15.05.17, 23:57
Witam.
Około piec lat temu z niewyjaśnionej przyczyny stanęło mi serce. Jestem stosunkowo młoda osoba ( po 30).Doszlam do siebie i chciałabym rozpocząć prace np.na wózkach widłowych, jednak lekarz medycyny pracy nie chce podbić mi badania psychotechnicznego ze względu na nzk bez przyczyny. Jak myślicie, co należy zrobić aby ta zagadkę rozwiązać.
Z góry dziękuje za wszelkie wskazówki.
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: Nzk 16.05.17, 06:46
      Iść do lekarza i porobić badania?
    • horpyna4 Re: Nzk 16.05.17, 08:13
      Lekarz nie dopuści Cię do pracy, w której przez ponowny epizod nzk wyrządziłabyś krzywdę innym lub sobie. Odpada np. obsługa maszyn i pojazdów.

Skoro nie wiadomo, co było przyczyną, to musisz przebadać się, żeby wykluczyć na stan obecny wszelkie możliwe. Jest ich trochę, ale tylko w ten sposób możesz uzyskać zgodę na pracę. Chyba że zadowolisz się pracą biurową.
      • ewaotwin Re: Nzk 16.05.17, 23:03
        Hej lidek 0 to jest raczej oczywistesmile
        horpyna 4 mogłabys podpowiedzieć jakie, bo mój lekarz rodzinny mówi ,że zrobiłam juz wszystkie możliwe smile Może znacie jakieś szpitale gdzie mogłabym pójśc, aby jakiś doktor House się zajął moim przypadkiem?
        • horpyna4 Re: Nzk 17.05.17, 07:36
          Ja nie fachowiec; wiem tylko, że zakłady pracy zabezpieczają się przed odpowiedzialnością za wypadki spowodowane złym stanem zdrowia pracowników. W sytuacji wątpliwej pracodawca woli dmuchać na zimne.

Poguglaj sobie i znajdź wszystkie możliwe przyczyny nzk. Jeżeli Twój lekarz jest w stanie stwierdzić, że któraś z nich istniała w przeszłości, a obecnie jest wyleczona, to jakieś szanse masz. Ale niewielkie.
    • enith Re: Nzk 17.05.17, 01:30
      Przypuszczam, że nawet, gdyby teraz znaleziono przyczynę tego nagłego zatrzymania krążenia, to i tak sam fakt, że ono kiedyś wystąpiło (nawet jeśli jednokrotnie), dożywotnio dyskwalifikuje cię do wykonywania pewnych prac. Dlatego uważam, że nie ma co upierać na wykonywanie zawodów, gdzie kolejny NZK mógłby potencjalnie spowodować zagrożenie dla ciebie i/lub innych osób lub mienia. Szukać przyczyny oczywiście zawsze możesz, ale nie z nastawieniem, że gdy ją w końcu znajdziesz, to automatycznie dostaniesz od lekarza zielone światło na pracę na wózkach widłowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka