Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę o interpretację mammografii

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.14, 14:12
Kochani, mam 54 lata, zrobiłam w mammobusie mammografię (w ramach programu) i oto co z przerażeniem przeczytałam : " Piersi o budowie gruczołowo-tłuszczowej. W piersi prawej w miejscu - centralnie jest zagęszczenie o średnicy 12 mm, skala BIRADS 0.
Informacje uzupelniające: asymetryczne zagęstnienie widoczne tylko na zdjęciu MLO może byc gruczołowe, wskazana ocena bad. usg."
Przeczytałam o skali BIRADS, ale bardzo niepokoi mnie mój wynik, a dopiero za 3 tygodnie mam diagnostykę pogłębioną. Nadmieniam, że mama i siostra mamy są po amputacji piersi. 7 miesięcy temu miałam robione USG - nic nie wykazało. Proszę o Wasz komentarz.
Obserwuj wątek
    • Gość: ziuta70 Re: Bardzo proszę o interpretację mammografii IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.14, 14:20
      Naprawdę usatysfakcjonuje Cię komentarz jakiegoś anonimowego internetowego trolla, który napisze Ci "nie masz się co martwić, to nic takiego"?
      A co będzie jak inny troll napisze "wybacz, ale moim zdaniem to rak"?

Poczekaj spokojnie na wyznaczoną wizytę. I tak niczego już nie zmienisz.
      Jest źle albo jest dobrze.
      • basiamarysia0 Re: Bardzo proszę o interpretację mammografii 03.10.14, 14:53
        Nie czekam na trolla. Czekam na odpowiedź od kobiet, które miały podobny przypadek.
        • Gość: n Re: Bardzo proszę o interpretację mammografii IP: *.adsl.inetia.pl 03.10.14, 18:10
          A po czym poznasz, że ten ktoś kto Ci odpowiada to nie troll i pisze Ci prawdę?
          • basiamarysia0 Re: Bardzo proszę o interpretację mammografii 03.10.14, 19:59
            Musimy sobie jednak ufać. Twój sceptycyzm podważa istnienie jakiegokolwiek forum.
            • Gość: n Re: Bardzo proszę o interpretację mammografii IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.14, 13:47
              Fora nie istnieją w celu roztrząsania na nim tak poważnych spraw.
    • Gość: ABCD Re: Bardzo proszę o interpretację mammografii IP: 212.160.172.* 03.10.14, 15:15
      Nikt tu nie odpowie ci nic konkretnego, bo wynik mammografii jest niekonkretny. BIRADS0 - zmiana do dalszej diagnostyki. USG prawdopodobnie wyjaśni sprawę. Spróbuj podejść do sprawy spokojnie, nic nie jest przesądzone. A zamartwianie się na zaś nie przyniesie nic dobrego. Spokojnie i jeszcze raz spokojnie. Rozbujana wyobraźnia najczęściej prowadzi na manowce.
    • lidek0 Re: Bardzo proszę o interpretację mammografii 03.10.14, 21:38
      Wynik interpretuje lekarz , nie internet, czemu nie dopytałaś od razu po badaniu? Zrób elastografię.
      • basiamarysia0 Gdzie tu lekarz 04.10.14, 09:05
        Pani Lidko, w mammobusach nie ma przecież lekarzy, a wyniki przychodzą pocztą po trzech tygodniach z odległej placówki ! Elastografia w moim wojewodztwie nie jest jeszcze dostępna. Pozdrawiam.
        • lidek0 Re: Gdzie tu lekarz 04.10.14, 12:36
          Nie wiem jak jest mammobusach bo zawsze na usg chodzę do lekarza, skoro w Pani województwie nie można wykonać elastografii to chyba można pojechać do innego. Gdyby mnie to tak bardzo niepokoiło pojechałabym, trudno, zdrowie dla mnie jest najważniejsze. Poza tym jakoś trudno mi uwierzyć, że w całym województwie nie można wykonać tego badania, nawet prywatnie? /skąd takie informacje?/
    • Gość: ar Re: Bardzo proszę o interpretację mammografii IP: 192.193.116.* 19.11.14, 11:52
      BIRDAS 0 - gratulacje jestem pewnaze USGWYKAZALO ZE WSZYTSKO W PORZADKU
      • basiamarysia0 Re: Bardzo proszę o interpretację mammografii 19.11.14, 19:40
        Dobry wieczór, może moja wiadomość będzie pomocna dla innych kobiet. Otóż owo zagęszczenie okazało się powiekszonym zrazikiem mastopatycznym . Zalecono Mastodynon i nic więcej. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka