Gość: Ania IP: 212.244.37.* 18.11.04, 09:57 Zeby nie bylo szoku dla organizmu. Na cos o podobnym skladzie, stopniowo, czy nie ma to znaczenia? Jaka jest reakcja po odstawieniu Diane-35? Moze macie jakies doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an_ni Re: na co najlepiej zmienic Diane35? 18.11.04, 10:18 cilest rekacja jest indywidualna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: na co najlepiej zmienic Diane35? IP: 212.244.37.* 18.11.04, 10:48 Wiem, ze reakcja jest indywidualna, ale chcialam dowiedziec sie co moze sie zdarzyc i czego ew. sie spodziewac. Skutki czy rekacje nieznane nadal takimi pozostana Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: na co najlepiej zmienic Diane35? 18.11.04, 11:40 to poszukaj w wyszukiwarce - "po odstawieniu pigulek" albo jakos podobnie nie poradzisz sobie sama? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: na co najlepiej zmienic Diane35? IP: 212.244.37.* 18.11.04, 11:51 A nie sadzisz ze temat moze kogos interesowac? Jezeli Ciebie nie, to prosze nie odpowiadaj na niego. Forum jest dla wsyztskich. A dla Twojej wiadomosci tego typu informacji nie znalazlam dlatego pytam. Skoro pigulki to sprawa indywidualna, to nie ma co sie dziwic, ze wciaz sa nowe posty tego typu i nigdy sie nie skoncza, bo reakcje sa rozne i nie sposob tego opisac i stworzyc archiwum. Za Twoje wskazowki bardzo dziekuje, wezme je napewno do serca. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: na co najlepiej zmienic Diane35? 18.11.04, 12:00 jak to nie znalazlas, tysiace postow bylo o tym jakie sa skutki po odstaiweniu pigulek ? to glowny temat tutaj wystarczy wpisac w wyszukiwarke haslo wpisalam w wyszukiwarke haslo po odstawieniu pigułek i zajelo mi minutke zeby nalezc chociazby to forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=216&w=16426095&v=2&s=0 prosze nie osmieszaj sie taka bezradnoscia Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: na co najlepiej zmienic Diane35? 18.11.04, 12:01 jeszcze raz link : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=16426095&a=16426095 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: na co najlepiej zmienic Diane35? IP: 212.244.37.* 18.11.04, 12:04 Masz racje, nie dawaj za wygrana i zasmiecaj watek. Skoro nie masz nic do powiedzenia w temacie to nie trac czasu, ale widocznie to lubisz. Prosilam o odpowiedz osoby zainteresowane tematem i chetnych podzieleniem sie swoimi doswiadzceniami. Tobie juz dziekuje za pomoc i uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: na co najlepiej zmienic Diane35? 18.11.04, 13:01 to ty zasmiecasz forum zadajac niepotrzebne pytania skoro mozna przeszukac forum i znalezc gotowe odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babka Re: na co najlepiej zmienic Diane35? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:10 co ty jesteś taka napastliwa?! Zapytac się już nie można... A moze ja mam ochote zapytac sie wszem i wobec na forum ,jaka jest dziś pogoda. I co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: na co najlepiej zmienic Diane35? 18.11.04, 14:17 a ja na to ze jestes pasozytem na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babka Re: na co najlepiej zmienic Diane35? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:19 szkoda mi eksploatowac klawiature, zeby ci odpisywac... Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: na co najlepiej zmienic Diane35? 18.11.04, 14:28 lepiej zadaj kolejne glupie pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
kaja72 Re: na co najlepiej zmienic Diane35? 18.11.04, 18:49 Hej an-ni chyba przesadzasz, jeśli Cię top nieinteresuje to kliknij gdzie indziej a nie czepiaj się kogoś kto potrzebuje porady i np. chce świeżuch informacji a nie jakiś tam sprzed niewiadomo jakiego czasu. papap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: na co najlepiej zmienic Diane35? IP: *.ols.vectranet.pl 18.11.04, 12:18 Nie wiem na co mogłabyś zamienic Diane 35, ja po 2 porodach zamieniłam ją na wkładkę. Po odstawieniu tych tabletek bardzo mnie wysypało. Twarz, ramiona i plecy były w grudkach czerwonych i bolących, ropnych wypryskach. Po prostu tragedia. Jak zaszłam w ciążę wszystko wracało do normy, a po porodzie "uspokoiło" się. Poza tym nie było innych reakcji organizmu. Ale u ciebie może być inaczej. Każdy organizm reaguje inaczej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
heather_morris Re: na co najlepiej zmienic Diane35? 18.11.04, 13:32 Aby podtrzymac efekty Diane 35 najlepiej ja zmienic na Regulon lub Marvelon (oba maja ten sam sklad, ale Regulon jest chyba troche tanszy), ewentualnie na Cilest. Co do reakcji po odstawieniu to duzo o tym bylo na forum. Poszukaj w starszych watkach. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba jaga Re: na co najlepiej zmienic Diane35? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:12 ja zmieniłam na Regulon. Prawie wogóle nie maiałam skutków ubocznych. A efekt Diane zachował sie do dziś (tzn. żadnych wyprysków, cera normalna i włosy nie przetłuszczaja sie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: na co najlepiej zmienic Diane35? IP: 194.106.193.* 18.11.04, 18:13 Ale raczej nie rób przerwy 7-dniowej, bo... jeśli ten nowy preparat ma mniejszą dawkę hormonów, a zapewne ma. Mnie po odstawieniu Diane zwiększył się monstrualnie apetyt i zrobiły fałdki tu i tam. Szybko to zrzuciłam. Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
kaja72 Re: na co najlepiej zmienic Diane35? 18.11.04, 18:46 Witaj Aniu ja odwrotnie niż poprzedni gość zamieniłam Cilest (parę lat brania) na Diane35 bo miałąm problemy z cerą pomimo 32 lat, teraz jest trochę lepiej.Więc myslę,że zmiana odwrotna też będzie OK. A możesz mi napisać czemu rezygnujesz z Diane35? Jakieś niepożądane efekty? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: na co najlepiej zmienic Diane35? IP: 212.244.37.* 19.11.04, 09:32 Ja generalnie chce juz odstawic pigulki i oby nie bylo tak nagle i drastycznie postanowilam zrobic to stopniowo. Efekty po Diane sa super, cera gladka juz od paru miesiecy. Biore ja juz rok, ale niestety zauwazam u siebie niepokojace zachowania: placzliwosc, nerwowosc, drazliwosc itp. Mysle ze to wina pigulek, poza tym mam wrazenie, ze rok to juz wystarczy. Ogolnie Diane tolerowalam dobrze. Boje sie jak to bedzie po odstawieniu i zamianie, oby nie bylo gorzej niz przed rozpoczeciem. Generalnie chce przerzucic sie teraz na cos lzejszego. Moj lekarz zaproponowal Jeanine, wiec one beda pierwsze po Dianie. Kiedys przeszlam na Cilest i troche mnie wysypalo na buzi i z powrotem wrocilam do Diane. Jednak tym razem chcialabym juz nie wracac do niej, bo kiedys trzeba to przerwac. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
smejdaa Diane35-antykoncepcja na 200% 25.11.04, 08:27 ja też jestem teraz na Diane35, długo brałam Rigevidon - podobno najgorszy z możliwych, i jego tańszy odpowiednik Stediril; lekarz mówił - jeśli pani po tym czuje się dobrze - proszę brać; no ale wypryski, czyraki, tłusta cera, włosy, itp - więc zaczęłam Diane; ale znów problem - tym razem sex poszedł w totalną odstawkę... co proponujecie? mojego lekarza ten temat niespecjalnie interesuje, chyba razem z pigułkami zmienie i jego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: na co najlepiej zmienic Diane35? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.11.04, 01:29 cilest tez dziala dobrze na cere ale nie jest tak agresywny jak diane. jest od niej slabszy ale mocniejszy od logestu i tym podobnych. no i nie jest niestety refundowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: na co najlepiej zmienic Diane35? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:44 Piłam Diane ponad 5 lat. Czułam się dobrze, okres się nie spóźniał, włosy na nogach trochę mniejsze itd.cera łądniejsza, włosy na głowie geste i duże.Ale ponieważ długo piłam, trzeb abyło zmienić. Lekarka zmieniła na Cilest. ale juz od kilku tabletek czułam , jak dosłownie puchnę w oczach. Naprawdę, nie chodzi mi o takie zwykłe tycie, tylko miałam wrazenie ,że napełniam się wodą i powietrzem. Czułam się fatalnie. Lekarka w związku z powyższym wróciła do Diany [ledwo wytrzymałam ten jeden miesiac]. Czułam po paru miesiacach,ze coś jest nie tak, odnosiłam wrazenie,że organizm jakby się przyzwyczaił i za mało jest hormonów-miałąm bóle piersi, silne nocne poty przed okresem.Potem musiałam mieć operację [torbiel jajnika] i po operacji było parę miesiecy bez leków i znowu Diana. jednak bolesność piersi wróciła. Żle się czułam. Lekarz zmienił na Mercilon mówiąc,Że lepeij aby był preparat o mniejszej ilosci estrogenu. mercilon dobrze mi służył przez parę miesiecy, schudłam, nie było złych efektów przed okresem. jednak zaczełąm krwawić miedzy okresami w drugiej częsci cyklu. I teraz mam pić Milvane.za 2 tygodnie. mam nadzieję,ze będę się dobrze czuła i nie bedę puchła.No cóz, branie tabletek to trochę eksperymentowanie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devi a po ile regulon i cilest IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.11.04, 22:22 ja Diane zmienila na microgynon ale nie jestem zadowolona,chvcialabym zmienic wiec mam pytanko ile placicie za regulon i cileste bo wiedze z emaja dobre opinie a nie chce wchodzic w wieksze koszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: a po ile regulon i cilest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.04, 17:52 ja za cilest place ok. 30 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska cena Cilestu IP: *.autocom.pl 24.11.04, 18:22 Witam! Ja za Cilest płacę za pojedyncze opakowanie 26,94 zł. Za opakowanie trzylistkowe 77zł z groszami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś