Dodaj do ulubionych

zmiana tabletek

11.02.05, 20:08
Jak powinno wyglądać przejście z Cilestu na Regulon. Czy po skończeniu
Cilestu trzeba zrobić jakąś przerwę, czy normalnie po upływie 7 dni
przyjmować Regulon?
Obserwuj wątek
    • Gość: anna Re: zmiana tabletek IP: *.21.pl / 213.199.204.* 11.02.05, 20:59
      Jeżeli w składzie jednych i drugich pigułek występują różnice w zawartości
      hormonów to nie robi się 7-dniowej przerwy,tylko bierze się po skończeniu
      jednego opakowania pigułkę z drugiego.Tak powiedziała mi pani ginekolog.Ja
      popełniłam błąd i zrobiłam przerwę ale na szczęście nic się nie przytrafiło,a
      prawdopodobieństwo było spore! pozdrawiam
    • Gość: justy Re: zmiana tabletek IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 11.02.05, 21:25
      to zmiana na "słabsze" pigułki: albo wcale nie robisz przerwy, albo zaczynasz
      regulon od pierwszego dnia krwawienia.
    • grzywkaromana Re: zmiana tabletek 11.02.05, 22:11
      A jeśli ja zrobiłam tę przerwę - 7 dni, to co mam zrobić? Nie brać, zrobić
      miesiąc przerwy.
    • Gość: majowa Re: zmiana tabletek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:00
      Mogę się podłączyć?... Mam przejść z Microgynonu na Novynette, czyli też na
      słabsze. Ale lekarz powiedział, że mam zacząć normalnie po 7-dn. przerwie...
      Upewniałam się, potwierdził.
      No to teraz już całkiem zgłupiałam...
      • Gość: ninka Re: zmiana tabletek IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:03
        ja te| mam podobny problem tyle |e ja przeszBam z diane 35 na novynette i teraz
        nie wiem mój ginekolog powiedziaB to samo co twój
        • Gość: majowa Re: zmiana tabletek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 19:27
          Ja jeszcze nie wiem jak wezmę ten Novynette, ale chyba tak jak mówił lekarz.
          Tylko tu pojawia się pytanie, ile by trwała ewentualna obniżona skuteczność
          (jeśli lekarz nie miał racji) - pierwsze 7 dni pigułek?... Żaden problem się
          zabezpieczyć (względnie wstrzymaćsmile) - tylko żeby wiedzieć konkretnie ile
          czasu... A może jednak lekarze - mój i Twój - mieli rację?...
          Może jeszcze ktoś się odezwie na ten temat?...
          • Gość: ninka Re: zmiana tabletek IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 19:40
            mój lekarz mówil ze pierwszy miesiac to 60%skutecznosci potem chyba normalnie
            no wlasnie i tu tez mam dylemat
            • Gość: natalka Re: zmiana tabletek IP: *.devs.futuro.pl 12.02.05, 20:16
              Jeśli przechodzisz na tabletki z mniejszą ilością ethinylestradiolu to nie
              robisz 7 dniowej przerwy, albo zaczynasz brać pierszego dnia krwawienia. Jeśli
              zrobiłaś tą przerwę to należy się dodatkowo zabezpieczać przez 14 dni.
              • Gość: m*m Re: zmiana tabletek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 09:42
                A dlaczego akurat 14, a nie np. 7 albo całe opakowanie?? Kto ci tak powiedział?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka