muffffinka 31.07.13, 16:34 Od paru dni wyczuwam pod brodą dość duży swędzący, przy dotknięciu lekko bolący guzek. To miejsce odstaje od reszty, jest wypukłe i opuchnięte. Czy ktoś ma pojęcie co to może być?? Proszę, błagam o odpowiedź. Boję się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muffffinka Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! 01.08.13, 17:19 Nie to jest pod skórą... Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! 02.08.13, 05:13 Pod skora tez mozesz miec drobne zapalenie mieszka wlosowego i tak to sie objawia. Poczekaj jeszcze pare dni, to zniknie. A jak nie, to wtedy idz do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozana Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.13, 22:17 Idź do rodzinnego i poproś o skierowanie do laryngologa. Rozsądniej byłoby wprost bez skierowania, prywatnie- szkoda czasu, bo znając życie wyznaczą ci termin na jakiś wrzesień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ea Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.13, 22:25 Pewnie jakiś czyrak czy coś podobnego. Nie ma się czym specjalnie martwić, choć być moze skończy się na chirurgu i wycięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
muffffinka Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! 30.08.13, 10:57 Dziękuję!. Rzeczywiście przeszło, ale raz wróciło, już nie takie duże no i znowu przeszło... Dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
eri22 Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! 01.09.13, 13:29 powiększony węzeł chłonny? tez taki mam, bo an twarzy mam maly wrzód... ale on-wezeł- nie swedzi Odpowiedz Link Zgłoś
jedynybasek5 Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! 08.09.13, 22:49 szyja jest bardzo uwęzłowiona , że tak to określę. Też raz się bałam bo miałam pod żuchwą i jeszcze jeden nisko na szyi. Idź do lekarza rodzinnego, zrób najpierw badania krwi , crp, ob., być może jest jakiś stan zapalny , a być może to w ogóle nie węzeł Lekarz pierwszego kontaktu też potrafi stwierdzić, czy guzek jest niepokojący czy nie. U mnie węzły były winą niewyleczonego zęba. Ale strachu się najadłąm Odpowiedz Link Zgłoś