Dodaj do ulubionych

BOLESNE MIESIACZKI

IP: *.kolonia.lan / *.kolonianet.pl 12.10.04, 13:53
Witam szystkie panie,
odstawilam pigulki i znow zaczna sie bolesne okresy.
Jakie macie sprawdzone srodki na te przypadlość?
Wszelkie lekkie leki p/bólowe odpadają, bo nie działają.
Na pyralginę jestem uczulona.
Do tej pory troche pomagał panadol ekstra plus kieliszeczek wódki na
początku - na rozkurczenie mięsni. Ale tego ostatniego środka nie zawsze mogę
użyć.
No i zawsze jest termofor, który wspomaga.
Dodam, że pierwszego dnia leżę plackiemw domu i zwijam sie z bólu.
Więc powiedzcie proszę, jakie środki Wam pomagają. Bo znow zwariuje z trym
bólem
Obserwuj wątek
    • Gość: zytka Re: BOLESNE MIESIACZKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 14:49
      miałam podobnie, ale przez przypadek odkryłam, ze pomaga miu magnez. miałam
      skurcze łydki zaczęłam regularnie brać magnez, nadszedł okres i był znacznie
      mniej bolesny niź zazwyczaj. zapytałam mojego gine czy to może miec zwiazek i
      faktycznie niewielki, ale może, bo magnez działa rozkurczowo (przeciez brałam
      na skurczesmile
      do tego nauczyłam się,że tego najgorszego dnia muszę rano zjesc sniadanie i jak
      juz czuję lekkie ćmienie lub malutki ból, to od razu bioreę ibuprom max. pomaga
      kiedyś brała słabsze leki, ale po kilka i co jakiś czas. a ibuprom max biorę
      tylko raz i żyję. kiedyś umierałam z bólu, miałam wyjęty jeden dzień z życia.

aaa, moja koleżanka bierze na kilka dni przed okresem no-spe bo podobno to tez
      działa rozkurczowow.
      trzymaj się dzielnie i mam nadzieje, ze moja metoda Ci pomoze
      • Gość: cytrusowa Re: BOLESNE MIESIACZKI IP: *.kolonia.lan / *.kolonianet.pl 12.10.04, 14:51
        zytka, dzieki za rade. z tym magnezem slyszalam, tylko nie wiem czy brać caly
        czas, codziennie? i ile tabletek - jedna wystarczy?
        • Gość: zytka Re: BOLESNE MIESIACZKI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 14:57
          ja biorę 1 dziennie, ale cos w tym miesiacu sie opuscilam a okres tuz tuz....i
          do tego urlop. az sie boje!
    • Gość: kattty Re: BOLESNE MIESIACZKI IP: *.udn.pl 12.10.04, 18:56
      hejsmile no to ja juz kiedys sie rozwodzilam nad tym problemem..jakis miesiac
      temu..az mnie zabralo pogotowie do szpitala..jak to bywa..bol rozgonili jakimis
      kroplowkami..wiec juz dalej badan nie robili..i potem mnie wypisano...POLSKA
      SLUZBA ZDROWIA! a co do bolu..to ja juz jestem na etapie KETONALU..ale to na
      recepte..silne i czlowiek sie czuje pol dnia skolowany..ale mnie na troche
      ...jakies pol dnia pomaga...tak jak kiedys pisalam...budowa prawidlowa..zadnych
      nie mam anomalii...a tabletki rozwiazaly problem..ale na czas jakis..odstawilam
      i bol wrocil..ehh byc babasad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka