Gość: emka IP: 217.65.157.* 31.05.05, 17:00 Od wczoraj mam jakis bol pod lewa pacha, ktory promieniuje na cala reke. Co to moze byc? Wezly chlonne? Mam nadzieje, ze to nic powazniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stern.stern Re: bol pod pacha 31.05.05, 17:12 jezeli sa powiekszone, to powinnas isc do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: bol pod pacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:21 glupia sprawa ale mnie tak kiedys bolalo jak zaczopowal mi sie jakis gruczol na skorze po goleniu. Taki dziwny bol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: bol pod pacha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 22:51 A czy łatwo jest rozpoznać, że węzły są powiększone?? Jest to jakoś wyczuwalne? I w którym konkretnie miejscu są węzły? Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern Re: bol pod pacha 31.05.05, 23:02 w normalnym stanie ich nie wyczujesz. jezeli sa powiekszone, to znajdziesz takie male grudki pod skora, pod pacha. przeszukaj caly dolek pod pacha, czy cos znajdziesz. jezeli sa powiekszone moga przy dotyku tez bolec. Odpowiedz Link Zgłoś
andzik83 Re: bol pod pacha 06.06.05, 18:51 dziewczyny pomóżcie i ja mam cos takiego. Wyczulam pod prawa pacha zgrubienie. jestem w stanie go scisnac, tak jakby ze skora, jakby to byla taka kuleczka. raczej nie boli jak scisne. troszke sie stresuje, co to moze byc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadine Re: bol pod pacha IP: 81.219.113.* 06.06.05, 19:02 Mialam dokladnie to samo...myslalam , ze to wezly, poszlam do lekarza a ten stwierdzil , ze to od golenia i uzywania antyperspirantu.Poczatkowo uznalam ze to glupie, ale reczywiscie to byl powod.Oczywiscie nie przestalam uzywac antyperspirantu ani depilowac pach, ale smarowalam te miejsce zaleconym Fastumem i po paru dniach przeszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki24 Re: bol pod pacha 06.06.05, 22:14 jak to wezły niewyczuwalne.Podobno węzły chłonne moga mieć nawet do 1,5 cm a takie z pewnością się wyczuje.Ja też mam pod pachami i to obiema kuleczki jakies. Odpowiedz Link Zgłoś
andzik83 Re: bol pod pacha 06.06.05, 22:48 ja mam taka kuleczke tylko pod jedna i to od kilku dni, a wezly to juz raczej sa ze mna troszke dluzej moze jeszcze ktoras spotkala sie z czyms takim? moja lekarka jest nie zbyt chetna do ruszania sie zza biurka i dotykania jakich kolwiek czesci mojego ciala, niezaleznie czy boli brzuch czy co innego, dlatego nie widze sie z tym problemem u niej bede wdzieczna za podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern do wiki24 06.06.05, 23:01 pardon, nie dokladnie odpowiedzialam. na szyji tez moge ich wyczuc, ale pod pacha nie powinny byc wyczuwalne. ale ja tez nie jestem lekarzem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiki24 Re: do wiki24 06.06.05, 23:33 no nie wiem może niech ktoś jeszcze się wypowie Odpowiedz Link Zgłoś