Dodaj do ulubionych

hemoroidy a ciąża

IP: *.xdsl.centertel.pl 23.10.13, 17:42
Czy któraś z Was miała hemoroidy w ciąży? Jak się z nimi uporała?

Rozmawiałam o tym z ginekologiem, który stwierdził, że jeśli hemoroidy nie krwawią to nie należy ich ruszać w ciąży. U mnie nie krwawią ale ostatnio położna powiedziała, że przed porodem dobrze jest sobie w domu zrobić lewatywę i tak się zastanawiam jak mam ją zrobić? skoro są te wypukłości na odbycie

Czy można robić lewatywę jeśli się ma hemoroidy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Justyna Re: hemoroidy a ciąża IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.14, 12:47
      Witam, nigdy w życiu nie udzielałam się na żadnych forach itp jednak pomyślałam, że to co najważniejsze to zdrowie. Postanowiłam w kilku zdaniach napisać.... Ja z hemoroidami walczę od lat, oczywiście do lekarza nie po drodze itd itp.... Jednak uważam, że kobiety, które starają się o dziecko ( i nie tylko) powinny zadbać o to wcze§niej, gdyż ból jaki towarzyszy im odebrał mi sporo radości w ciąży..., to co pomagało ( doraźnie bo nie inaczej!!!!) to: gdy ich nie ma - jedzenie kiwi w ilościach dwa na dzień wówczas kał rozrzedza się i nie powoduje utrudnień podczas wypróżnienia ale, że konsekwentną nie jestem to i bywa, że hemoroidy się pokazały ( znów) na nie: maść posterisan 3 razy na dzień, masaż ciepłym prysznicem, maść prokto glycenol, gaza z rumiankiem, gaza z korą dębu, KIWI( bo przecież załatwić się w bólu trzeba) rumianek do picia. Taka kuracja 3 dni. I powinno się cigle tak ( przynajmniej ja). Mam nadzieję, że nie odpuszczę bo to co przeżyłam s ciągu dwóch nocy razem z mężem to przysięgam, ze nikomu nie życzę!!! Powodzenia. Jeśli kto§ by potrzebował pomocy służę skromnie.... wistula@onet.pl
      • Gość: zzzz Re: hemoroidy a ciąża IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.14, 21:56
        a od kiedy walczysz z hemoroidami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka