Dodaj do ulubionych

Cystis endometrialis susp

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.13, 19:20
Hej dziewczyny pomozcie!!!!!! Jestem załamana niemam siły na nic sad Bylam u ginekologa i wykrył u mnie dokladnie tą chorobę,kiedy zapytałam czy da się to leczyć stwierdził że niestety nie sadsad że muszę to usunać operacyjnie iż w jajnikach mam to wszystko to oznacza usunięcie jajnikówsadsad Poprostu się załamałam dlaczego ja!!!!!!!!!!!!!sad jutro mam isc na badanie krwi jeżeli będzie podwyzszone mam odrazu isc na stół jeżeli aż bardzo tak nie podwyższone to jeszcze moge pochodzic ale operacja mnie nie ominie i kiedy zapytałam cz jezeli bede chciala zajsc w ciaze teraz ???? Powiedział ze jest bardzo male podobienstwo a jeżeli nastąpi to moze byc zagrorzone POMOCY co mam robic bo psychicznie sie wykoncze chce tylko zdrowego bobasa Zajsc w ciaze urodzic zdrowe malenstwo i aby mi nic sie nie stalo i tylesad Prosze co mam robic?sad
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Cystis endometrialis susp 19.06.13, 20:37
      zajrzyj na forum "usunięcie macicy i co dalej?", tam znajdziesz więcej dziewczyn w temacie i więcej ci tam pomogą.
    • Gość: pokahontaz195 Re: Cystis endometrialis susp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.13, 22:12
      moglabys linka wyslac bo szukam i znalesc nie moge bede ci wdzieczna
      • lisia312 Re: Cystis endometrialis susp 19.06.13, 22:16
        diagnoza brzmi:
        podejrzenie torbieli endometrialnej.
      • doral2 Re: Cystis endometrialis susp 20.06.13, 20:24
        proszę forum.gazeta.pl/forum/f,100789,Usuniecie_macicy_i_co_dalej_.html
        • Gość: jajajajaj Re: Cystis endometrialis susp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 23:38
          Nie schizuj. Nie usuną Ci wszystkiego wink mialam cyste endometrialną i usunęli tylko ją a jajniki zostawili całesmile
          Owszem moze sie zdazyc ze usuną caly jajnik. Najpierw sprawdz jak duza jest ta cysta, bo jak malutka to poki co nie ma sensu usuwac.
          • Gość: ppp Re: Cystis endometrialis susp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.13, 11:12
            hej a mala tzn do ilu cm?
            • Gość: pokahontaz195 Re: Cystis endometrialis susp IP: *.matcom.com.pl 10.11.13, 13:20
              Ja juz sama niewiem co wrescie czy to rak czy endometrioza w srode bede miala laparoskopie diagnostyczna co to tam sie dzieje a ja bym chciala zeby te torbiele odrazu usuneli a nie pozniej znow to samosad(( Boje sie bo niechce zeby byl to rak ja chce dzidziusiasad niechce miec usunietych jajnikow a na obu sa zmiany . Napewno szyjka macicy mam zdrowa bo wycinki brali Czy ktos mial podobnie jak ja? bardzo sie boje i tej laparoskopi
    • Gość: Bulinka Re: Cystis endometrialis susp IP: *.tktelekom.pl 15.07.13, 16:30
      Moja rada jest taka,Ja na twoim miejscu skonsultowała bym tę diagnozę z innym lekarzem!
      ponieważ podejrzenie torbieli to nie wyrok!!! Byłam w podobne sytuacji jeden lekarz nastraszył mnie tak jak Ciebie a drugi uświadomił na czym polega ta choroba!! Więc się nie załamuj i szukaj pomocy u innego lekarza, ponieważ lekarz to też człowiek i może się mylić!!!
      • Gość: pppp Re: Cystis endometrialis susp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.13, 11:33
        Dziewczyny pisze wam o kolejnych postepach w mojej sytuacji.Znalazlam w internecie lekarza ktory mial same pozytywne opinie Jest to doktor Malarkiewicz w Olsztynie kilka km mam ale pojechalm.Odrazu wsparl mnie na duchu iz powiedzial ze w zyciu nie wytnie mi jajnikow poniewaz jestem za mlodasmile Mam mozliwe te cysty endometrialne na jajnikch i nadzerke ktorej tamten nawet nie zauwazyl;/ Robilam markera nowotworoweego wyszedl podwyzszony tamten chetnie juz by mi wycia jajniki. Znowu ten wypisal mi skierowanie na pobranie wycinka gdzie mialam byc uspana ale tak sie balam bo w zyciu nie bylo powodow do narkozy.W szpitalu zabieg pobierania robila mi kobieta i powiedziala ze zabieg chwile trwa wiec odradzala mi narkozy i pobrala probke bez niej smile Nozyce byly tak ostre ze prawie nie czulam pozniej troche pobolalo i plamilam dodatkowo wypisala mi globulki z wysokim kwasem ph bo zauwazyla stan zapalny Gdzie najprawdopodobniej marker nowotworowy byl podwyzszony ogolnie przy endometriozie wiec to mnie pocieszylo .Ale jeszcze troche przedemna za 4 tyg wynik bedzie wycinka dziewczyny 3majcie za mnie kciuki zeby bylo wszystko ok bo strasznie sie bojesad bo nie chce zeby przez pempek mi sie wkuwali iz dla bliskiej osoby zrobili krzywde takim czymssad juz bym wolala zeby mnie rozcieli a najlepiej zeby nic mi nie robili zeby bylo wszystko git tego teraz najbardziej pragne .Dzieki dziewczyny za wasze odp i czekam na kolejne Polecam dr Malarkiewicza z Olsztyna .I moje pytanie jak narazie na ta chwile czy przy endometriozie moge zajsc w ciaze bez powiklan bo marze o bobasie.smile
        • black.joanna Re: Cystis endometrialis susp 10.11.13, 21:20
          nie napisałaś co u Ciebie? Mam nadzieję, że wszystko ok
          • Gość: pokahontaz195 Re: Cystis endometrialis susp IP: *.matcom.com.pl 11.11.13, 14:09
            hej jutro jade do szpitala w srode laparoskopia diagnostyczna boje sie sad(
            • Gość: pokahontaz195 Endometrioza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.13, 00:18
              Hej dziewczyny u mnie jak w kalejdoskopie ;/ wczoraj byłam w klinice,,,Dziś miałam mieć laparoskopie diagnostyczną ,a nie miałamsmile Mój lekarz chroni mnie poki co przed operacjami tongue_out Dziś rano zrobili mi usg dopochwowe i stwierdził już w 90% że mam endometriozę wszystko tam mi pływasad Stwierdził że zrobią zabieg pod narkoza do żylnią miałam zrobione Rozszerzenie kanału szyjki macicy,Diagnostyczne łyżeczkowanie kanału szyjki i jamy macicy.Plus pobieranie wycinków z tarczy szyjki macicy.Wrrrr i już w domku jestem żadnych leków poki co nie dostałam aż sie dziwie czy po takim zabiegu nie powinnam mieć może wy wiecie bo nie zapytałam bo byłam jeszcze nietomna po narkozie .Wiem że mam za 3 tyg odebrac wyniki i do lekarza na wizyte i on stwierdzi co i jak i jakie leki ,,Stwierdzili że będą starać się mnie wyleczyć najpierw zachowawczo jak nie pomoze to operacyjnie wrrr,,,, Chcę mieć maleństwo będe się leczyć ze wszystkich sił, Ps jeżeli którejś pomogę w kwesti znieczulenia bo moje 1 raz było usyppianie bałam się festsmile a więc tak to u mniesmile...Przyszedł anastazjolog na rozmowę i podpisanie zgody smileMusiałam bielizne zdjąć i biżuteriesmile Pamietam jak poszłam sama na sale z 5os tam było położylam sie i patrzyłam na narzedzia jakie na mnie czekają zapytal mnie anastazjolog jeszcze czy nie mam zębów wkładanych ja się zaśmiałam I pielegniarka zaczela mi wstrzykiwac znieczulenie powoli i powiedziała że za kilka sekund może mi się zakręcić w głowie wiem że szybko jeszcze zapytalam ile bede spala ona sie zaśmiała i powiedziała jak to anastazjolog nasz mowi 350 ,,,,,nie skumałam i tylko ostatnie słowo pamietam jak pytałam czy napewno się obudze spojżałam w sufit zakręciło mi się i film się urwał a póżniej po 3 h obudziłam się na sali nic nie kumałam na wymioty mnie zebrało nie mogłam utrzymac sie na nogachsmile dziwna faza hehe teraz sie smieje a sie bałam bo wyobrazałam sobie że usypianie to szybkie zaśniecie a nie urwanie filmutongue_out nawet nie pamietam jak mnie wybudzali na sali zabiegowej ani jak mnie przywiezli nic tongue_out
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka