Dodaj do ulubionych

MOŻE KTOS WIE CO TO JEST?

IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 10:15
Mam problem.Wczoraj wieczorem zauważyłam ze z "pupy" leci mi
krew...Przeraziłam sie nie na zarty!Wiecie co to moze być?To nie sa
zarty.Prosze o powazne odp.Z góry dziekuje za pomoc!
Obserwuj wątek
    • maja312 Re: MOŻE KTOS WIE CO TO JEST? 20.10.04, 10:23
      Moze pękł Co hemoroid?
      W kazdym razie powinnaś szybko udać się do lekarza, bo krwawienie z odbytu
      może zwiastować ( ale nie musi) tak powazną chorobą jak nowotwór.
      Pozdrawiam .
      Maja
      • Gość: ANN Re: MOŻE KTOS WIE CO TO JEST? IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 10:35
        Ale mnie wystraszyłaś...ale dziękuje!
    • mariofed Re: MOŻE KTOS WIE CO TO JEST? 20.10.04, 13:39
      To może być jak najbardziej pęknięty hemoroid. Przy myciu sprawdź, czy ich nie
      masz. Jeśli krew pojawia się w kale, to już poważna sprawa gastryczna (np.
      pęknięcie wrzoda, ale wtedy na pewno miałabyś inne objawy). Obserwuj więc
      siebie i w razie niepokoju idź do lekarza.
      P.S. Hemoroidy najczęściej dają o sobie znać przy zaparciach lub biegunkach.
      Pozdrawiam
      • Gość: JAA Do Mariofed IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 14:53
        Przepraszam Cie...to moze zabrzmiec głupio...ale jak mam to sprawdzic..tzn skad
        bede wiedziała ze je mam??Pozdrawiam
        • mariofed Re: Do Mariofed 20.10.04, 15:32
          Jeśli hemoroidy są już dość duże to na pewno wyczujesz je palcami (wysuwają się
          na zawnątrz odbytu - najlepiej sprawdzisz je tuż po wypróżnieniu), mają one
          postać niewielkich guzków, to tak jakby kawałek jelita. Piszę dość obrazowo,
          abyś miała jak najlepsze wyobrażenie.
          Mniejsze hemoroidy są "ukryte" wewnątrz odbytu i tu ze sprawdzeniem jest sprawa
          trudna. Ale jeśli podczas kolejnych wizyt w toalecie będzie pojawiała się krew,
          to na pewno się zorientujesz. Jeśli nie - pozostaje lekarz. Ja o swoich
          hemoroidach dowiedziałam sie od ginekologa.
          Chyba trochę Ci rozjaśniłam?
          Pozdrawiam
          • Gość: JAA Re: Do Mariofed IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 16:20
            Bardzo Ci dziekuje!!!!!
    • olamad Re: MOŻE KTOS WIE CO TO JEST? 20.10.04, 22:08
      To wcale nie musi być hemoroid - zależy jak mocne było krwawienie. Mogło to być
      pęknięte naczynko, co oczywiście jest wstępem do hemoroidów w przyszłości.
      Polecam wizytę u chirurga. Badanie może mało przyjemne, ale potrzebne, niestety.
      • Gość: Ania Re: MOŻE KTOS WIE CO TO JEST? IP: 212.244.37.* 02.11.04, 09:56
        A do jakiego chirurga sie udac? Do zwyklego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka