Gość: Nadine IP: 81.219.113.* 05.06.05, 18:11 Witam, czy jest możliwe zajście w ciąże podczas miesiączki? Wydawaloby się, że nie, ale kiedyś czytalam ,że tak...jak to jest?? Proszę o odpowiedź.Pozdrawiam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ela Re: CIĄŻA PODCZAS MIESIĄCZKI IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.05, 18:15 Jeśli masz krótkie cykle i długie miesiączki - to można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadine Re: CIĄŻA PODCZAS MIESIĄCZKI IP: 81.219.113.* 05.06.05, 20:04 Moze jeszcze ktos sie wypowie na ten temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: CIĄŻA PODCZAS MIESIĄCZKI IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.05, 21:03 Tu poczytaj free.med.pl/wrochna/poczatek.htm Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: CIĄŻA PODCZAS MIESIĄCZKI 05.06.05, 21:19 Teoretycznie można-proponuję lekturę odpowiednich podręczników, może im zaufasz , ale nawet jeśli to pytanie Cię dręczy, to nie trzeba od razu pisać caps lockiem-to oznacza krzyk, a my tu nie krzyczymy na siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadine Re: CIĄŻA PODCZAS MIESIĄCZKI IP: 81.219.113.* 05.06.05, 21:41 Nie oznacza krzyku Z przyzwyczajenia pisze tytuly wielkimi literami Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadine Re: CIĄŻA PODCZAS MIESIĄCZKI IP: 81.219.113.* 05.06.05, 21:45 Ela, dziękuję Ci serdecznie, bardzo mi pomogłaś.Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi Re: CIĄŻA PODCZAS MIESIĄCZKI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.05, 22:05 Proszę bardzo: moja ciąża powstała ze stosunku w piatym dniu cyklu ( koniec miesiączki). Dodam jeszcze, że nigdy nie miałam cyklu krótszego niz 30 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadine Re: CIĄŻA PODCZAS MIESIĄCZKI IP: 81.219.113.* 05.06.05, 22:14 OOoo, to mnie troche zmartwilas Ja tez nigdy nie mialam krotszego cyklu jak 30dni, a stosunek w drugim dniu miesiaczki.Eh..Dzieki za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fi Re: CIĄŻA PODCZAS MIESIĄCZKI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.05, 22:18 Pamietaj, że stosunek i zapłodnienie nie musi nastąpić w tym samym czasie, plemniki mogą w pochwie przeżyć nawet 3 dni ( podobno rekordziści i dłużej ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: CIĄŻA PODCZAS MIESIĄCZKI IP: *.dolsat.pl 05.06.05, 22:25 > plemniki mogą w pochwie przeżyć nawet 3 dni ( podobno rekordziści i dłużej ) wiem coś o tych rekordzistach - mojego partnera plemniki przeżyły 6 dni oczywiście skończyło się to ciążą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: CIĄŻA PODCZAS MIESIĄCZKI IP: *.adsl.inetia.pl 05.06.05, 23:06 Archiwa LMM mają setki tysięcy zarejestrowanych cykli. W tej ogromnej liczbie jest tylko 1 ciąża z trzeciego dc. i 3 ciąże z piątego. Jeśli żaden z Twoich cykli przez 12 ostatnich m-cy (wg niektórych źródeł z 24 m- cy) nie był krótszy niz 26 dni, to pierwsze 6 dni uznaje się za niepłodne (PI=0,2). Jest to reguła kliniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
miriamkqa Re: CIĄŻA PODCZAS MIESIĄCZKI 05.06.05, 23:18 Wiem, co oznacza ten strach. Kiedyś kochałam się podczas ostatniego dnia okresu i pękła prezerwatywa....Dzwoniłam rano do kilku ginekologów i wszyscy mi powiedzieli, żebym sie martwiła, że jeszcze nigdy nie mieli takiego przypadku etc. nie zaszłam w ciąże oczywiście choć zrobiłam sobie test ciążowy - wszystko było w porządku. Nie martw się. Zrób sobnie za tydzień test ciążowy, aby skrócić sobie czas denerwowania się do następnego okresu. Wszystko powinno być ok, jeśli nie masz żadnych zaburzeń z miesiączką, masz regularne cykle. Przypaki zachodzenia w ciąże podczas miesiączki są ogromna rzadkością... Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: CIĄŻA PODCZAS MIESIĄCZKI 06.06.05, 09:52 na upartego jest to możliwe - gdy bardzo skróci się cykl. Oczywiście zalezy też, który dzień miesiączki. jesli np. piaty, to plemniczki moga wytrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja a co 2 dniami przed okresem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 11:24 no wlasnie jak to jest? teoretycznie to sa dni nnie plodne ale?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: a co 2 dniami przed okresem? IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.05, 16:43 Masz wyżej wklejony link, poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
zamia1 Re: a co 2 dniami przed okresem? 12.06.05, 17:47 Ten będzie lepszy: free.med.pl/wrochna/fizjol.htm#fm Odpowiedz Link Zgłoś