Dodaj do ulubionych

Strasznie się pocę!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:24
Proszę pomóżcie mi.Chodzi o to,że często się myję i używam antyperspirantów
ale ciągle jestem mokra pod pachami. Nie chodzi mi o to, że brzydko pachnę bo
w ogóle nie ma zapachu tylko,że ciągle mam mokre placki na bluzkach.
Nie mogę chodzić we wszystkich swoich bluzkach bo na niektórych widać plamy a
na niektórych nie.No i tem dyskomfort szczególnie w pracy.
Dziękuję za pomoc
Monika
Obserwuj wątek
    • kobietakwiat Re: Strasznie się pocę! 16.06.05, 16:49
      witam. mam to samo. uzywam takiego specyfiku Etiaxil i naprawde pomaga. nie
      poce sie tak po pachami. niestety jest drogi i go malo. koszt ok 40-50 zl uzywa
      sie go co drugi dzien na noc trza chwilke rączki w górze potrzymac az wsiąknie
      wtedy działa najlepiej. przez dwa dni nie potrzebujesz uzywac w ogole zadnego
      antyperpirantu, wrecz napisane na ultoce, ze nie wskazane, ale zam osoby ktore
      uzywaja, ale tez takie co przestały uzywać bo zmniejszało to działanie
      etiaxilu. tak ze polecam. ja uzywalam roznych leczniczych na nadmierne pocenie,
      juz począwszy od takich najtanszych 10zl do vichy 60zl i ten jest dla mnie
      najlepszy. jeśli cena Cie nie odstrasza i ilość (mi wystarcza srednio na 3 ms
      jak rzadziej uzywam to dluzej.)pozdrawiam
      • joisana Re: Strasznie się pocę! 16.06.05, 18:12
        Antidral to to samo-polski odpowiednik, a kosztuje 1/4.
        • Gość: xxx a co z potem na twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 22:44
          ja z resztą ciala jakos sobie radze,ale pot na twarzy mnie poprostu przerasta:-
          (gdy zrobi się tylko cieplej czy na słońcu czy na imprezie to jestem cala mokra
          na twarzy,nie raz poprostu ze mnie kapie.Nie wiem jak sobie z tym poradzić,bo
          wygląda to okropnie,bo i włosy robia sie mokre,a jak już jest impreza to
          makijaż odpada a i tak wyglądam po paru godz.tragicznie.Czy może wiecie co z
          tym zrobic??Prosze o pomoc.Pozdrawiam
          • Gość: mmm Re: a co z potem na twarzy IP: *.chello.pl 17.06.05, 10:12
            może powinnaś isc na wizytę do dermatologa. moze on cos doradzi. pozdawiam
          • bardu Re: a co z potem na twarzy 17.06.05, 10:16
            > ja z resztą ciala jakos sobie radze,ale pot na twarzy mnie poprostu
            przerasta:-
            > (gdy zrobi się tylko cieplej czy na słońcu czy na imprezie to jestem cala
            mokra
            >
            > na twarzy,nie raz poprostu ze mnie kapie.Nie wiem jak sobie z tym poradzić,bo
            > wygląda to okropnie,bo i włosy robia sie mokre,a jak już jest impreza to
            > makijaż odpada a i tak wyglądam po paru godz.tragicznie.Czy może wiecie co z
            > tym zrobic??Prosze o pomoc.Pozdrawiam
            Mam to samo - z tym, że u mnie najbardziej poci się skóra na głowie. Koszmar,
            bo świeżo umyte włosy po godzinie wyglądają jak niemyte od wielu dni. Pytałam
            dermatologa, ginekologa, kardiologa i kilku internistów ale nikt nie może mi
            pomóc. Dostawałam różne tabletki uspokajające, ale nie pomagały. Przy tym
            hormony tarczycy mam w porządku, cukrzycy też nie mam. Już nie mam siły.
            • magdary Re: a co z potem na twarzy 17.06.05, 13:05
              mam to samo sad
              a we wrześni ślub i nie wiem jak bede po pierwszym tancu wygladac ociekajac
              potem sad

koszmar
        • kobietakwiat Re: Strasznie się pocę! 16.06.05, 23:15
          uzywałam antidralu- na mnie nie działal w ogole. pozdr
          • ona_ja Re: Strasznie się pocę! 17.06.05, 12:14
            atidral jest ciut za zbyt drażniący, etiaxil jest delikatniejszy, choc tak samo
            skuteczny
            jesli zalezy Ci na dobrej ochronie, polecam Etiaxil.
            są dwie wersje - dla normalnej i wrażliwej skóry.

wieczorem myjesz pachy, suszysz, ale tak naprawdę dobrze, nie może byc zadnej
            wilgoci pod pachami, aplikujesz Etiaxil, ręce w górze, aby wysechł płyn-żel i
            kladziesz się spać. nie wolno, pod zadnym pozorem, nakładac na podraznioną
            skórę (po goleniu itp.), poniewaz owoduje straszne swędzenie, u mnie skończyło
            sie to ranami i krwią.
            etiaxil bardzo mi pomógł, kiedyś nosiłam tylko czarne rzeczy zubrania, bo na
            nich nie było niczego znać, teraz jest lepiej, choć etiaxil nie wyleczył
            całkowicie, ale pozwolił mi w miarę normalnie funkcjonować. polecam, naprawdę z
            rzeczy dostępnych na rynku jedyny skuteczny.
            lekarze bezradnie rozkłdali ręcę, bo nie znają sposobu na wyleczenie.
            • Gość: EwaS Re: Strasznie się pocę! IP: *.lublin.mm.pl 26.06.05, 22:11
              miałam olbrzymi kłopot z poceniem się pod pachami kilka lat temu. dosłownie pot
              lał mi się ciurkiem spod pach.......nie było mowy z założeniu jakiejś cienkiej
              bluzki chodziłam w grubych swetrach na których nie widać było plam od potu. a w
              wakacje tylko bluzki na ramiączkach...to był koszmar, nie mogłam normalnie
              funkckonować ubrać się w to co chcę. do czasu kiedy odkryłam etiaxil! ten
              preparat uratował mi zycie. fakt jest drogi, ale niesamowicie skuteczny, już po
              pierwszym uzyciu poczułam róznice. teraz stosuje go już bbb rzadko, jest już
              ok.polecam ten preparat wszystkim którzy ,mają podobne kłopoty działa! może
              troszkę podrazniac skórę,dlatego polecam wersję do skóry wrażliwej, i nalezy
              dokładnie przeczytać ulotke dołączona do opakowania.
        • goykaa Re: Strasznie się pocę! 17.06.05, 13:45
          tak jest.antidral duuuzo tańszy a bardzo dobre efekty. non stop miałam mokre
          bluzki pod pachami, aż do pasa;-P. a teraz suchutko. i antidral raz na 3 dni na
          noc.
          pozdrawiam;o)
    • marynia28 Re: Strasznie się pocę! 30.06.05, 13:59
      Ja też polecan Antidral, wcześniej używałam Etaxilu i też był ok, potem z
      oszczedności przerzuciałam się na Antidral i jestem równie zadowolona. Po
      jakimś czasie wystarczy nawet raz w tygodniu lub rzadziej ( z tym, ze
      jednocześnie używam w dzień antyperspirantu).
    • Gość: iskierka Re: Strasznie się pocę! IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 30.06.05, 23:03
      też używam Etiaxilu. Kurde kórlewne i pół królestwa temu kto wymyślił to
      cudeńko. Ja oprócz kólek wielkości piłki nożnej pod pachami miałam wręcz
      problem z zapachem. Myślałam że oszaleje, było mi wstyd. Koszulka po poł
      godzinnym noszeniu nadawała się do prania feee. Teraz jest super. Polecam. Cena
      troche przybija, ale z tego formum dowiedzialam sie o odpowiedniku
      tańszym ,zobaczymy zobaczymy...
      • aniaostapiuk Re: Strasznie się pocę! 08.07.05, 09:45
        gdzie mozna kupic ten Antidral, apteka? jak jest jego cena?
        • Gość: edyta Re: Strasznie się pocę! IP: 217.79.151.* 08.07.05, 09:50
          tak, w aptece cena ok 15 zł
          • Gość: Mika Re: Strasznie się pocę! IP: *.lodz.mm.pl 08.07.05, 10:41
            W nadmiernej potliwości polecam szałwie do picia
    • gocha221 Re: Strasznie się pocę! 08.07.05, 10:59
      Moja endokrynolog przy pierwszej wizycie pytała, czy mam problemy z poceniem.
      Mnie akurat to nie dotyczy,ale widocznie jakies zaburzenia hormonalne dają takie
      objawy.
      Jeśli to taki duży problem, to może do endo...
      Dezodoranty itp. specyfiki tylko zniwelują objawy, a nie przyczynę.
    • aretse11 antidral w aptece 08.07.05, 11:22
      • Gość: agusia75 pocenie się IP: 213.25.26.* 13.07.05, 08:45
        ja mam podobny kłopot - z tym że STRASZNIE pocą mi się ręce i stopy a specyfiki
        typu Etiaxil, czy krem Spirial niestety nie pomagają wcale !! Stan ten trwa od
        wielu lat tarczycy sobie nie badałam (ostatnio) ale kiedyś tak i było OK. Jest
        to bardzo denerwujące szczególnie kiedy ktoś przychodzi do biura i mam mu podać
        rękę... zresztą same wiecie... siedzę i wycieram w ubranie albo chustkę i wtedy
        mogę podac rękę (ewentualnie). Proszę o jeszcze jakieś rady, leki etc. Dzięki!!
    • Gość: Madzia Re: Strasznie się pocę! IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.07.05, 13:18
      Kupiłam Antidral i używam go (mój mąż też) juz ok. 3 tyg. - rewelacja!!!
      Wreszcie sucho pod pachami - szczególnie teraz, gdy na dworze 30 st. - dzięki
      Wam kupiłam to cudo smile)). Nareszcie mam czyste koszulki i bluzki pod pachami -
      jak używałam antyperspirantów to robiły sie strasznie brzydkie żółte plamy -
      do dziś nie mogę ich doprać.
      Jeszcze raz dzięki smile)).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka