Gość: oli IP: 213.25.153.* 03.07.01, 13:30 Czy tyłozgięcie macicy może być przyczyną trudności z zajściem w ciążę? Jakie są inne konsekwencje tej wady? Jakie są ewentualne metody leczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ala Re: Tyłozgięcie macicy IP: *.bf.uni.wroc.pl 03.07.01, 13:34 cześć Oli, ja mam tyłozgięcie macicy, odziedziczyłam podobno po mamie. i jestem właśnie w drugim miesiącu ciąży, nie powiem żebyśmy mieli trudności. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: Tyłozgięcie macicy IP: 212.160.130.* 03.07.01, 19:35 Ja też mam tyłozgięcie i mam problemy. Chodzę do lekarza, który ma mi pomóc zajść w ciążę. Mam nadzieję, że się uda. Tobie też tego życzę, pozdrawiam Gocha Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: Tyłozgięcie macicy 03.07.01, 21:32 Niekiedy może powodować kłopoty z zajściem w ciąże, ale wcale nie tak często. Poza tym nigdy nie wiadomo, czy trudności z zajściem w ciąŻę nie wystepują przypadkowo u kobiety z tyłozgiętą macicą. Natomiast przy tej konfiguracji macicy częsciej kobiety mają bolesne miesiączki(czeste bóle okolicy krzyzowej) Myśle, że tyłozgięcie macicy jest trochę przeceniane jeśli chodzi o przypisywane mu dolegliwości i choroby , które ewentualnie wywołuje. Wśród pacjentek istnieje bardzo wiele mitów dotyczących tyłozgięcia macicy (ja spotykam się z nimi na co dzien)MA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZYKITA Przodozgięcie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 21:45 JA mam przodozgięcie! CO to oznacza, mogłaby mi Pani wytłumaczyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Tyłozgięcie macicy IP: 213.25.153.* 04.07.01, 17:03 Dziękuję Ali i Gosi za ciepłe słowa. Gocha, napisz mi, co powiedział Ci lekarz, jak długo się już "staracie". Jeżeli chcesz, mogę podać Ci mojego maila, to sobie popiszemy o naszych babskich zmartwieniach. mak@itp.net.pl Oli(...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Tyłozgięcie macicy IP: *.telia.com 06.07.01, 16:50 Ja mam tez tylozgiecie macicy i trojke zaplanowanych dzieci. Na zajscie w ciaze czekalam najdluzej pol roku, to chyba normalne. Dlugo nie wiedzialam nawet , ze mam taka wade dopiero lekarz mi to powiedzial przy zwyklej kontroli. Mysle, ze to nie ma zadnego praktycznego znaczenia. Bolesne miesiaczki, tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kimi Re: Tyłozgięcie macicy IP: *.acn.waw.pl 06.07.01, 23:02 Ja tez mam tyłozgięcie. Na razie nie staram się o dzieci ale słyszałam że tyłozgięcie przeszkadza w zajściu w ciąży gdy powstało w wyniku zapalenia, gdy jest to taka "uroda kobiety" nie powinno być problemów. Odpowiedz Link Zgłoś