Dodaj do ulubionych

pieczenie odbytu

02.11.12, 18:36
Z powodu za niskiej hemoglobiny ( 10,5 ) przyjmuję żelazo w tabletkach. Niestety skutek uboczny jest taki, że mam bardzo twarde wypróżnienia. Po załatwieniu się czuję ,, żyletki ,, w pupie. Najgorzej jest po kąpieli i po wypróżnieniu.
Czy ktoś mógłby mi coś poradzić.
Tabletki musze brać a pupa boli. Podejrzewałam nawet infekcje grzybiczą pochwy bo chwilami nie potrafiłam już odróżnić lokalizacji bólu, ale ginekolog wykluczył infekcję intymną.
Najpierw bolało tylko podczas wypróżnienia, potem dzień po, w tej chwili boli non stop.
Proszę o rady
Obserwuj wątek
    • kubamelbor Re: pieczenie odbytu 02.11.12, 18:46
      Dodam, że u proktologa byłam w marcu. Zostałam wówczas zbadana i lekarz nie stwierdził nieprawidłowości. Przepisał mi nawet jakieś czopki do zrobienia w aptece ale nie wiem czy się nie przeterminowały. Wtedy nie brałam żelaza poprostu miałam dolegliwości bólowe w tamtej okolicy.

.
      • Gość: ja Re: pieczenie odbytu IP: *.netonsky.eu 02.11.12, 21:22
        Jeśli przyjmujesz żelazo i masz twardy stolec oraz odczuwasz przy jego przechodzeniu "cięcie żyletką" to najprawdopodobniej doszło do przecięcia śluzówki (szczelina odbytu) . Odbyt jest bardzo unerwiony dlatego ból jest naprawdę potworny. Nie kupuj żadnych czopków czy żeli. Używaj chusteczek dla niemowląt, smaruj w środku Sacholem (tym na dziąsła..będzie piekło ale naprawdę po 2-3 dniach wyleczysz się) zewnątrz smaruj kremem nivea.
        • kasiak37 Re: pieczenie odbytu 02.11.12, 22:06
          proctoglyvenol jest super.Ulga natychmiastowa.
      • devilyn Re: pieczenie odbytu 03.11.12, 12:38
        Ja biorę żelazo już ponad 3 lata. Bierz w trakcie jedzenia i do diety włącz probiotyki i dużo gotowanych warzych by nie mieć problemów w wc.

Dobrze na wypróżnienia działa Dicoflor.
      • kasiak37 Re: pieczenie odbytu 29.11.12, 19:56
        no ale jak nie uzylas czopkow przepisanych przez lekarza to czego oczekujesz od ludzi na forum?Uleczenia przez internet?
    • malinkaaaaaaaaaa Re: pieczenie odbytu 03.11.12, 16:39
      Może zacznij brać folik zamiast żelaza? Ja anemii po cesarce dostałam (straciłam sporo krwi), po 6 tygodniach nie było po niej śladu. Żelazo dostawałam przez cały pobyt w szpitalu (12 dni), w domu odstawiłam bo miałam dosyć bólu brzucha.
    • Gość: agakk751 Re: pieczenie odbytu IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.12, 18:54
      To może być początek hemoroidów.Zatwardzenie sprzyja powstawaniu żylaków odbytu.Proszę stosować maść POSTERISAN - H ,mi pomogła.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka