dziabak 21.03.02, 07:42 co mam zrobic aby nie rozdwajaly mi sie i nie łamały paznokcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
no-name1 Re: paznokcie 21.03.02, 10:03 Mi sie bardzo rozdwajaly paznokcie kiedy je polerowalam (takim pilniczkiem z kilkoma grubosciami). Pieknie sie po tym blyszczaly, ale niestety zabieg ten powodowal scieranie powierzchni paznokci coraz bardziej, co w efekcie przyczynilo sie do ich rozdwajania. Wpadlam na to dopiero po kilku miesiacach (alez jestem madra) i przestalam. Paznokcie rosna teraz mocne i nie rozdwajaja sie. Moze w Twoim przypadku przyczyna jest taka sama. Jezeli tak, to przestan uzywac pilniczka do polerowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koralik27 Re: paznokcie 21.03.02, 11:32 Moje paznokcie pekaly i rodwajaly sie, gdy obcinalam je nozyczkami. Teraz je tylko piluje takim drobnoziarnistym pilniczkiem (papierowym, nie metalowym!) i wyrownuje tylko sam brzeg troche polerka, ale bez przesady. Pomogl mi tez olejek i odzywka Forte do paznokci L'Oreal. Warto tez brac jakies tabletki z drozdzami albo ze skrzypem polnym, ale ja akurat teraz zadnych witamin nie biore (zrobilam sobie przerwe), a paznokcie mam silne. Paznokcie tez niszczy pomywanie i sprzatanie, wiec wez to pod uwage przed wiosennymi porzadkami i kup sobie rekawice! Pozdrowienia, Koralik Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: paznokcie 28.03.02, 11:32 ja polecam tabletki ze skrzypu z witaminami- grupy B, A i E. Odpowiedz Link Zgłoś