Gość: elka IP: *.cersanit1.com.pl / *.cersanit.pl 08.02.05, 19:37 Co to moze byc? takie drobne kuleczki pod pachami ktore sie "przesuwaja"? To nie boli ani nic sie z tym nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alutka7 Re: "kuleczki"pod pachami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 20:02 węzły chłonne-też mam czasem powiekszone choc nie wiem co to oznacza.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: "kuleczki"pod pachami IP: *.tychy.msk.pl 09.02.05, 06:40 Ja też takie coś kiedyś miałam jedną pod pachą dwie bliżej piersi. Dokładnie tak jak to opisałas takie miałam. Piłam 1,5 miesiąca mastodynon krople (30zł) polecone przez mojego lekarza ginekologa i przeszło )) Odpowiedz Link Zgłoś
jollka2 Re: "kuleczki"pod pachami 09.02.05, 09:04 Lepiej zgłoś to lekarzowi. Dużo się teraz mowi o zachorowalności na raka węzłów. Pewnie lekarz to wyśmieje, mi powiedział, że to od depilacji i nawet nie spojrzał. Może trafisz na mądrzejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
miska77 Re: "kuleczki"pod pachami 09.02.05, 11:54 ja tez czasami mam takie kuleczki ale gdy popsikam sie dezodorantem a nie sztyftem i strasznie mnie to piecze, ja to drapie i w koło Macieju... Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Re: "kuleczki"pod pachami IP: 213.77.43.* 09.02.05, 12:59 Jest roznica miedzy podraznionymi mieszkami wlosowymi po depilacji (kuleczki okolo 2mm na skorze) a powiekszonymi wezlami chlonnymi (jak ziarenko grochu, tic-tac lub nawet jak orzech laskowy, polozone glebiej w skorze). Powiekszone wezly cholnne swiadcza z reguly o infekcji - przeziebieniu na przyklad. Bardzo mocno powiekszone i na stale to wynik dawniejszej silnej infekcji (mam taki na szyi) lub powazniejszej choroby (np. nowotworu wezlow chlonnych - ziarnicy zlosliwej, zwanej tez choroba Hotchkina, mial moj brat). Jesli masz powieksozne wezly tylko troche i przez kilka dni - to sie nie przejmuj, najwyzej wez aspiryne i tyle, pewnie Cie przewialo. Jesli powiekszenie jest duze i sie przedluza - pokaz to lekarzowi. Nie musi to byc ginekolog, zwykly lekarz rodzinny wystarczy. Pozdrawiam Ag Odpowiedz Link Zgłoś