Dodaj do ulubionych

owski bez objawów?

IP: *.cheeloo.net 11.12.14, 20:56
Spotkałyście sie z czymś takim?
Owsiki jak wiadomo sa bardzo uproczywe i szybko można je " zobaczyć" czy też poczuć ale czy możliwe jest że bez żadnego swędzenia i widocznych małych niceniów w stolcu one mogą być?
Nie chodzi mi o " słyszałam" tylko o takie życiowe sytuacje.
Obserwuj wątek
    • yoyka Re: owski bez objawów? 12.12.14, 22:09
      Najlepiej zrób badania kału, będziesz miała pewność, bo takie szukanie po internetach tylko opóźnia diagnozę lekarską.
    • sandriks Re: owski bez objawów? 13.12.14, 17:22
      ale skoro nie masz żadnych objawów typowych dla owsików to skąd przypuszczenie, że to one?
      • Gość: ..o Re: owski bez objawów? IP: *.cheeloo.net 13.12.14, 18:38
        No nie chciałam zagłebiać się w szczegóły.
        W skrócie miałam kontakt z dzieckiem. Opieka. Rodzice poinformwali mnie że mały ma owsiki. Jego " koleżanka" z piaskownicy też. Z nią też miałam kontakt bo razem się bawili.
        No i nie mam ubezpieczenia, mam cały zestaw badań do zrobienia na inne dolegliwości bardzo drogi + wzyty prywatne + leki i nie chce sobie bez potrzeby dokładać kosztów ( badania, wizyta u lekarza + ten lek na pasożyty) No i dodatkowo łykam dużo prochów i nie chce też wciskac w siebie środki na pasożyty bez potrzeby.
        Ciekawi mnie po prostu czy jeśli nie mam tych dwóch charakterystycznych objawów to mogę sie czuć bezpieczna?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka