Dodaj do ulubionych

Do "nosicielek" Mireny

18.04.05, 11:24
Dziewczyny, chciałabym abyśmy podzieliły się wrażeniami z "noszenia" Mireny. Jakie były Wasze początki, tzn. samopoczucie, plamienia, czy któraś, niestety, zaszła w ciążę z tą wkładką itd. I jakie są Wasze odczucie po dłuższym czasie, czy jesteście zadowolone itp. itd.
Na początek opiszę swoje. Mirenę założyłam równo miesiąc temu. Po trzech dniach przestałam plamić, ale niestety po kolejnych trzech zaczęłam znowu. Okres dostałam po 22 dniach, był w stosunku do normalnych zdecydowanie mniej obfity i trwał tylko 2 dni. Plamienia są częste, ale krótkie, trwające np. pół dnia. Do gina idę na kontrolę za tydzień.
Pozdrawiam Awujotka
Obserwuj wątek
    • awujotka Re: Do "nosicielek" Mireny 19.04.05, 12:12
      Czyżbym była samotna w "noszeniu" Mireny????
      • Gość: gocha Re: Do "nosicielek" Mireny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.05, 16:45
        Ja mam już prawie cztery lata. Miesiączki są bardzo skąpe, nie ma ich czasem
        wcale. Fazy cyklu rozpoznaję raczej po stanie moich piersi, zadnych innych jak
        dotąd dolegliwości.
    • awujotka Re: Do "nosicielek" Mireny 21.04.05, 11:59
      Naprawdę nie ma żadnej????!!!
    • Gość: gośka Re: Do "nosicielek" Mireny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 12:07
      nie chcą się przyznać boją się księdza
      • matuszek1 Re: Do "nosicielek" Mireny 21.04.05, 12:32
        ee tam zaraz boją. Nie boją nie boją.
        Nosiłam 4 lata ale nic takiego nie miałam. Cykle regularne jak przed
        założeniem. zadnych plamień międzyokresowych. Po prostu zaprzyjaźniłysmy sie od
        pierwszej chwili...ale tylko patzrec jak pojawi sie tutaj gość Emilia i
        zacznie Ci mówić , ze te objawy to za karę i ze powinnaś stosować NPR.
        Porozmawiaja z Twoim lekarzem , na pewno uzna ze to normalne i ze wszystko jest
        w porządku.
        pozdr.
        • Gość: Emilia Re: Do "nosicielek" Mireny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:33
          Autorka pytania prosiła o opinię na temat mireny, a nie o Twoje opinie o mnie.

>ale tylko patzrec jak pojawi sie tutaj gość Emilia i
          > zacznie Ci mówić , ze te objawy to za karę

Jeżeli ja się wypowiadam na temat wkładki, to tylko informacje ze stron
          internetowych "jak działa", bo sama doświadczeń nie mam. Wybierając metodę
          unikania ciąży musiałam wiedzieć dużo o wszystkich metodach.

www.amwaw.edu.pl/antykoncepcja/pages/wkladki.htm
          > i ze powinnaś stosować NPR.

Piszę o NPR tylko, gdy ktoś zarzuca, że to przestarzałe i mało skuteczne i
          polecam jedynie, gdy ktoś o to pyta lub nie wie jak stosować.
        • Gość: Emilia Re: Do "nosicielek" Mireny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 16:34
          "W Polsce jeszcze do niedawna wkładkę wybierało około 8% decydujacych się na
          antykoncepcję kobiet, jednakże w ostatnich latach ich odsetek zmniejszył się do
          5-6%."

Być może dlatego mało opinii...
    • kasiagd Re: Do "nosicielek" Mireny 21.04.05, 13:42
      ja zalozylam Mirene pol roku temu i wlasciwie czuje sie dobrze. Jedyny problem
      polega na tym, ze zaraz po zalozeniu zaczely mi sie problemy z cystami - jest
      to niestety jeden ze skutkow ubocznych. Nie wystepuje oczywiscie u wszystkich
      ale niektore kobietki po prostu maja wieksza tendencje. Jesli problem bedzie
      wracal - bede niestety musiala pozegnac sie z Mirena - a szkoda bo generalnie
      jestem zadowolona.
    • Gość: anna Re: Do "nosicielek" Mireny IP: *.pool8255.interbusiness.it 21.04.05, 14:42
      A co z uzywaniem tamponów?
      Mozna?

Pozdrawiam
      • a.kopiko1 Re: Do "nosicielek" Mireny 21.04.05, 15:53
        Z tego co wiem to tampony można, ale nalezy je trzymać któtko i wyjmować bardzo
        ostrożnie, aby nie przesunąć wkładki. Ale generalnie powinno się nosić podpaski.
        Ja dopiero zakładam wkładkę, czekam tylko na okres i to, że nie będę mogła
        zakładać tamponów troszkę mnie denerwuje, bo ja podpasek nie lubię.
    • Gość: kasia Re: Do "nosicielek" Mireny IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 21.04.05, 19:21
      a jak skóra?
      • awujotka Re: Do "nosicielek" Mireny 21.04.05, 21:44
        Jak narazie w porządku. Zaraz po odstawieniu tabsów lekkie pojedyncze pryszczyki, ale naprawdę malutkie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka