Dodaj do ulubionych

Tyłozgięcie macicy

IP: 213.25.153.* 03.07.01, 13:30
Czy tyłozgięcie macicy może być przyczyną trudności z zajściem w ciążę? Jakie
są inne konsekwencje tej wady? Jakie są ewentualne metody leczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ala Re: Tyłozgięcie macicy IP: *.bf.uni.wroc.pl 03.07.01, 13:34
      cześć Oli, ja mam tyłozgięcie macicy, odziedziczyłam podobno po mamie. i jestem
      właśnie w drugim miesiącu ciąży, nie powiem żebyśmy mieli trudności. Pozdrawiam.
    • Gość: Gocha Re: Tyłozgięcie macicy IP: 212.160.130.* 03.07.01, 19:35
      Ja też mam tyłozgięcie i mam problemy. Chodzę do lekarza, który ma mi pomóc
      zajść w ciążę. Mam nadzieję, że się uda. Tobie też tego życzę, pozdrawiam Gocha
      • monika.antepowicz Re: Tyłozgięcie macicy 03.07.01, 21:32
        Niekiedy może powodować kłopoty z zajściem w ciąże, ale wcale nie tak często.
        Poza tym nigdy nie wiadomo, czy trudności z zajściem w ciąŻę nie wystepują
        przypadkowo u kobiety z tyłozgiętą macicą. Natomiast przy tej konfiguracji
        macicy częsciej kobiety mają bolesne miesiączki(czeste bóle okolicy krzyzowej)
        Myśle, że tyłozgięcie macicy jest trochę przeceniane jeśli chodzi o
        przypisywane mu dolegliwości i choroby , które ewentualnie wywołuje.
        Wśród pacjentek istnieje bardzo wiele mitów dotyczących tyłozgięcia macicy (ja
        spotykam się z nimi na co dzien)MA
        • Gość: CZYKITA Przodozgięcie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.01, 21:45
          JA mam przodozgięcie! CO to oznacza, mogłaby mi Pani wytłumaczyć??
      • Gość: oli Re: Tyłozgięcie macicy IP: 213.25.153.* 04.07.01, 17:03
        Dziękuję Ali i Gosi za ciepłe słowa. Gocha, napisz mi, co powiedział Ci lekarz,
        jak długo się już "staracie". Jeżeli chcesz, mogę podać Ci mojego maila, to
        sobie popiszemy o naszych babskich zmartwieniach. mak@itp.net.pl Oli(...)
    • Gość: Anna Re: Tyłozgięcie macicy IP: *.telia.com 06.07.01, 16:50
      Ja mam tez tylozgiecie macicy i trojke zaplanowanych dzieci. Na zajscie w ciaze czekalam najdluzej
      pol roku, to chyba normalne. Dlugo nie wiedzialam nawet , ze mam taka wade dopiero lekarz mi to
      powiedzial przy zwyklej kontroli. Mysle, ze to nie ma zadnego praktycznego znaczenia. Bolesne
      miesiaczki, tak!
      • Gość: kimi Re: Tyłozgięcie macicy IP: *.acn.waw.pl 06.07.01, 23:02
        Ja tez mam tyłozgięcie. Na razie nie staram się o dzieci ale słyszałam że
        tyłozgięcie przeszkadza w zajściu w ciąży gdy powstało w wyniku zapalenia, gdy
        jest to taka "uroda kobiety" nie powinno być problemów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka