Gość: mloda IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.01, 23:02 mam 15 lat, przy wzroscie 1.70 m, ważę 59 kg czy przy odchudzaniu istnieją jakieś przeciwskazania np. przeciwko głodówce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: odchudzanie 01.07.01, 20:37 Jest Pani raczej szczupła, sądząc po proporcjach wzrostu i masy ciała. Niestety w tak młodym wie4ku zbyt intensywne odchudzanie (głodówka) mogą powodować spore zaburzenia miesiączkowania. MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleo Re: odchudzanie IP: *.man.polbox.pl 02.07.01, 14:05 odradzam Ci intensywne odchudzanie się w tym wieku, zwłaszcza że nie masz nadwagi. u mnie spowodowało to anoreksję, brak miesiączki -> konieczność wieloletniego leczenia hormonalnego oraz przerzedzenie się włosów, które mimo wielu prób leczenia ni ustąpiło do dziś (a minęło 10 lat). waga wróciła dość szybko, a ze skutkami borykam się do dzisiaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: odchudzanie IP: 195.100.100.* 09.07.01, 11:09 Uważam że odchudzanie się jest teraz w modzie, ale zabierają się do niego osoby króre zupełnie nie muszą tego robić.Przy wzroście 1.70-ważyć nie całe 60kg to dla niekorych szczyt marzeń. Cztery lata temu urodziłam dziecko, przybrałam w ciąży 20kg. Mimo tego że minęło sporo czasu nie mogę zgubić tych kilogamów. Dziś ważę 68kg a przed ciążą ważyłam 53- przy wzroście 1.60. Co mogę jeszcze zrobić- i czy w ogóle da się coś jeszcze zrobić, aby pozbyć się tych kilogramów i ważyć przynajmniej 58-60 kg?(Tak w nawiasie - moja nadwaga nie jest spowodowana tym, że dużo jem- jem dosłownie tyle co moja czteroletnia córka)CZy mógłby ktoś podzielić się ze mną swoimi doświadczeniami??? Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: odchudzanie 09.07.01, 14:02 Przy takim niskim wzroście trudno jest stracić zbędne kilogramy. Ja nigdy nie miałam tak silnej woli, by trwale się odchudzić - korzystałam ze srodków farmakologicznych. Ja przez 3 miesiace stosowałam Meridię i byłam bardzo zadowolona z efektów- ale lek ten można stosować jedynie w porozumieniu z lekarzem.MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: odchudzanie IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 19:40 Odradzam stosowanie farmaceutyków, ponieważ powodują one (zwłaszcza te, które hamują apetyt działając na przysadkę mózgową)poważne zaburzenia łaknienia. Hamują łaknienie dość skutecznie ale po odstawieniu tabletek przychodzi tak silne łaknienie, że mozna sobie już samemu z tym poradzić. Miałam podobny problem do Twojego. Po ciążach i wszelkich prochach, kapsułkach itp. doszłam do wagi 88 kg przy wzroscie 158. Kiedy zagroziła mi cukrzyca zaczęłam stosować Dietę Cambridge. W ciagu roku schudłam 20 kg ( stosowałam dietę trzy razy po dwa tygodnie z 3 miesięczną przerwą między podejsciami). Efekt był super ale po zakończeniu diety nie mogłam zjadać wiecej niż 1500 kcal dziennie. Na diecie niskotłuszczowej i samych warzywach ciagle chodziłam głodna. Jak przekraczałam 1500 kcal waga natychmiast szła w górę. Odzyskałam 7 kg i wtedy przeczytałam książkę dr.Kwaśniewskiego "żywienie optymalne". Natychmiast zaczęłam stosować się do jego zaleceń. Efekty są takie: schudłam 8 kg (bardzo wolno ale trwale), pozbyłam się zaburzeń żołądkowo-wątrobowych, skończył się problem z cukrem we krwi, trójglicerydami i cholesterolem. A przede wszystkim teraz zjadam tylko 1000-1200 kcal i nie jestem głodna. Jem jeden albo dwa posiłki dziennie i nie jestem głodna. Pozdrawiam i życzę sukcesów w walce z nadwagą.Hania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: odchudzanie IP: 192.168.31.* / *.nasze.pl 11.07.01, 12:46 Gość portalu: hania napisał(a): > Odradzam stosowanie farmaceutyków, ponieważ powodują > one (zwłaszcza te, które hamują apetyt działając na > przysadkę mózgową)poważne zaburzenia łaknienia. Hamują > łaknienie dość skutecznie ale po odstawieniu tabletek > przychodzi tak silne łaknienie, że mozna sobie już > samemu z tym poradzić. Przepraszam ale miało być " że nie mozna sobie już samemu poradzić" Miałam podobny problem do > Twojego. Po ciążach i wszelkich prochach, kapsułkach > itp. doszłam do wagi 88 kg przy wzroscie 158. Kiedy > zagroziła mi cukrzyca zaczęłam stosować Dietę > Cambridge. W ciagu roku schudłam 20 kg ( stosowałam > dietę trzy razy po dwa tygodnie z 3 miesięczną przerwą > między podejsciami). Efekt był super ale po > zakończeniu diety nie mogłam zjadać wiecej niż 1500 > kcal dziennie. Na diecie niskotłuszczowej i samych > warzywach ciagle chodziłam głodna. Jak przekraczałam > 1500 kcal waga natychmiast szła w górę. Odzyskałam 7 > kg i wtedy przeczytałam książkę > dr.Kwaśniewskiego "żywienie optymalne". Natychmiast > zaczęłam stosować się do jego zaleceń. Efekty są > takie: schudłam 8 kg (bardzo wolno ale trwale), > pozbyłam się zaburzeń żołądkowo-wątrobowych, skończył > się problem z cukrem we krwi, trójglicerydami i > cholesterolem. A przede wszystkim teraz zjadam tylko > 1000-1200 kcal i nie jestem głodna. Jem jeden albo dwa > posiłki dziennie i nie jestem głodna. Pozdrawiam i > życzę sukcesów w walce z nadwagą.Hania. Odpowiedz Link Zgłoś