Dodaj do ulubionych

Maca a badanie prolaktyny

IP: *.lublin.mm.pl 23.02.14, 21:06
witajcie,
wie ktoś może czy Maca wpływa na wynik badania prolaktyny? Jeżeli tak to po jakim czasie od odstawienia Maci można zrobić badanie?
Obserwuj wątek
    • railly Re: Maca a badanie prolaktyny 24.02.14, 14:41
      Masz na myśli suplement diety czy placek?
      Nie rozumiem dlaczego miałyby wpływac na prolaktynę, poczytaj sobie o tym hormonie, to nie będziesz zadawać dziwnych pytań. Wpływ może mieć stres, seks, niewyspanie, niebycie na czczo, ciąża, karmienie piersią itp, ale nie jakieś witaminy.
      • Gość: ver Re: Maca a badanie prolaktyny IP: *.lublin.mm.pl 24.02.14, 18:33
        wyczytałam że Maca pływa na hormony płciowe, dlatego pytam. Maca z suplementu Stres Stop.
        • Gość: Pati Mam do was pytanie :) IP: *.internetia.net.pl 17.08.14, 00:06
          Mam pytanie , mam 19 lat i ginekolog skierował mnie na badanie prolaktyny (nie jestem w ciąży , ani na razie nie mam zamiaru ) więc nie bardzo rozumie dlaczego ?? wiecie może po co się robi takie badanie jeśli nie chodzi o (bycie w ciąży i w przypadku gdy się nie może zajść w ciąże )?? Z góry dziękuję za odpowiedź.
          • Gość: kasia Re: Mam do was pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.14, 19:44
            Wysoki poziom prolaktyny pojawia się przy gruczolaku przysadki mózgowej.Wysoka prolaktyna możne objawiać się nie tylko problemem z zajściem w ciążę ,ale również, bólem głowy , bolesnymi obrzmiałymi piersiami.
            • Gość: Pati Re: Mam do was pytanie :) IP: *.internetia.net.pl 23.08.14, 22:47
              Dziękuję za odpowiedź .
              Cóż ja mam nieregularną miesiączkę i nic więcej ... jednak badanie mi zlecił i faktycznie mam wysoki poziom prolaktyny 37,96 , a norma to 5.18-26.53 no nic wizytę mam za 15 dni to się dowiem dokładnie , choć chyba nie jest to , aż tak duża różnica. I jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.
              • Gość: Pati Re: Mam do was pytanie :) IP: *.internetia.net.pl 23.08.14, 22:51
                A i z tą różnicą miałam na myśli wyniki moje badań 37,96 i norma jaka została przyjęta 5,18-26,53 .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka