Gość: ANN IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 10:15 Mam problem.Wczoraj wieczorem zauważyłam ze z "pupy" leci mi krew...Przeraziłam sie nie na zarty!Wiecie co to moze być?To nie sa zarty.Prosze o powazne odp.Z góry dziekuje za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja312 Re: MOŻE KTOS WIE CO TO JEST? 20.10.04, 10:23 Moze pękł Co hemoroid? W kazdym razie powinnaś szybko udać się do lekarza, bo krwawienie z odbytu może zwiastować ( ale nie musi) tak powazną chorobą jak nowotwór. Pozdrawiam . Maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANN Re: MOŻE KTOS WIE CO TO JEST? IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 10:35 Ale mnie wystraszyłaś...ale dziękuje! Odpowiedz Link Zgłoś
mariofed Re: MOŻE KTOS WIE CO TO JEST? 20.10.04, 13:39 To może być jak najbardziej pęknięty hemoroid. Przy myciu sprawdź, czy ich nie masz. Jeśli krew pojawia się w kale, to już poważna sprawa gastryczna (np. pęknięcie wrzoda, ale wtedy na pewno miałabyś inne objawy). Obserwuj więc siebie i w razie niepokoju idź do lekarza. P.S. Hemoroidy najczęściej dają o sobie znać przy zaparciach lub biegunkach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAA Do Mariofed IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 14:53 Przepraszam Cie...to moze zabrzmiec głupio...ale jak mam to sprawdzic..tzn skad bede wiedziała ze je mam??Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariofed Re: Do Mariofed 20.10.04, 15:32 Jeśli hemoroidy są już dość duże to na pewno wyczujesz je palcami (wysuwają się na zawnątrz odbytu - najlepiej sprawdzisz je tuż po wypróżnieniu), mają one postać niewielkich guzków, to tak jakby kawałek jelita. Piszę dość obrazowo, abyś miała jak najlepsze wyobrażenie. Mniejsze hemoroidy są "ukryte" wewnątrz odbytu i tu ze sprawdzeniem jest sprawa trudna. Ale jeśli podczas kolejnych wizyt w toalecie będzie pojawiała się krew, to na pewno się zorientujesz. Jeśli nie - pozostaje lekarz. Ja o swoich hemoroidach dowiedziałam sie od ginekologa. Chyba trochę Ci rozjaśniłam? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAA Re: Do Mariofed IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 20.10.04, 16:20 Bardzo Ci dziekuje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: MOŻE KTOS WIE CO TO JEST? 20.10.04, 22:08 To wcale nie musi być hemoroid - zależy jak mocne było krwawienie. Mogło to być pęknięte naczynko, co oczywiście jest wstępem do hemoroidów w przyszłości. Polecam wizytę u chirurga. Badanie może mało przyjemne, ale potrzebne, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: MOŻE KTOS WIE CO TO JEST? IP: 212.244.37.* 02.11.04, 09:56 A do jakiego chirurga sie udac? Do zwyklego? Odpowiedz Link Zgłoś