Gość: doria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 17:47 Czy tabletki antykoncepcyjne chronia juz od pierwszej zazytej...? (dostalam dzis okres i zazylam pierwsza w swoim zyciu pigulke - Mercilon) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sledziowa Re: od kiedy? 08.05.05, 18:20 Niestety pierwsza zażyta tabletka jeszcze Cię nie zabezpiecza. Jesteś zabezpieczona dopiero po 7 tabletce, dodatkowo musisz pamietać, ażeby w tym czasie nie brać antybiotyków (osłabiają dzialanie pigułek) ani wymiotować (np tuż po zażyciu)NO I OCZYWIŚCIE ZAŻYWAĆ JE REGULARNIE Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekler Re: od kiedy? IP: *.kim.pl / *.ghnet.pl 08.05.05, 18:28 w przypadku pierwszej tabletki zazytej w pierwszym dniu miesiaczki,tabletki zabezpieczaja od poczatku.i jest to napisane w ulotce. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: od kiedy? 08.05.05, 19:03 jesteś bezpieczna od pierwszej tabletki - jak wspomina ulotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: od kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 19:35 podepne sie pod ten watek, bo biore to samo, z tym, ze mam juz za soba 10 pigulek... czy wobec powyzszego jesli okres stwierdzilam o 7ej rano (acz jeszcze, ze tak powiem nie na bieliznie), a pierwsza tabletke przyjelam o 19ej czyli wieczorem tego samego dnia (zeby nie musiec wstawac tak wczesnie dzien w dzien...), to wszystko oki z zabezpieczeniem? (okres ogolnie byl tym razem raczej skapy, plamienia trwaly ok. 6 dni, z roznym natezeniem, barwa raczej brazowa.) podczas tych pierwszych 7 dni troszke sie z partnerem bawilismy... tzn. od 3. dnia stymulacja reczna... kontaktu bezposrednio ze sperma nie bylo, ale z plynem, ktory sie wczesniej pojawia mogl byc w niewielkim zakresie..., proby wspolzycia w kondomie 4. i 6. dnia, 8. dnia juz pelen stosunek, tez z prezerwatywa). troche mnie ten watek zdenerwowal przyznam, godzina dziewietnasta to nadal ten sam dzien, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: od kiedy? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.05, 19:41 Ja zaszłam w ciążę przy ósmej pigułce, więc to pewnie jak zwykle zależy od organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: od kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:40 Kasiu, to jest zalamujace... i jak tu ufac pigulkom? biore je regularnie, moze raz czy dwa wzielam 15-20 minut po 19ej, ale takie opoznienie chyba nie ma wplywu? Czy ktos moglby mi wyjasnic, co sie konkretnie dzieje z moim organizmem, kiedy zazywam pigulke tego pierwszego dnia okresu (w ulotce nie ma tak dokladnie) i skad wtedy opcja zajscia w ciaze...? Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: od kiedy? 08.05.05, 21:02 Kasiu bardzo mi sie to dziwne wydaje, ta twoja ciaza przy 8 pigulce, moze podaj jakies szczegoly, bo stresujesz forumowiczki Odpowiedz Link Zgłoś
uprise Re: od kiedy? 08.05.05, 21:06 Pigułka zagęszcza śluz i hamuje owulację. I ja też chciałabym się dowiedzieć o tej ciąży w ósmym dniu, może jakieś dodatkowe okoliczności miały miejsce? Spożycie melisy albo dziurawca np., to też może obniżać skuteczność anty pigułek. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_deszczowa Re: od kiedy? 08.05.05, 21:10 oprocz zageszczania sluzu i hamowania owulacji pigulka dwuskladnikowa ma jeszcze jedna funkcje - nie pozwala sie zagniezdzic jajeczku bo hamuje przyrost endometrium. Odpowiedz Link Zgłoś
uprise Re: od kiedy? 08.05.05, 21:11 > oprocz zageszczania sluzu i hamowania owulacji pigulka dwuskladnikowa ma > jeszcze jedna funkcje Czułam, że mam coś jeszcze na końcu języka )) Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni nie wierzcie w to ! 09.05.05, 09:04 to sciema, nawet sie nie zalogowala , to troll nie wierzcie kazdemu kto napisze w necie cos zaskakujacego badz niepokojacego moze i zaszla po 8-ej pigulce tylko pewnie nie brala regularnie, albo nie brala od pierwszego dnia cyklu itp a w ogole to pewnie zaszla ale po 8 stosunku bez zabezpieczenia a o pigulkach to slyszala tylko tyle ze truja i zabijaja Odpowiedz Link Zgłoś