Dodaj do ulubionych

powiekszony jajnik

IP: *.res.pl / 82.160.26.* 06.06.05, 11:24
witam, niedawno miałam robione USG i lekarz stwierdził u mnie powiekszony
lewy jajnik, nie odczuwam żadnych dolegliwości a powiekszenie wynosi około
10%. Aktualnie lecze się antybiotykami a wizyte kontrolną mam za miesiąc
jednak denerwuje się czym ta zmiana jest spowodowana. Dla mnie to aż miesiąc
wiec prosze o jakieś inf. na temat powiekszonych jajników i ewentualnyh
przyczyn. Z góry serdecznie dziękuje
Obserwuj wątek
    • konopielka80 Re: powiekszony jajnik 06.06.05, 11:33
      ja miałam powiekszony przy stanie zapalnym.
    • joan33 Re: powiekszony jajnik 06.06.05, 13:49
      u mnie lekarz stwierdził podczas badania powiększony jajnik i skierował mnie na usg,w usg wyszła mi nieduża torbiel na jajniku,teraz zaczynam branie Cilestu,może się torbiel wchłonie
    • medelain cysta 11.06.05, 16:10
      a czy to przypadniem nie syndrom cysty? czy bóle w plecach mogą świadczyć o
      cyście na powieksoznym jajniku
      • Gość: kleopatra Re: cysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 16:16
        odsiwerzam,,tez mi stwierdzil powiekszenie jajnika ale nic pozatym mowila ze
        wszystko w normnie...ale bylo to 3 miechy temu-moze zdazyla sie zrobic jakas
        torbielsad?i tez odczuwalam dlugo po krwawienia bo nie mozna tego okresem nazwac
        bol kregoslupa...tabletek nigdyn nie rbalam i nie bore/sad
        • medelain Re: cysta 11.06.05, 16:23
          a nie masz przypadniem nadżerki? bo z doświadczenia wiem ze bóle w krzyży
          świedczą o obecnosci nadżerki. O ile jest powiekszony twój jajnik??
          • Gość: betti22 Re: cysta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 18:39
            trzon macicy-37*23mm
            endometrin jakis-10mm-chodiz o rozwarcie?
            jajanik prawy 32*21 z pojedynczymi ogniskami hypoeukogennymi(coz to takiego?)
            jajnik lewy 25*21 mm
            prosze kogos o opinie co z tym prawym jajnikiem?lekarz powiedzila ze duzy ale
            w normlach a co to za ogniska?
            • Gość: Alutka Re: powiększony jajnik IP: *.autocom.pl 14.06.05, 11:24
              Ja również mam podobny problem. Mam powiększony prawy jajnik, co wykazuje usg
              już od ok. 3 lat. Moja gin twierdzi, ze taka asymetria moze byc
              wynikiem "takiej juz mojej urody" wink, i że dopóki cykle są regularne to nie ma
              powodów do niepokoju, jedynie nalezy regularnie to kontrolowac. Mnie jednak nie
              do konca to uspokaja, bo ten powiększony jajnik mnie pobolewa czasem w
              okolicach owulacji (gin: jajnik nie jest osadzony nieruchomo, moze się
              wiec "ocierac" - zwlaszcza, że jest nieco większy). Sama już nie wiem, co o tym
              myśleć. Na razie mam ochotę zweryfikować diagnozę (lub raczej jej brak) u
              innego ginekologa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka