26.08.04, 09:47
moj lekarz stwierdził u mnie nadżerke i chce ją wypalac salcogynem. Co mam
zrobić czy skonsultować to z innym lekarzem, czy też poddać się temu
zabiegowi
Obserwuj wątek
    • Gość: devi Re: nadżerka IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.08.04, 11:35
      najlepiej sie poddaj temu zabiegowi.jest on prawie bezbolesny(bole jak podczas
      mieisaczki)wiec jak juz beda to da sie przezyc.pozatym jest to dosc skuteczna
      metoda.sadze ze nie ma potrzeby konsultowac sie z innym lekarzemsmilePOZDRAWIAM
    • Gość: marvi Re: nadżerka IP: *.icpnet.pl 26.08.04, 11:39
      nie poddawaj sie wypalance. mniej drastyczna metoda a bardziej skuteczna jest
      zamrozenie.
      od lat nie mam nawrotow. nic nie boli. jedyna wada tego zabiegu jest nadmierne
      wydzielanie sluzu. przez miesiac trzeba chodzic w podpaskachsad

nie lekcewaz nadzerki. ja zlekcewazylam, mialam juz IV wynik w cytologii, ale
      na szczescie wszystko dobrze sie skonczylosmile
    • voluptas Re: nadżerka 26.08.04, 11:53
      a ja z koleji nie opierałabym się na opinii jednego lekarza. Chyba, że masz do
      niego baaaardzo duże zaufanie. Ale jeśli nie - ja już słyszałam o zbyt wielu
      przykładach, kiedy doktorek chciał sobie podbudować finanse "wpędzając"
      pacjenkti w długotrwałe i kosztowne leczenie.

pozdrawiam
    • a.55 Re: nadżerka 26.08.04, 11:57
      Nie znam zbyt dobrze tej lekarki i dlatego mam takie mieszane uczucia, chyba
      pójdę jeszcze do innego lekarza to skonsultowac. A może znacie kogoś godnego
      polecenia.
      • Gość: koko Re: nadżerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 12:05
        wg mnie najlepszy sposób to zamrażanie, rzeczywiście nic nie boli i jest
        skuteczne. Wypalanka, to już chyba przestarzałe, teraz raczeć stosuje się
        zamrażanie!!!
    • Gość: gina Re: nadżerka IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.08.04, 12:17
      jednak minusem zamrazanie sa dosc duze uplawy i brak seksu przez 2 mieisace:
      (moim zdaniem najlepsze jest smarowanie plynem.szybciej mozna powrocic do seksu
      i nie takich uplawo
    • Gość: areto Re: nadżerka IP: 80.50.189.* 26.08.04, 12:35
      polowa osob tu nie wie o czym pisze. zacznijmy od tego ze autorka watku
      wymyslila haslo "wypalanie solcogynem" !! reszta dziewczyn podciągnęla haslo
      wypalanie i juz mowia o zwyklej wypalance czyli elektrokoagulacji. Autorce
      chodzilo o metode chemiczną usuwania nadzerki kwasami (bynajmniej nie
      wypalają!) preparatem Solcogyn. I jest to rozwiązanie bezpieczne i dobre dla
      kobiet ktore nie rodzily. Zabieg nie boli, trwa kilka chwil, pomaga przy malych
      nadzerkach, plyn koszyuje od 78-100 zl za 2 ampulki, naklada wylacznie
      ginekolog. tego samego dnia mozna się już kochać i/lub plywac. T jest glowna
      zaleta tego srodka. Natomiast po wypalance (elektrokoagulacja) obowiązuje 1 m-
      c abstynencji oraz nie wolno się kąpać w wannie, tylko przysznic. A Solcogynem
      się nie "wypala" !!!
      • Gość: marvi Re: nadżerka IP: *.icpnet.pl 26.08.04, 12:47
        To nie prawda ze nakladanie preparaty Solcogyn nie boli. Jest bardzo
        nieprzyjemne, a efekty sa marne. Zazwyczaj jedno opakowanie, ktore jest bardzo
        drogie nie starcza, a nadzerka nawraca. Falszem jest rowniez stwierdzenie, ze
        mozna sie kochac tego samego dnia.

Moim skromnym zdaniem i leczeniem nadzerki przez 4 lata swierdzam ze zamrozenie
        to najlepszy, najbezpieczniejszy i najbardziej "przyjemny" zabieg. Rowniez dla
        dziewczyn, ktore nie rodzily. Ja mialam zamrazana ranke przed porodem i z
        zajsciem w ciaze nie mialam zadnych probemow. Tylko rzeczywiscie ten okres
        gojeia sie potwornie sie dluzy, a uplawy sa jak wodospad...
    • Gość: asiarol Re: nadżerka IP: *.netg.pl / 213.17.193.* 26.08.04, 21:06
      proponuję przeczytaćkafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=78

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka