grzywkaromana 11.02.05, 20:08 Jak powinno wyglądać przejście z Cilestu na Regulon. Czy po skończeniu Cilestu trzeba zrobić jakąś przerwę, czy normalnie po upływie 7 dni przyjmować Regulon? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna Re: zmiana tabletek IP: *.21.pl / 213.199.204.* 11.02.05, 20:59 Jeżeli w składzie jednych i drugich pigułek występują różnice w zawartości hormonów to nie robi się 7-dniowej przerwy,tylko bierze się po skończeniu jednego opakowania pigułkę z drugiego.Tak powiedziała mi pani ginekolog.Ja popełniłam błąd i zrobiłam przerwę ale na szczęście nic się nie przytrafiło,a prawdopodobieństwo było spore! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: zmiana tabletek IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 11.02.05, 21:25 to zmiana na "słabsze" pigułki: albo wcale nie robisz przerwy, albo zaczynasz regulon od pierwszego dnia krwawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
grzywkaromana Re: zmiana tabletek 11.02.05, 22:11 A jeśli ja zrobiłam tę przerwę - 7 dni, to co mam zrobić? Nie brać, zrobić miesiąc przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majowa Re: zmiana tabletek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:00 Mogę się podłączyć?... Mam przejść z Microgynonu na Novynette, czyli też na słabsze. Ale lekarz powiedział, że mam zacząć normalnie po 7-dn. przerwie... Upewniałam się, potwierdził. No to teraz już całkiem zgłupiałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: zmiana tabletek IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:03 ja te| mam podobny problem tyle |e ja przeszBam z diane 35 na novynette i teraz nie wiem mój ginekolog powiedziaB to samo co twój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majowa Re: zmiana tabletek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 19:27 Ja jeszcze nie wiem jak wezmę ten Novynette, ale chyba tak jak mówił lekarz. Tylko tu pojawia się pytanie, ile by trwała ewentualna obniżona skuteczność (jeśli lekarz nie miał racji) - pierwsze 7 dni pigułek?... Żaden problem się zabezpieczyć (względnie wstrzymać) - tylko żeby wiedzieć konkretnie ile czasu... A może jednak lekarze - mój i Twój - mieli rację?... Może jeszcze ktoś się odezwie na ten temat?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: zmiana tabletek IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 19:40 mój lekarz mówil ze pierwszy miesiac to 60%skutecznosci potem chyba normalnie no wlasnie i tu tez mam dylemat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalka Re: zmiana tabletek IP: *.devs.futuro.pl 12.02.05, 20:16 Jeśli przechodzisz na tabletki z mniejszą ilością ethinylestradiolu to nie robisz 7 dniowej przerwy, albo zaczynasz brać pierszego dnia krwawienia. Jeśli zrobiłaś tą przerwę to należy się dodatkowo zabezpieczać przez 14 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m*m Re: zmiana tabletek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 09:42 A dlaczego akurat 14, a nie np. 7 albo całe opakowanie?? Kto ci tak powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś