Dodaj do ulubionych

depoprovera

03.05.05, 18:15
Moja corka w Kanadzie dostala od tego kamieni na woreczku zolciowym - mam
opinie ginekologa ze to mozliwe,szukam podobnych przypadkow . Depo-provera ,
totrzymiesieczny zastrzyk hormonalny - antykoncepcyjny ,na amerykanskich
forach opisane sa przypadki-horrory ,niestety nie znam na tyle jezyka zeby
sie wlaczyc .Prosze pomozcie- i nie bierzcie tego swinstwa!!!
Obserwuj wątek
    • ab554 Re: depoprovera 04.05.05, 00:37
      jeszcze raz ponawiam apel
      • Gość: bea Re: depoprovera IP: *.212.susc.suscom.net 04.05.05, 01:56
        Piszesz straszne rzeczy. Czy mozesz podac link do tego amerykanskiego fora, na
        ktorym sa te opowiesci-horrory? Moja przyjaciolka wlasnie dwa tygodnie temu
        zrobila sobie ten zastrzyk i jestem pewna, ze bylaby zainteresowana ubocznymi
        skutkami Depo-Provera, ktore mam nadzieje jej nie beda dotyczyc...
        • ab554 Re: depoprovera 04.05.05, 12:49
          www.abcinternetmarketing.com/depo-provera
        • ab554 Re: depoprovera 04.05.05, 12:57
          Odsylam tez do forum prywatnego-naukowcy za granica? nie pamietam dokladnej
          nazwy .Dostalam ciekawy post.Szukam osoby ktora przejrzy googla i yahoo -
          amerykanskie strony pod wzgledem procesow o odszkodowanie ,nie ukrywam ze o tym
          mysle,nieznam jednak na tyle angielskiego.Szukam jednak ptzede wszystkim
          osob ,ktore to biora i maja problemy ze zdrowiem-moze zrobia to we wlasnym
          interesie
          • agap131 Re: depoprovera 01.06.05, 20:40
            Dostałam 2x zastrzyk z depoprovery-skutki:20kg nadwagi,b.wysokie
            ciśnienie,zanik miesiączki na 1,5roku,depresja,humory (histeria),obfite pocenie
            się i problemy z wysiłkiem (wyjscie na 2-gie piętro itp.).Wszystkim odradzam ta
            szczepionkę!Leczyłam się póżniej u endokrynologa przez ponad pół roku.
      • Gość: Izka przestań apelować!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:31
        ab554 napisałaś, że to świństwo, może i dla zdrowych dziewczyn, którym nie chce
        łykać się pigułek to świństwo ale dla mnie Depo-prowera to jedyne LEKARSTWO na
        edometrioze a nie żadne świństwo!!!
    • Gość: blania Re: depoprovera IP: 211.27.202.* 04.05.05, 07:22
      a ile twoja corka brala ten zastrzyk nim dostala te kamienie ??sa rozne opinie
      na ten temat wiem ze oslabia kosci i duzo ludzi ma depresje i tyje sie
      • Gość: Ani Re: depoprovera IP: *.chello.pl 04.05.05, 08:05
        Przepraszam ale jak można pisać w takim tonie?!!! Jak to od Depo Provery
        dostała? Najpierw trzeba mieć choć trochę wiedzy a potem wypisywać na forum.
        Proszę o trochę odpowiedzialności za swoje słowa.
        A kamienie żółciowe niestety tworzą się częściej (właściwie nie tyle częściej
        co po prostu szybciej - i tak by je miały tyle, że może kilka lat później)u
        kobiet zażywających antykoncepcję hormonalną. Tak więc nie chodzi tu tylko o DP
        ale o wszystkie!!! metody oparte na hormonach.
      • ab554 Re: depoprovera 04.05.05, 13:16
        Kasia ma 22 lata ,brala to 4 razy .................................depo
        wywoluje sztuczna ,hormonalna ciaze w organizmie.Kamienie na woreczku zolciowym
        nie zdarzaja sie mlodym dziewczynom,o tym wie kazdy lekarz, zdarzaja sie mlodym
        matkom.Mojej przyjaciolce po drugiej ciazy-Kasia po Depo zostala wiec
        wielorodka www.abcinternetmarketing.com/depo-provera
        • Gość: bea link o stanowym forum IP: *.212.susc.suscom.net 04.05.05, 14:40
          Poszukalam troche w necie i znalazalm forum, gdzie kobiety ze Stanow opisuja
          swoje historie z Depo i ze beda sie starac o wycofanie go z rynku i o proces.
          Moze ci sie to przyda. Nie ma tam jednak zadnych szczegolow o procesie.
          pub12.ezboard.com/fdepoproverainformationsitefrm7.showMessage?topicID=2.topic
          Niektore historie sa po prostu tragiczne... Matka prowadzi do gina 15-letnia
          corke i aplikuje jej przez kilka lat Depo zeby miec z nia spokoj i nie bac sie
          ze wpadnie... a teraz dziewczyna cierpi... ech te wyzwolone Anmerykanki...
          • Gość: bea Re: link o stanowym forum IP: *.212.susc.suscom.net 04.05.05, 15:28
            I jeszcze:
            groups.msn.com/DepoProveraUsers/sideeffects.msnw
            Ab, moze tutaj cos znajdziesz.
            • ab554 Re: link o stanowym forum 04.05.05, 16:45
              Bardzo dziekuje .
        • ab554 Re: depoprovera 05.05.05, 15:37
          Uwazam ze temat nie powinien za szybko zniknac,z pola widzenia. Dziekuje
          wszystkim za pomoc i linki.Dziewczyny nie dajcie sie wykonczyc przez nadziane
          firmy farmaceutyczne!Zanim wezmiecie Depo zajrzyjcie do internetu!
    • Gość: blania Re: depoprovera IP: 211.27.201.* 06.05.05, 13:25
      mi tez to przepisano na endometrioze ale sie wstrzymalam po przeczytaniu opini
      na internecie ale znowu sa tez osoby co sobie to chwala
      • Gość: bea Kto jest zadowolony z Depo Provera? IP: *.212.susc.suscom.net 06.05.05, 22:30
        Kto jest zadowolony z Depo Provera? Nie macie skutkow ubocznych? Wpiszcie sie
        prosze. Jestem ciekawa opinii.
        • zalotnica Re: UP n/t 08.05.05, 13:36
          Gość portalu: bea napisał(a):

> Kto jest zadowolony z Depo Provera? Nie macie skutkow ubocznych? Wpiszcie sie
          > prosze. Jestem ciekawa opinii.
          • Gość: Gosia Re: UP n/t IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.05.05, 17:36
            Ja brałam Depo-Proverę przez rok. Żadnych skutków ubocznych, żadnego tycia.
            Miesiączki jak w zegareczku co trzy miesiące. Po roku mój ginekolog zaskoczył,
            że mam żylaki i zabronił brać jakichkolwiek hormonów. Teraz mam założoną
            spiralę. Nie będę nikogo namawiać do brania tego zastrzyku, ale myślę, że każda
            kobieta inaczej reaguje na hormony. Tutaj dostaje się naraz "końską" dawkę i
            nie każda kobieta to wytrzymuje (a niestety odstawić nie można).
            • marta_km Re: UP n/t 09.05.05, 00:53
              byłam bardzo zadowolona. Dobre samopoczucie, miesiączki brak. Ale to przez
              pierwsze dwa miesiące po zastrzyku, który teoretycznie miał wystarczyc na trzy,
              Od trzeciego miesiąca plamienia trwające 6 (!) tygodni, wypadające garściami
              włosy. Drugiego zastrzyku nie wzięłam. teraz biorę Milvane i jestem zadowolona.
              No i ochota wróciła, bo na Depo umarła śmiercią naturalną i Małżonek się
              skarżyłwink
              • Gość: ........ Re: UP n/t IP: *.multicon.pl 10.05.05, 21:31
                to teraz ja sie przylacze do zazartych wrogow tego specyfiku.2 lata temu
                stwierdzono u mnie endometioze.Bole nie do wytrzymania i ogolnie fatalne
                samopoczucie.Moja p.dr polecana i zachwalana i same ochy i achy chcac mnie
                oszczedzic postanowila jak to okreslila zastosowac lagodna metode bo na operacj
                zawsze bedzie czas a wiec depoprovere.Glupi pacjent a wiec ja pelna zaufania do
                lekarki i oczywiscie nie poinformowana o dzialaniu tego swinstwa zgodzilam sie
                z zachwytem bo wkoncu lekarz wie lepiej i chce tylko dobrze.Pierwsze 2
                zastrzyki bez zadnych sensacji ale potem zaczelo sie dziac.Straszne bole
                nog,wypadanie wlosow ponad norme,silne bole glowy i najogorsze depresja czulam
                sie jak drewniana kukla wyjalowiona z wszelkich uczuc.Powiedzialam dosc i
                wymusilam laparoskopie jako najskuteczniejsza metode leczenia endometriozy.Ale
                niestety depoprovera doprowadzila juz do zaburzen krazenia wskutek czego nie
                mozna bylo zrobic zabiegu musialam podleczyc sie przez 2 miesiace zeby zabieg
                mogl byc zrobiony.Laparoskopia wykazala e nie mam i nigdy nie mialam
                endometriozy za to przez niefrasobliwosc i glupote lekarki lecze teraz to co ze
                mna zrobila depoprovera.A wiec powazne zaburzenia hormonalne objawiajace sie:
                silnymi bolami w podbrzuszu,zaburzeniami jelitowymi,tzw pustym
                odbijaniem,zawrotami glowy i zaburzeniam rownowagi.To "leczenie" spowodowalo ze
                jestem wrakiem i licze tylko na t ze moj organizm sobie jakos z ta trucizna
                poradzi.Badzcie madrzejze i zanim na cokolwiek sie zgodzicie skosultujcie to
                wczesniej bo szkoda zdrowia.
                • osanna Re: UP n/t 15.05.05, 14:49
                  Na jakiej podstawie twierdzisz,że masz zaburzenia krążenia po depo?,jak to się
                  objawia?
                  Ja brałam depo przez 3 lata i bardzo sobie chwalę.
                  Z tego co wiem, to depo jest najbezpieczniejsza dla tych które mają żylaki
                  itp,więc te sensacje z krążeniem mnie troche zaskoczyły.....
                  Pozdrawiam
                  .
                  • Gość: ........ Re: UP n/t IP: *.multicon.pl 16.05.05, 00:12
                    Zaburzenia krazenia objawialy sie silnymi bolami nog,mrowieniem i skurczami.Ja
                    tego nie twierdze tylko lekarz anestezjolog ktory przed operacja zribil
                    dokladne badania.Ja nie zamierzam nikogo straszyc i byc moze kazda z nas
                    reaguje inaczej ale uwazam ze ryzyko jest zbyt duze.Pisze o wlasnych
                    doswiadczeniach a wybor nalezy do kazdej z Was tylko ze mi tego wyboru nie dano
                    bo nie wiedzialam o tym srodku tego co wiem teraz.
            • Gość: laura Re: UP n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:17
              Stosowanie spirali nie jest dobrą metodą antykoncepcyjną, jest metodą
              uniemożliwiającą zagnieżdżenie poczętego już dziecka, poza tym też zawodzi i
              powstaje problem ciąża i spirala, wyjmować, zostawić, zagrożenie dla
              dziecka?.Poza tym nie jest to metoda bezpieczna może dawać wiele działań
              ubocznych. Są zdecydowanie lepsze metody, polegające na analizie cyklu i ocenie
              płodności. Może to zrobić każda kobieta. Jeśli Pani chce mogę Pani napisać o co
              chodzi i wyjaśnić jak te metody się stosuje (jestem lekarzem).Pozdrawiam
              • Gość: sara Re: UP n/t IP: 211.27.201.* 31.05.05, 14:32
                czy moze pani powiedzec czy to jest dobra metoda jesli ma sie endometrioze bez
                zadnych objawow oprocz czekoladowej cysty
              • Gość: blania Re: UP n/t IP: 211.27.201.* 31.05.05, 14:36
    • zlotoslanos Re: depoprovera 15.05.05, 17:36
      Cos w tym jest na rzeczy, mnie przywieziono prezent z Niemiec fiolke
      depoprovery w zastrzyku.Co probowalam wyjac u mojej p.ginekolog z torebki i
      namowic,ze mam ,prosic o wskazanie podania i dalsze recepty, to obruszala
      sie,ech co mi tu bedziesz.Nawet nie chciala tego obejrzec, nie mowiac o
      rozmowie na ten temat.Odganiala sie jak od muchy,lazacej nie powiem po czym.Z
      zachowania moglam tylko wnioskowac,ze jest w 100% przeciwko.Natomiast na
      doustna antykoncepcje niechetnie aczkolwiek zgadza sie.
      • zalotnica Re: depoprovera 16.05.05, 04:42
        i ma racje, Polska to nie Afryka, czy ameryka lacinska
        • kasiaka5 Re: depoprovera 16.05.05, 20:42
          Witam
          Czy ktoś może choć po łebkach przetłumaczyć, ten depo proverowy horror?
          Czy ktoś umarł, czy ciężko zachorował?
          Strasznie jestem ciekawa treści tego artykułu.
          • ekan13 Re: depoprovera 16.05.05, 22:45
            Ja osobiście doświadczyłam przykrych skutków Depoprowery. Pomijam fakt
            przybrania na wadze bo to akurat najmniejszy problem acz kolwiek w moim
            przypadku +8kg. Po zastrzyku krwawienia trwały ok 4 miesięcy przez cały czas,
            zlecono mi biopsję macicy i okazało się, że mam atrofium endomertium,(piszę tak
            jak się mówi). Jak poinformował mnie mój lekarz doprowadziły do tego właśnie
            krwawienia po tym cudownym specyfiku. Czułam się fatalnie i nigdy nikomu nie
            polecę tej metody antykoncepcji. W przypadku tabletek sprawa jest prosta-nie
            pasują - odstawiam, a w przypadku zastrzyku sprawa znacznie się komplikuje.
            • Gość: Gina Depoprovera a polipy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.05, 23:32
              A może któraś z forumowiczek zażywała tego specyfiku w celu niedopuszczenia do
              rozrostu polipów? Jaka była jego skuteczność w tym zakresie? Muszę go brać
              przez trzy miesiące, co tydzień jedzień zastrzyk, a po przeczytaniu powyższych
              opinii cała drżę sad Tak więc drogie panie leczące się na polipy- dodajcie mi
              trochę otuchy wink
          • Gość: Icerabit Re: depoprovera IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 08.01.06, 18:46
            To co tu czytam na forum, to jak jeden wielki horror z Depoprovera w rolach
            glownych! Nie wiem, czy naprawde tak duzo kobiet odczuwa negatywne skutki tego
            zastrzyku, czy to zwykle uwypuklanie faktow? Ja mam 25lat, depoprovere biore od
            ponad 4lat i nic z tych opisywanych historii jak z horroru nigdy mnie nie
            spotkalo. Przytylam po dwoch latach brania, bo sie rozleniwilam. Swojej
            otylosci nie tlumaczylam zazywaniem antykoncepcji. Potem znow schudlam i nic
            poza tym.. Polecam kazdej kobiecie, procz tych przewrazliwionych histeryczek,
            bo one wola wychowywac piatke dzieci niz miec bol glowy od depoprovery.
    • Gość: Ciekawska Re: depoprovera IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.07.05, 07:39
      Dziewczyny używające Depoprovery, napiszcie czy w ulotce załączonej do tego
      środka jest informacja na temat czasu, od rozpoczęcia jego zażywania, w którym
      nie ma raczej mowy o dziecku. Wyczytałam gdzies na forum, że jest to 36
      miesięcy- czy to prawda?
      • p.magdalenka Re: depoprovera 12.09.05, 13:36
        to ja sie dopisze. brałam depo-provere. 1 zastrzyk 18 miesięcy bez
        jajeczkowania bez ovulacji bez śluzu (jeden zastrzyk moze hamować jajeczkowanie
        nawet do 2,5 roku). zaszłam wkońcu w ciąże i poroniłam. jest to środek bardzo
        zaburzający prace hormonów w organiźmie. mi lekarz powiedział ze moja macica,
        jajniki (rezerwa jajnikowa) i endometrium (1 mm)wyglądają jak bym przeszła
        menopauze mając 22lata. po miesiącach badań i leczenia nadal mam problemy z
        zajsciem w ciąże i jeszcze długo bede sie starać i leczyć zeby naprawić
        wszystkie zawirowania organizmu. nie poleciłabym jej najgorszemu wrogowi.
        skutki uboczne jak migrena zwalająca z nóg na cały dzień, wymioty, zaburzenia
        równowagi i omdlenia i wieczne krwawienia. a to wszystko z wygodnictwa bo nie
        chciało mi sie łykać codziennie tabletki. wybór nalezy do was ale ja z całego
        serca odradzam . pozdrawiam m.
    • Gość: beata Re: depoprovera IP: 211.27.201.* 12.09.05, 15:00
      a moja lekarz mowi ze jej pacjentki sobie chwala ten zastrzyk i ja bede
      musiala go wziasc na endometrioze ktora mam
      • Gość: nastia1980 Re: depoprovera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 13:32
        Wiatam! Ja szczerze mowiac bylam bardzo zadowolona za tej metody. Fakt ze okresu przez ten czas (1.5 roku) nie mialam praktycznie wcale i przytylam 3 kg, ale poza tym dla mnie rewelacja. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka