Gość: agatka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 20:55 Ile on kosztuje, czy jest bez recepty, i jak działa dokładnie ???? BARDZO proszę Was o odpowiedzi !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula36 Re: KAPTUREK DOPOCHWOWY-PROSZĘ WAS ODPOWIEDZCIE!! 12.10.04, 22:31 Ile kosztuje nei wiem bo w Polsce ciezko go kupic- trzeba probowac w internecie albo moze ktos ci moze przyslac ze Stanow.przy nabyciu nei ma kwestii recepty tylko rozmiaru- musi dobrzac ginekolog. dziala jako barira dla plemnikow mechaniczna i chemiczna-trzeba kobniecznie stosowac ze spacjalnymi srodkami plemnikobojczymi i usuwac nie wczesniej niz 8 godz po stosunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: KAPTUREK DOPOCHWOWY-PROSZĘ WAS ODPOWIEDZCIE!! IP: *.ds.pg.gda.pl 17.10.04, 13:30 ginekolog mi powiedzial ze w polsce sie go nie stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbarka Re: KAPTUREK DOPOCHWOWY-PROSZĘ WAS ODPOWIEDZCIE!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 12:12 Teraz się nie stosuje, ale kiedyś się stosowało. Kapturek i jego rozmiar powinien dobrać lekarz. Kapturek zbyt mały, lub zbyt duży nie spełnia swoich funkcjii. Zakłada się go na szyjkę macicy, najlepiej wprzódy posmarowawszy pastą plemnikobójczą. Zdejmuje w kilka godzin po stosunku. We wczesnej młodości stosowałam , ale zaniechałam z powodu rozległej nadżerki i kiepskiej cytologii. Miałam spore podejrzenia , że nadżerka i kapturek miały ze sobą coś wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś