Dodaj do ulubionych

Mam pytanie

02.05.05, 18:01
Czy 12 dni spóźnienia to już powód żeby kupić test ciążowy? Czy mogę się
jeszcze oszukiwać, że przyczyny sa inne...sad
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.05, 18:30
      Uwazam,ze smialo mozesz dalej sie oszukiwac i dlatego nie kupuj testu
      ciazowego -bo po co?
      • Gość: spokojnie Re: Mam pytanie IP: 81.15.254.* 02.05.05, 18:33
        moze Ci sie spozniac chociazby przez same Twoje obawyi stres tym spowodowany
    • Gość: beta Re: Mam pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 18:33
      Wcale nie musi to być ciąża. Jeśli nie stosujesz metod naturalnych, to trudno
      powiedzieć w jakiej fazie cyklu jesteś. Ale równie dobrze, mogło jeszcze nie
      dojść nawet do owulacji. Owulacja może się znacznie przesunąć w czasie z powodu
      silnego stresu, zmiany klimatu, dużego zmęczenia. Mój cykl poprzedni liczył 53
      dni, faza niepłodna rozpoczęła się dokładnie 40 dnia cyklu (chorowałam na grypę
      i zapalenie oskrzeli).Znam metody rozpoznawania płodności, stad nie musiałam
      sie obawiać , że okres się spóźnia. Bo się nie spóźniał, przesunął się po
      prostu czas owulacji, a miesiaczka przyszła w 14 dni po, więc jest ok. Jeśli
      tak bardzo meczy Cię wątpliwość, zrób test. Nie ma na co czekać.
      • vanillaice Re: Mam pytanie 02.05.05, 18:51
        Dziękuję wam. Poczekam jeszcze dwa dni i wtedy kupię test.
      • Gość: Kasia Re: Mam pytanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.05.05, 19:19
        Witam, mam taki problem. Odstawiłam pigułki miesiąc temu. Wiem, że powinno się
        zużyć opakowanie do końca i dopiero odstawić, ale się zgapiłamsadOstatni okres
        miałam 3 kwietnia, więc normalnie powinnam dostać po 28 dniach(jeśli brałabym
        pigułki), czyli wczoraj, a właściwie z 30/1 w nocy, bo zawsze mam co 28 dni w
        nocy. Wzięłam cztery pigułki z następnego opakowania, czyli ok 4-7 kwietnia,
        po czym je odstawiłam. Teraz nie mam jeszcze okresu. Czy ktoś miał podobną
        sytuację? Kiedy on może się pojawić? Od czasu do czasu boli mnie tak, jakby
        miał nadejść, ale za jakiś czas ból przechodzi i nie ma.sad
        Dwa tygodnie po odstawieniu, tzn. ok.22 kwietnia nagle pojawił się śluz, taki
        jak podczas dni płodnych. Czy w takim razie okres powinnam dostać 6 maja? Sama
        już nie wiem co mi jest. Według testu nie jestem w ciąży, ale te moje nagłe
        zmiany w organizmie denerwują mnie. Czy to możliwe, że zrobiłam test za
        wcześnie?
    • Gość: Kasia Test IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.05.05, 19:22
      Czy jeżeli miesiączka teraz powinna wystąpić ok.6-7 kwietnia, to czy
      pospieszyłam się z testem, który zrobiłam dzisiaj? Może jednak ten negatywny
      wynik nie oznacza tego, że nie jestem w ciąży? Kupiłam test Clearblue compact.
      • Gość: mot Re: Test IP: *.autocom.pl 02.05.05, 19:24
        mozliwe jest to ze jak sie robi 2 razy test moze sie mylic?
        • Gość: Kasia Re: Test IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.05.05, 19:36
          Nie mam pojęcia. Ja zrobiłam raz, ale chyba za wcześnie, więc wynik może nie
          być wiarygodny.
          • Gość: Nika Re: Test IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.05, 23:35
            ja robiłam juz dwa razy i to taki co niby pokazuje czy sie jest w ciazy juz w 6
            dni po ewent.zapłodnieniu. Robiłam 9 dni po wyszedł negatywny, zgodnie z
            instrukcja jesli nie jest sie jeszcze pewnym powtórzyłam test dzis czyli po 48
            godz. i znowu wyszła 1 kreska. Mam nadzieje ze jednak nie jestem w ciazy choc
            okresu nadal nie mam. Robiłam "TO" w 20 dniu cyklu (zwykle mam 25-30 dni). Tym
            razem jednak jakos sie opóźnia. Poza tym nie mam zadnych objawów ani bólu
            piersi ani bólu brzucha. Jednynie co mnie pobolewa to od kilku dni styłu tak
            jak na okres, ale tak raz mniej raz bardziej. Chyba w środe pójde zrobić
            badanie krwi jesli nie dostanę okresu sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka