Dodaj do ulubionych

PLAMIENIA :(

IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 21.08.04, 15:45
Czesc!kilka dni przed i po okresie miewam brazowe, nie geste plamienia
trwajace ok.10 dni a w tym miesiacu zdarzylo
mi sie nawet miec plamienia w srodku cyklu,takie troche wodniste i brązowe,
co bardzo mnie zasmucilo,ostatnio miałam je
rowniez przy współżyciu sad(bardzo mnie to martwi, nie wiem co to jest??? :
(((Pomozcie!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: PLAMIENIA :( IP: *.czyzyny.sdi.tpnet.pl 21.08.04, 16:25
      moze to byc zwiazane z homonami tez mialam cos takiego poszłam do pani doktor
      przepisała tabletki i znikło smile tak ze proponuje wizyte u ginekologa napewno
      powie od czego to smile Pozdrawiam
    • magdulka26 Re: PLAMIENIA :( 21.08.04, 19:25
      Możesz mieć podwyższoną prolaktynę.Też tak miałam ,tylko że ja plamiłam o 2-4
      dni przed @.

Chcę zajść tak jak słoneczko.
      • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 22.08.04, 10:42
        Magdulka a o co chodzi z ta prolaktyną, za co jest odpowiedzialan i jesli jest
        wysoka to co? i jak ją zbić?pzdr!
    • Gość: mon.dan Re: PLAMIENIA :( IP: 195.116.62.* 22.08.04, 00:36
      przed miesiaczka, w srodku cyklu - tak jak juz jest w kilku innych postach,
      moze byc niegrozne. Natomiast jesli po wspolzyciu - to pedem do ginekologa,
      niezaleznie czy jestes w odpowiednim na wizyty u ginekologa czasie cyklu. Moze
      swiadczyc o zaawansowanej nadzerce (pobolewa cie brzuch?) - trzeba sie po
      prostu zbadac i juz.
      • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 22.08.04, 10:40
        dziekuje wszystkim za odpowiedzi, nie boli mnie brzuszek i wogóle nie ma ani
        pieczenia ani swedzenia tylke albo az ta wydzielina , w srode mam termin wizyty
        u ginekologa, zobaczym co powie....pozdrawiam wszystkich a jesli ktos ma
        jeszcze jakis pomysla na to to piszcie, bede wdzieczna, papasmile
    • magdulka26 Re: PLAMIENIA :( 22.08.04, 14:02
      Wysoka prolaktyna uniemożliwia zajście w ciąże.Jest też odpowiedzialna za
      laktację u kobiet.Zbija się ją bromergonem po którym szybciutko spada.

Chcę zajść tak jak słoneczko.
    • Gość: Carmen Re: PLAMIENIA :( IP: *.toya.net.pl 22.08.04, 16:44
      prolaktyny bym sie nie czepiala. U mnie jest w srodku normy, a takie plamienia
      mialam. Ponoc wystepują one też przy polipach w macicy bądz w kanale szyjki
      macicy, a także przy niewydolności ciałka żółtego. Proponuję zrobić badania
      hormonalne
      • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 22.08.04, 17:31
        naprawde nie wygląda to dobrze, a czy to groźne: polipy , albo nie wydolność
        ciałka żółtego , nie znam się ale brzmi nie ciekawie,stąd moje pytanie,i czy to
        badanie napewno wykaze przyczyne?z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi!
        • Gość: koko Re: PLAMIENIA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 07:17
          Ja też mam coś podobnego, byłam w zeszłym tygodniu u gina i powiedział, że może
          być kilka przyczyn m.in. infekcja grzybicza albo hormony, nie zrobiłam jeszcze
          badań horm., ale dostałam jakieś tabletki antygrzybicze, jeśli po tym mi nie
          przejdzie, to trzeba będzie się przebadać. Poza tym wszystko w porządku, więc
          nie martw się ja też z tym walczę i mam nadzieję, że w tym m-cu przejdzie.
          Odezwę się co i jak , papapa.
          • Gość: koko Re: PLAMIENIA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 07:48
            aha i napisz mi co powiedział Ci gin, bo jestem ciekawa, czy postawi konkretną
            diagnozę, czy tylko będzie " gdybał", tak jak mój, czekam, pa.
            • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 24.08.04, 21:15
              czesc koko, jutro ide do gina...odpisze ,pzdr,papa
        • Gość: Carmen Re: PLAMIENIA :( IP: *.toya.net.pl 25.08.04, 12:44
          polipy powodują plamienia po stosunku, podobnie z resztą jak zdarza się to przy
          nadżerce. Polipy to łagodne rozrosty śluzówki, ale trzeba je usuwać. Ja miałam
          polip w szyjce macicy i tak właśnie plamiłam. Teraz jestem po zabiegu i to
          przeszło. Niewydolność ciałka żółtego to za mało progesteronu wytwarzanego
          przez ciałko żółte po owulacji. Leczenie to branie luteiny lub duphastonu od 15
          do 25 dcyklu. Musisz niestety isc do lekarza, zrobić progesteron w 21dc (musi
          byc powyżej 10ng/ml). Nie zaniedbaj tego abyś nie miała problemów z zajściem w
          ciążę kiedy bedziesz chciała.
    • Gość: koko Re: PLAMIENIA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 09:15
      Hello! Czekam z niecierpliwością na twoją odpowiedź, ciekawe co powie ci gin?
      Mam nadzieję, że w końcu dowiemy się czegoś konkretnego, powodzenia, papa.
      • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 25.08.04, 18:30
        Byłam... no i nie postawił diagnozy tylko pilnie dał mi skierowanie na USG, już
        jutro ide zrobic to badanie a potem z wynikiem spowrotem do niego, wcale mnie
        nie pocieszył ....choc mowił zeby nie wpadac w panike poki nie wie co to jest,
        to moze byc zwiazane z macica, wiec koniecznie trzeba to zbadac, Boze ja juz
        spanikowałam, strasznie sie bojesad(((
        • Gość: koko Re: PLAMIENIA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 07:07
          ja miałam robione usg w gabinecie gina, wszystko jest ok., więc u ciebie na
          pewno też, nie martw się, w przyszłym tygodniu jak nie dostanę znowu plamień,
          to znaczy, że pomogły mi tabletki( mam nadzieję, że tak będzie). Odezwę się jak
          będzie coś wiadomo. Daj mi znać jak wyniki z usg. Pozdrawiam, papa.
        • Gość: koko Re: PLAMIENIA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 07:10
          a tak poza tym, to nic nie powiedział na te upławy, bo mi mówił, że mam mały
          stan zapalny a te upławy przypominają trochę ropę? I tak mi się wydaje, że to
          coś z hormonami jest nie tak. Nażarłam się tych leków i teraz zdycham, na
          szczęście wzięłam wczoraj ostatnią tabletkę, teraz zostało mi jeszcze jedno
          opakowanie " dowcipnych", zobaczymy, czy nie trułam się na daremno, bye!
    • Gość: dor Re: PLAMIENIA :( IP: *.petrus.com.pl 26.08.04, 08:45
      ostatnio odstawiłam całkowicie hormony - plastry, dostałam okres z odstawienia,
      a po okresie jeszcze przez ok7-8 dni miałam własnie małe brązowe plamienia, dziś
      jest 21 dzień od pierwszego dnia miesiączki, pobolewa mnie dół brzucha od 2 dni,
      czasami mocniej z jednej strony. Wizyte mam dopiero jutro.
      Co to może być? Nadżerkę miałam wymrażaną w lutym, w maju na kontroli nadżerki
      nie było wogóle, nie miałam wtedy też żadnych polipów. Od czego powstają polipy?
      Czy przejście z tabletek anty na plastry może spowodować polipy?
      odpowiedzcie proszę
      • Gość: koko Re: PLAMIENIA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 08:55
        jeżeli chodzi o polipy, to się nie znam, ale te plamienia to chyba nic
        groźnego, wydaje mi się, że to po odstawieniu hormonów. Organizm musi wrócić do
        normy i takie zaburzenia są normalne, nawet przez kilka m-cy. Ale lepiej się
        przebadać, żeby mieć pewność, papa.
    • Gość: koko Re: PLAMIENIA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 11:12
      Menia, to twoje świństwo to bardziej plamienia, czy upławy, jak myślisz? ja już
      sama nie wiem, bo jeśli to są upławy, to może rzeczywiście jest to jakaś
      infekcja, co? Wydaje mi się, że plamienia byłyby trochę bardziej krwiste, a to
      moje "coś" wygląda chyba jak upławy, tylko, że w innym kolorze? Mam już dosyć,
      zobaczymy co będzie dalej, pa.
      • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 26.08.04, 17:18
        Hej koko, masz ci los, miałam robic dzis badanie usg a tu okres dostalam, psia
        mac...ide wiec je zrobic 06.09, kurde ale znow sie przeciagnie, pytasz czy to
        uplawy czy plamienia , a wiec: trudno powiedziec bo na poczatku mialam uplawy
        bo takie zółtawe i gęste a potem plamienia , w kolorze co raz bardziej
        intensywnym brązowym,najpierw lekko wodniste a potem raczej geste, smoliste az
        do dzis - tym razem czerwonesmile
        Co nie zmienia faktu że strasznie sie denerwuje co to jest??a to czekanie
        najbardziej mnie wkurza!!
        • Gość: koko Re: PLAMIENIA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 07:18
          ojojoj!!! To pech, w każdym razie jak będziesz coś wiedziała, to się odezwij,
          ja też dam znać jak coś się wyjaśni, do usłyszenia,papa smile
          • erintall Re: PLAMIENIA :( 27.08.04, 10:44
            moze nadrzerka bralas to pod uwage?
            • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 27.08.04, 18:36
              nadżerka?nie wiem , ale raczej nie, najpierw badania a potem diagnoza...no
              niestety musze poczekac
              • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 31.08.04, 19:35
                czy ktoś tez to ma? i wie co to jest?? w poniedziałek ide na badanie, ale
                siedze jak na szpilkach...
                • Gość: koko Re: PLAMIENIA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 10:02
                  hello, to znowu ja, niestety jeszcze nic się nie wyjaśniło, dalej faszeruję się
                  chemią( ostatnie opakowanie). Też powinnam coś wiedzieć w przyszłym tygodniu,
                  albo @( mam nadzieję), albo znowu te cholerne plamienia.Jak wrócisz od gina to
                  daj mi znać, gdyby " coś ", to oczywiście się odezwę, trzymaj się, papa.koko
                • Gość: bera Re: PLAMIENIA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 11:40
                  Polipy to nic grożnego. Te upławu i brunatne plamienia też miałam. UsG może
                  wykazać zmiany w jamie macicy lub szyjki macicy. Polipy są dokuczliwe ale nie
                  złośliwe. Można je leczyć chormonami. W wypadku wykrycia mięśniaków , polipów,
                  lub znacznego przerostu endometrim, lekarz powinien skierować cię na
                  histerioskopię( łyżeczkowanie macicy ). To nic groźnego. Mamtop za sobą. Zyczę
                  powodzenia.
                  • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.09.04, 17:54
                    jeszcze nie wiem co to, i czy to polipy bo jestem przed badaniem usg, ale gdy
                    podsunelam ginowi ta mysl ze to moze polipy to powiedzial ze jestem za mloda na
                    polipy /mam 26 lat/ czy to prawda??nie wiem co o tym myslec... a badanie robie
                    w poniedizalek na 100%, jestem juz zarejestrowana, pozdrawiam wszystkich ktorzy
                    wlaczyli sie do tej dyskusji!!
                    • sharonka Re: PLAMIENIA :( 04.09.04, 03:13
                      Czesc! Ja mam w sumie taki sam problem, no podobny. Bylam u ginekologa i
                      przepisał mi tabletki antykoncepcyjne. Dostalam okres wzielam 1 pigułke i
                      wziełam juz ich 8. Okres powinien mi sie skonczyc 2-3 dni temu a od 3 dni mam
                      brązowe plamienia i nie mam pojęcia co to jest. Kiedy dzwonilam do ginekologa
                      to on mi powiedzial, ze to normalne, ale mi sie tak nie wydaje. Boje sie, ze
                      jestem w ciazy i ze jak bylam na wizycie wczesniej, to mi nie wykrylo ciązy, a
                      teraz własnie jest mi niedobrzesad((( Co robic?
                      • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 07.09.04, 14:24
                        hej wszystkim, witam Cie koko! wczoraj bylam na tym badaniu usg i
                        uff...wszystko jest w porzadku a zwlaszcza moja macicasmilea balam sie ze wykarze
                        jekies nieprawidlowosci, bo lekarz powiedzial mi ze to badanie jest pilne, bylo
                        ono konieczne do postawienia diagnozy, wiec teraz ide do gina spowrotem za
                        tydzien i zobaczymy co powie . A jesli chodzi o plamienia to ich nie mam ale w
                        poprzednim miesiacu pojawily sie one w polowie cyklu, a ja wlasnie jestem po
                        miesiaczce, tak ze(oby nie!) ale pewnie bede za pare dnisad(ok, ale poki co jest
                        dobrze, zobaczymy co powie ginekolog!!pzdr,papa
                      • Gość: bera Re: PLAMIENIA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 21:26
                        To że ci niedobrze to pewnie wątroba która się buntuje.A plamienia w czasie
                        brania hormonów czasem się pojawiają. Jak prawidłowo bierzesz tabletki to nie
                        panikuj. Dla własnego spokoju zrób sobie test.
    • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 08.09.04, 19:57
      hej!czy ktos jeszcze miewa takie plamienia, a nie zazywa tabletek
      antykoncepcyjnych??
      • Gość: koko Re: PLAMIENIA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 07:09
        cześć, to znowu ja- niestety bez zmian, zatruwałam się 2 tygodnie chemią i
        znowu dostałam zamiast @ tych cholernych plamień!!! Jak to się skończy idę do
        gina i każe sobie wypisać skierowanie na bad. hormonalne, mam nadzieję, że w
        końcu coś się wyjaśni- napisz mi co powiedział ci gin, papa.koko
        • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 10.09.04, 09:11
          hej koko, nie czekaj az Ci mina plamienia, idz juz, lekarz jest od tego zeby Ci
          pomoc i zbadac, a przy okazji zobaczy jak to wyglada(a nie takie rzeczy juz
          widzial)Tak wiec nawet sie nie zastanawiaj!Ja mam termin na 16.09, a poki co
          nie mam plamiensmilehmm , ostatnio pojawily sie w polowie cyklu, a ja jesscze w
          polowie nie jestem....pozdrawiam!
    • Gość: fiołek35 Re: PLAMIENIA :( IP: *.dbn.pl / *.pl 10.09.04, 09:05
      Ja miałam w tym cyklu tez plamienia, pierwszy raz w życiu. Zaczęły się od 10
      dc. a dziś w 24 dc. dostałam @. Plamienia były cały czas raz mocniej raz
      słabiej. W zeszłym cyklu brałam clo, luteinę i duphaston, a w tym cyklu tylko
      duphaston od 14 dc. I mimo to dostałam @ juz po 23 dniach. Nie wiem jaka jest
      przyczyna tych plamień, może hormony się burzą. Sama już nie wiem. Prolaktynę
      mam jak najbardziej w porządku, za to niski progesteron.
      • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 10.09.04, 09:13
        moze przyczyna sa te leki, idz to zbadac, a nie zamartwiaj sie, jak
        przeczytalas wiadomosc wyzej, ja mialam podobnie i jeszcze lekarz mi nie
        postawil diagnozy....zobaczymy co powie bo jestem po 1 badaniu....idz do
        lekarza nie lekcewaz tego! pozdrawiam,papa
        • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 14.09.04, 22:12
          w czwartek do ginasad
    • k_wielinska Re: PLAMIENIA :( 16.09.04, 11:36
      Czesc,
      Ja tez tak mam (czasami to przed okresem, czasami po, a czasami w srodku cyklu,
      zupelnie nieregularnie). Ta wydzielina jest albo brazowawa albo po prostu zolta
      (wyglada podobnie do "skretki bialkowej")z takimi pasemkami krwi. Poniewaz
      ostatnio urodzilam dziecko, a zdarzalo sie to "od zawsze", wiec nie ma takiej
      mozliwosci, zebym nie zostala DOKLADNIE przebadana. I dziewczyny! Bez paniki -
      to normalne objawy zluszczajacego sie naskroka pod wplywem "dzialalnosci"
      nadzerki.
      • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.09.04, 13:12
        czy to oznacza że mam nadżerkę?
        • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.09.04, 18:40
          byłam u ginekologa i mam zaburzrenia równowagi hormonalnej, stad te plamienia,
          lekarz przepisal mi tabletki antykoncepcyjne, po 1 dawka hormonow a po drugie
          aby wstrzymac owulacje i "wstrzasnac" troszke moim organizmem, nast wizyta za 2
          miesiace(no chyba ze plamienia nie ustapia wtedy szybciej)pozdrawiam!
    • Gość: koko Re: PLAMIENIA :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 08:51
      hello menia! kazał ci gin zrobić jakieś badania hormonalne, czy poprostu tak
      wydedukował, że masz coś nie tak z hormonami? Pisałam, Ci że znowy dostałam
      tych plamień, otóż trwały one tylko 1 dzień i nie były już brązowe, tylko lekko
      pomarańczowe, więc może jednak coś mi przeszło po tych lekach, jak myślisz?
      Niestety okresu jak nie ma tak nie ma. Już nie wiem co mam myśleć, może jednak
      pójdę do tego gina i każe sobie dać skierowanie na badania, hmm? A może jeszcze
      poczekać na @ ? dzięki za odpowiedź!
      • Gość: menia Re: PLAMIENIA :( IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 18.09.04, 13:35
        hej koko!nie wiem co ci poradzic, dziwne ze ten okres sie nie pojawia, zapytaj
        gina, przeciez od tego jest zeby ci pomoc. Ja nie robilam badan hormonalnych,
        moj ginekolok po badaniu usg stwierdzil ze najlepiej bedzie wstrzasnac nieco
        moim organizmem, gdyz czesto powodem plamien jest zachwiana gospodarka
        hormonalna. USG wyszlo ogolnie dobrze, ale lekarz dopatrzyl sie tam jeszcze
        czegos: pecherzyk Graffa nie peka w procesie owulacji. I z tego powodu
        najlepsza metoda bedzie wlasnie zahamowac proces owulacji tak na jakis czas,a
        temu wlasnie sluza tabletki antykoncepcyjne. Poki co mam je brac 2 miesiace.
        Jesli nie bedzie plamien to oksmile a jesli beda........Mam nadzieje ze bedzie
        dobrze, jestem dobrej mysli,a najbardziej ciesze sie ze tego tak nie zostawilam
        tylko dzialamy z lekarzem jak mozemy zeby wszystko wrocilo do normy.Pozdrawiam
        (ale sie rozpisalamsmileto tak jak mnie poniesie!!smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka