Dodaj do ulubionych

jęczmień w oku???

22.03.05, 20:22
Boli mnie kącik lewego oka i poniżej linii rzęs jest taka mała biała kropka (takie coś jakby syfek z białym czubkiem do wyciśnięcia). Czy to jęczmień??
Mam to od 2-óch dni.

Jeśli tak, to czy są jakieś domowe sposoby, żeby się tego pozbyć?? i od czego mogło się to zrobić??

Z góry dzięki

Obserwuj wątek
    • Gość: jaga Re: jęczmień w oku??? IP: 212.122.214.* 22.03.05, 22:02
      Pocieraj prawdziwym zlotem (pierscionek, obraczka). Naprawde sprawdzone.
      • Gość: Nina Re: jęczmień w oku??? IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 22.03.05, 22:39
        Jeżeli jęczmien sie powiększy to musisz doprowadzic by peknął w miare szybko-
        bo częto pozostaje po nim tzw. gradówka.
        Najlepiej przykładać do jęczmienia buteleczke z ciepła wodą.
        • efdurka Re: jęczmień w oku??? 22.03.05, 23:45
          ja również potwierdzam metode ze złotem. trzeba tylko wyczyścić pierścionek lub
          obrączke.
    • kociak19 up 23.03.05, 11:27
      up

• solbi Re: up 23.03.05, 11:30
        odwiedz koniecznie oklulste! przepisze Ci masc i jakies krople> przynajmniej
        tak bylo w moim przypadkusmile
        • kociak19 Re: up 23.03.05, 11:35
          Do okulistki są takie terminy, że to głowa mała (jakieś 3tyg. minimum).
          Możesz mi powiedzieć co Ci przepisała??

• Gość: l79 Re: up IP: *.crowley.pl 23.03.05, 11:57
            Do okulistow sa terminy owszem ale to jest "przypadek nagly". Poza tym tam,
            gdzie mieszkasz na pewno jest wiecej niz 1 poradnia okulistyczna. Sprobuj.
            To nie musi byc jeczmien - moze byc na przyklad gradowka. Jesli jeczmien lekarze
            zazwyczaj daja oslonowo antybiotyki, np neomycyne lub sulfonamidy, np irgamid,
            ale poniewaz jeczmien jest wirusowy leczenia przyczynowego nie ma. Zadnej masci
            do oka nie dostaniesz bez recepty.
            • kociak19 Re: up 23.03.05, 12:09
              a co to jest ta gradówka??
              dzisiaj ta biała kropka się nie powiększyła, ale mam suchnięte pół powieki i nadal boli sad

• Gość: <marta> Re: up IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 23.03.05, 14:30
        ja biore masc dicortinef, po 2dniach nie ma jeczmienia, a cena ok 3 zł jesli
        dobrze pamietam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka