Dodaj do ulubionych

tabletki a pęcherz

26.06.02, 17:23
od dwóch miesięcy biorę pigułki Milvane czuję się nieżle żadnych efektow
ubocznych , ale........jakieś dwa tygodnie temu bardzo bolał mnie pęcherz
pomógł Furagin, myślałam- przejdzie!Teraz od dwóch dni znowu ból przy oddawaniu
moczu, czy coś z tym mogą mieć wspólnego pigułki.Na opakowaniu nic nie pisze o
tego typy problemach.Acha i żadnych kontaktów seksualnych w
międzyczasie...Pomóżcie....... co robić znowu Furagin a po dwóch tygodniach
znowu??????
Obserwuj wątek
    • gienia2 Re: tabletki a pęcherz 26.06.02, 21:18
      cios napisał(a):

> od dwóch miesięcy biorę pigułki Milvane czuję się nieżle żadnych efektow
      > ubocznych , ale........jakieś dwa tygodnie temu bardzo bolał mnie pęcherz
      > pomógł Furagin, myślałam- przejdzie!Teraz od dwóch dni znowu ból przy oddawaniu
      >
      > moczu, czy coś z tym mogą mieć wspólnego pigułki.Na opakowaniu nic nie pisze o
      > tego typy problemach.Acha i żadnych kontaktów seksualnych w
      > międzyczasie...Pomóżcie....... co robić znowu Furagin a po dwóch tygodniach
      > znowu??????

Pytalam pania doktor (w watku o skutkach ubocznych), czy nawracajace zapalenie
      pecherza jest skutkiem ubocznym pigulki antykoncepcyjnej, ale jak na razie zadnej
      odpowiedzi. Mam ten sam problem - od prawie dwoch lat mam ciagle nawroty
      zapalenia pecherza. Nie bierz furaginu - to ohydna chemia. Kup sobie bez recepty
      urosept i fitolizyne. To wszystko ziolowe preparaty, a rownie skuteczne. Do
      urologa przestalam chodzic, bo za kazdym razem dostawalam antybiotyk, mimo ze
      posiew nie wykazywal obecnosci zadnych bakterii. I zaden lekarz nie powiedzial,
      czy te zapalenia pecherza moga byc spowodowane braniem pigulki.
      Pozdrawiam i naprawde dobrze radze - zamien furagin na urosept i fitolizyne.
      Oszczedzisz watrobe i zoladek.
    • monika.antepowicz Re: tabletki a pęcherz 27.06.02, 10:53
      Prosze wykonać badanie ogólne moczu i posiew moczu. Czasem objawy zapalenia
      pęcherza mogą mieć zwiazek z podwyższonym poziomem estrogenów- ale takie
      podejrzenie można powziąć po wykonaniu powyższych badań, jśli bedą prawidłowe,
      ale jesli ostatnio zaczeła Pani intensywnie współżyć, to można wiazać to z
      współżyciem- tzw. Zapalenie cewki moczowej "miodowego miesiąca"- wówcza po
      każdym stosunku powinno się przyjac dwie tabletki Furaginu.
      • cios Re: tabletki a pęcherz 27.06.02, 16:20
        Pani doktor - napisałam , że nie współżyłam przez dwa tygodnie.....i w tym
        czasie pojawiły się dwukrotnie takie objawy!Do tej pory nigdy nic takiego się
        nie zdarzało stąd moje pytanie czy to może mieć coś wspólnego z pigułkami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka