Dodaj do ulubionych

Torbiel a plamienia

15.06.05, 11:44
Dziewczyny czy przy torbieli jajnika mogą zdarzyć się plamienia? ja mam
niedużą torbiel ok 23mm i lekarz stwierdził że na razie nie trzeba jej usuwać
operacyjnie. Przepisał mi tabletki antykoncepcyje (microgynon 21) ale odkąd
zaczełam je brać mam plamienia. Zastanawiam się czy nie są one spowodowane
torbielą, bo wcześniej też brałam tabletki i zadnych plamień nie było.
Obserwuj wątek
    • zerozdziwien Re: Torbiel a plamienia 15.06.05, 13:46
      pewnie przez tabletki,ale przy torbieli mogą być plamienia
      może masz niski progesteron ?
      • monika7.19.95 Re: Torbiel a plamienia 03.07.23, 16:10
        Hej, jestem tu nowa i nie wiem za bardzo jak utworzyć nowy wątek😉 mam pytanie w tamtym roku we wrześniu byłam u ginekologa ponieważ po okresie zaczęły pojawiać mi się brązowe plamienia lekarz przepisał mi tabletki duphaston po których przestały pojawiać się plamienia na USG miałam torbiel wielkości 3 cm ale pani doktor stwierdziła że skoro miałam intensywny czas a przy tym zmianę klimatu itp może to by normalne. Po kilku miesiącach plamienie po okresie które trwały ok 5-7 dni powróciły. W tamtym miesiącu po okresie miałam brązowe plamienie a następnie pojawiło się plamienie z krwią jakby powrócił na nowo okres tylko dużo lżejszy. Poszłam do innego ginekologa który przy badaniu USG stwierdził że torbiel nadal jest i nadal utrzymuje się w wielkości 3 cm dostałam tabletki antykoncepcyjne vibin i mam brać dwa miesiące. Zaczęłam brać tabletki od pierwszego dnia okresu jednak już powinnam być 5 dzień po okresie a nadal krwawię. Czy któraś miała taki przypadek? Czy mam się zgłosić wcześniej do lekarza czy jest to normalne przy braniu pierwszy raz tabletek antykoncepcyjnych. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam 😊

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka