Dodaj do ulubionych

Do-koala.mb

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 21:53
Pisalam do Pani wczesniej-moj problem to 10-dniowa miesiaczka-jej pierwsze
dni sa obfite a pozniej jest bardzo slabe krwawienie ,ale jest.Co moze byc
przyczyna i jakie mam wykonac badania?Mam jeszcze jedno pytanko-czy Pani jest
z Warszawy?
P.S -dodam ze w surowicy mam nadmiar zelaza
Obserwuj wątek
    • koala.mb Re: Do-koala.mb 08.03.05, 21:59
      Przepraszam, nie znalazłam twojego postu w drzewku. Potrzebuje trochę więcej
      danych.Ile masz let? Jak dawno się to zaczeło? Czy przyjmujesz jakieś leki? Czy
      rodziłaś? Czy chorujesz na coś lub chorowałaś na jakies poważne choroby w
      życiu? Czy zdarzają Ci sie krwawienia z dziąsel? Czy dlugo masz siniaki? Co ile
      dni miesiączkujesz?
      • Gość: renata Re: Do-koala.mb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:14
        odpowiadam na pytania; mam 32 lata,okres 10-dniowy-zawsze,nie biore
        lekow,rodzilam 11 lat temu,choroby-ostatnio z niewiadomych powodow ropien wezla
        chlonnego,krwawienia z dziasel-brak,siniaki robia mi sie szybko i dlugo sie
        utrzymuja,okres regularny co 28/30 dni
        • Gość: renata Re: Do-koala.mb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 22:22
          Możesz mieć podwyższony poziom prolaktyny i ewentualnie w następstwie obniżone
          stężenie progesteronu w drugiej fazie cyklu. Może też warto żeby zobaczył Cie
          ginekolog i zaproponował badania ktore ten stan rzeczy wyjaśnią?

Znalazlam Pani cytat pod moim postem w poprzednim watku ale nie wiem czy ta
          odpowiedz byla skierowana do mnie?
          • koala.mb Re: Do-koala.mb 08.03.05, 23:05
            To była odpowiedź do aaaa.
        • koala.mb Re: Do-koala.mb 08.03.05, 23:18
          Układ krzepnięcia z tego co pamiętam w porządku. Niepokój budzą troche te długo
          gojące sie siniaki, ale może przesadzam. Przyczyną plamienia po miesiączce jest
          najcześciej opóźnione złuszczanie blony sluzowej macicy. Prawidlowo błona
          sluzowa złuszcza się w ciągu 36-46 godzin, opóźnione jej złuszczanie trwa od 8-
          14 dni.Przyczyna jest najprawdopodobniej hormonalna - opoźnienie zanikania
          ciałka zołtego, co w konsekwencji powoduje opóźnienie obniżania sie poziomu
          progesteronu i estrogenów i opóźnione złuszczanie endometrium.Leczy sie to
          hormonalnie samymi gestagenami(pochodnymi progesteronu) od 18-25 dnia cyklu lub
          złozonymi preparatami estrogenowo-progestagennymi. Jeżeli takie leczenia nie
          skutkuje, w trakcie miesiaczki wykonuje sie wyłyzeczkowanie jamy macicy.
          Umożliwia to uzupelnienie diagnostyki i działa jednocześnie leczniczo. Myśle,
          ze nie ma u Ciebie powodu podejrzewac przyczyn organicznych skoro takie
          miesiaczki masz od zawsze. Mozna tylko dla wiadomości wspomnieć o mięśniakach
          podśluzowkowych, zapaleniu endometrium itd. Nie pracuje w Warszawie. Pozdrawiam.
          • Gość: renata Re: Do-koala.mb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 09:56
            Bardzo dziekuje za odpowiedz i milego dnia zycze
    • Gość: x Re: Do-koala.mb IP: *.chello.pl 09.03.05, 15:16
      mam pytanie. mam stan zapalny, z ktroego nie MOGE sie wyleczyć. anwet na 1
      MIESIĄC, trwa on non-stop. po braniu leków np nystatyna, pimafucort, flumycon
      jest jedynie lekka poprawa- nie swedzi, nie piecze, nie ma bialawego nalotu.
      jednakze zauwazylam-i nie moge sie tego dziadostwa pozbyc- jakies krostki-
      grudki. zajety jest wlasciwie caly srom! jestem zalamana, nie wiem co robic.
      nic nie dziala. dostalam rowniez zovirax, ale tez nie ma poprawy, po
      clotrimazolu jest troszeczke lepiej, ale one nie znikaja. dodam, ze nie
      wspolzylam. co robic, blagam o pomoc.
      • koala.mb Re: Do-koala.mb 09.03.05, 16:15
        Może to po prostu uczulenie? Mogłas sie uczulić na wydzieline zapalną, a teraz
        ten stan się tylko zaostrza. Musiałabym to zobaczyć, tak trudno coś powiedzieć.
        • Gość: x Re: Do-koala.mb IP: *.chello.pl 09.03.05, 18:19
          dziekuje za odp. a nawet jesli byloby to uczulenie- nie boli mnie to, po prostu
          jest- to jak takie 'cuś' leczyc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka