IP: *.182.204.156.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.05.12, 10:33
dobry tydzień przed okresem dostałam brązowych plamień-na początku myślałam, że zaczyna mi się wcześniej okres ale jednak nie, trwały one 12 dni, wcześniejszy cykl miałam tabletki anty, które odstawiłam, ponieważ nie służyły mi (cały czas ból piersi) i zakończył się okresem. Jestem już umówiona do lekarza,ale dopiero w przyszłym tyg. Czym te plamienia mogą być spowodowane?
Obserwuj wątek
    • Gość: alpepe Re: plamienia IP: *.pools.arcor-ip.net 23.05.12, 12:23
      organizm to nie zegarek, czasem się coś knoci z hormonami i tyle.
    • roxxi_80 Re: plamienia 27.05.12, 21:56
      ja miałam takie plamienia przy nadżerce, sprawdź, może i Ty ją masz
    • mamalgosia Re: plamienia 28.05.12, 10:11
      niedomoga lutealna
    • lidek0 Re: plamienia 28.05.12, 20:18
      Zaburzenia hormonalne, a antyki pewnie na ładne oczy przepisane.
    • nglka Re: plamienia 28.05.12, 22:56
      Rozchwiana gospodarka hormonalna. To NORMA po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej, nawet, jeśli brałaś tabletki przez 1 cykl lub niecały 1 cykl.
      Ma prawo tak się dziać do +/- 3 miesięcy po odstawieniu. I niekoniecznie musi to być niedomoga lutealna [choć często się zdarza a mimo to po ok 3 miesiącach długość fazy lutealnej jest już prawidłowa] a wystarczy gwałtowna zmiana poziomu hormonów.
      Podsumowując: na razie to żaden powód do zmartwień.

Mimo wszystko przed kolejnym opakowaniem upieraj się, by wysłano Cię na badania - próby wątrobowe, morfologia, prolaktyna, estradiol. Pierwsze trzy badania stwierdzą, czy w ogóle możesz przyjmować tabletki hormonalne, a ostatnie badanie [estradiol] określi: jakie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka