęcherz/ krocze tak, jakby coś od góry uciskało, uczucie „ciężkiego dołu” i czasami wilgotności w majtkach (chociaż majtki są suche). Parcie na pęcherz jest cały czas, również świeżo po wysikaniu, do ubikacji chodzę co 20 min., piecze mnie w kroczu, ale bez konkretnego bólu. Przy przebywaniu w pozycji leżącej odczuwam ulgę, najlepiej jest po nocy, ale w biegiem dnia ucisk coraz bardziej odczuwalny, popołudniem głównie siedzę, bo pozycja stojąca jest mało znośna. Zastanawiam się, czy to zapalenie pęcherza, czy coś innego. U lekarza jeszcze nie byłam, bo dopadło mnie to tuż przed świętami. Może któraś z Was miała coś podobnego?
Obserwuj wątek
    • Gość: A. Re: Ucisk na pęcherz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.12, 21:38
      dzięki za info
      • Gość: kama Re: Ucisk na pęcherz IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.12, 15:51
        faktycznie brzmi jak infekcja pęcherza. u mnie pomaga zestaw: probioty:provag, lek z furaginą-urofuraginum/od niedawna bez recepty/, suplementy z zurawina i wit.c-prouro, urinal. Można tez pić sok z żurawiny(najlepiej nie słodzony) i dużo wody..
    • Gość: A. Re: Ucisk na pęcherz IP: *.32.106.176.ip4.krucznet.com.pl 07.07.16, 14:03
      Zrób sobie okład z bardzo ciepłej ale nie gorącej wody. Pij dużo ciepłej herbaty z żurawiną. Idź pobiegaj z dala od domu oraz miejskich ubikacji uczucie pełnego pęchcerza zniknie gdy pobiegasz 20-30 minut możesz sobie robić przerwy i staraj się nie przetrzymywać moczu podczas biegania rozluźnij się i popuszczaj a najlepiej załóż sobie wtedy podpaske by nie mieć obaw przed mokrymi spodniami. Gdy popuszczasz bakterie wtedy wychodzą a nie się mnożą w twoim pęchcerzu. Jak będziesz chciała jeszcze jakiejś rady napisz ?? trzymaj się. Pozdrawiam. Papa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka