Gość: ver IP: *.lublin.mm.pl 23.02.14, 21:06 witajcie, wie ktoś może czy Maca wpływa na wynik badania prolaktyny? Jeżeli tak to po jakim czasie od odstawienia Maci można zrobić badanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
railly Re: Maca a badanie prolaktyny 24.02.14, 14:41 Masz na myśli suplement diety czy placek? Nie rozumiem dlaczego miałyby wpływac na prolaktynę, poczytaj sobie o tym hormonie, to nie będziesz zadawać dziwnych pytań. Wpływ może mieć stres, seks, niewyspanie, niebycie na czczo, ciąża, karmienie piersią itp, ale nie jakieś witaminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ver Re: Maca a badanie prolaktyny IP: *.lublin.mm.pl 24.02.14, 18:33 wyczytałam że Maca pływa na hormony płciowe, dlatego pytam. Maca z suplementu Stres Stop. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Mam do was pytanie :) IP: *.internetia.net.pl 17.08.14, 00:06 Mam pytanie , mam 19 lat i ginekolog skierował mnie na badanie prolaktyny (nie jestem w ciąży , ani na razie nie mam zamiaru ) więc nie bardzo rozumie dlaczego ?? wiecie może po co się robi takie badanie jeśli nie chodzi o (bycie w ciąży i w przypadku gdy się nie może zajść w ciąże )?? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Mam do was pytanie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.14, 19:44 Wysoki poziom prolaktyny pojawia się przy gruczolaku przysadki mózgowej.Wysoka prolaktyna możne objawiać się nie tylko problemem z zajściem w ciążę ,ale również, bólem głowy , bolesnymi obrzmiałymi piersiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Mam do was pytanie :) IP: *.internetia.net.pl 23.08.14, 22:47 Dziękuję za odpowiedź . Cóż ja mam nieregularną miesiączkę i nic więcej ... jednak badanie mi zlecił i faktycznie mam wysoki poziom prolaktyny 37,96 , a norma to 5.18-26.53 no nic wizytę mam za 15 dni to się dowiem dokładnie , choć chyba nie jest to , aż tak duża różnica. I jeszcze raz dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Mam do was pytanie :) IP: *.internetia.net.pl 23.08.14, 22:51 A i z tą różnicą miałam na myśli wyniki moje badań 37,96 i norma jaka została przyjęta 5,18-26,53 . Odpowiedz Link Zgłoś