Dodaj do ulubionych

Guzek pod brodą. Pomocy!!

31.07.13, 16:34
Od paru dni wyczuwam pod brodą dość duży swędzący, przy dotknięciu lekko bolący guzek. To miejsce odstaje od reszty, jest wypukłe i opuchnięte.
Czy ktoś ma pojęcie co to może być?? Proszę, błagam o odpowiedź. Boję się.
Obserwuj wątek
    • evee1 Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! 01.08.13, 01:23
      Pryszcz?
      • muffffinka Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! 01.08.13, 17:19
        Nie to jest pod skórą...
        • evee1 Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! 02.08.13, 05:13
          Pod skora tez mozesz miec drobne zapalenie mieszka wlosowego i tak to sie objawia. Poczekaj jeszcze pare dni, to zniknie. A jak nie, to wtedy idz do lekarza.
    • Gość: rozana Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.08.13, 22:17
      Idź do rodzinnego i poproś o skierowanie do laryngologa.
      Rozsądniej byłoby wprost bez skierowania, prywatnie- szkoda czasu, bo znając życie wyznaczą ci termin na jakiś wrzesień.
    • Gość: ea Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.13, 22:25
      Pewnie jakiś czyrak czy coś podobnego. Nie ma się czym specjalnie martwić, choć być moze skończy się na chirurgu i wycięciu.
      • muffffinka Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! 30.08.13, 10:57
        Dziękuję!. Rzeczywiście przeszło, ale raz wróciło, już nie takie duże no i znowu przeszło... Dziwne smile
        • eri22 Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! 01.09.13, 13:29
          powiększony węzeł chłonny? tez taki mam, bo an twarzy mam maly wrzód...
          ale on-wezeł- nie swedzi
          • jedynybasek5 Re: Guzek pod brodą. Pomocy!! 08.09.13, 22:49
            szyja jest bardzo uwęzłowiona , że tak to określę. Też raz się bałam bo miałam pod żuchwą i jeszcze jeden nisko na szyi. Idź do lekarza rodzinnego, zrób najpierw badania krwi , crp, ob., być może jest jakiś stan zapalny , a być może to w ogóle nie węzeł smile Lekarz pierwszego kontaktu też potrafi stwierdzić, czy guzek jest niepokojący czy nie. U mnie węzły były winą niewyleczonego zęba. Ale strachu się najadłąm smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka