Gość: Karola Progesteron IP: *.aster.pl 04.08.05, 17:33 3 miesiące temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i od tamtej pory staramy się o dzidziusia. Zrobiłam badania progesteronu (1,68 ng/ml) i prolaktyny (10,5 ng/ml)w 21 d.c.Jak się wydaje poziom progesteronu jest za niski - brak owulacji (( Tak przypuszczałam i dlatego gin przepisała mi luteinę na podwyższenie. A tu nagle w 20 d.c. dostałam okresu. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 20:47 dzień dobry właśnie zaczęłam przyjmować pierwsze opakowanie harmonetu. w ulotce jest napisane że należy pierwszą tabletkę przyjąć pierwszego dnia krwawienia miesięcznego a nie tylko plamienia. jednak nie wiem czy sie nie pomyliłam i nie wzięłam tabletki w czasie plamienia (nigdy nie miałam plamień ale ten okres wydaje się zbyt skąpy). czy miałoby to wpływ na skuteczność tabletki? jeżeli tak to po jakim czasie można współżyć bez dodatkowego zabezpieczenia aby mieć pewność że tabletki działają? z góry dziękuję za odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia J. Zabieg rozcięcia błony dziewiczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:29 Witam Pania doktor bardzo serdecznie. Mam 20 lat i poważny problem. Byłam ostatnio u ginekologa, ponieważ mojemu mężczyżnie nie udawało sie wprowadzić penisa do pochwy. Wywoływało to u mnie ogromny ból. Lekarz mnie zbadał i powiedział, że bedzie trzeba przeprowadzic zabie i rozciąć błone w 2-3 miejscach. Powiedział takze, że trzeba to zrobic w warunkach szpitalnych. Jestem ciekawa jak wyglada tez zabieg? Czy robi się go ze znieczuleniem? I jak długo to wszystko bedzie sie goic? To jest dla mnie bardzo wazne. Staramy sie z chłopakiem juz prawie rok i zależy mi, żeby w koncu się udało. Z góry serdecznie dziekuje za odpowiedź. Pozdrawiam Joanna J Zgierz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lusia prolaktyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:05 Mam kila pytań: Jeśli kobieta (33 lata)ma wysoki poziom protaktyny, bierze Bromergon, szczęśliwe zajdzie w ciążę, to powinna Bromergon odstawić. Co wtedy z ciążą? Czy nie jest zagrożona? Czy cała ciąża będzie na hormonach podtrzymujących? Jak wtedy obniżać prolaktynę? Poprzednia ciąża zakończyła sie poronieniem w 6 tygodniu. Czytałam, że jest Pani z Łodzi. Mam skierowanie do ginekologa- endokrynologa. W ICZMP i na Wierzbowej nie ma już przyjęć do końca roku. Mogłaby Pani podpowiedzieć mi, gdzie się zgłosić? Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
idalkas Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) 05.08.05, 13:55 Witam i mam ogromną prośbę. Proszę o informację ile należy odczekać ze staraniami o dzidziusia po ostatniej dawce WZW AiB? dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jula zmiana tabletek anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:17 Pani Doktor - do tej pory brałam cilest, ale zmieniam na cerrazete. Moje pytanie jest takie: czy gdy skończy sie cilest mam od razu zaczać (po ostatniej tabletce cilestu) nowe opakowanie nowego leku? Czy skończyć jeść cilest, zaczekac na miesiaczke ( to by było jakies 2 dni) i wtedy zaczac lykac cerazette? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elunia_K kiedy zrobić Bete Hcg??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:51 Witam, mam problem, ponieważ nie wiem kiedy moge zrobić test z krwi,aby był wiarygodny. Owulację miałam 28 lipca. Pisałam już pod zapytaniem "CIĄŻA" Mam jeszcze pytanie ponieważ oprócz tego,że od owulacji pobolewa mnie i kłuje podbrzusze to od wczoraj mam śluz gęsty,biały i jest go bardzo dużo,a w środku w pochwie jest miękko. Prosze o odpowiedź. Czy ta wydzielina może oznaczać ciąże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elunia_K test Beta Hcg, kiedy wykonać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:54 Witam, mam problem, ponieważ nie wiem kiedy moge zrobić test z krwi,aby był wiarygodny. Owulację miałam 28 lipca. Pisałam już pod zapytaniem "CIĄŻA" Mam jeszcze pytanie ponieważ oprócz tego,że od owulacji pobolewa mnie i kłuje podbrzusze to od wczoraj mam śluz gęsty,biały i jest go bardzo dużo,a w środku w pochwie jest miękko. Prosze o odpowiedź. Czy ta wydzielina może oznaczać ciąże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Re: test Beta Hcg, kiedy wykonać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:43 Droga Pani Doktor, postaram się krótko mam torbiel, niedużą(30mm x40mm), zwykłą nie endometrialną. dostałam zastrzyki Kaprogest w 15,18,22 dniu cyklu. od 24 dnia zaczęło się plamienie, trwało około 2,5 tygodnia. po czym przyszedł okres. na tamponie, było mało krwi, pojawiły się strzępy tkanki, jakby naskórek. na pewno nie skrzep, nie płód.czy jest to prawidłowa reakcja? Odpowiedz Link Zgłoś
mamba25 TORBIEL-LECZENIE 05.08.05, 17:47 Witam, mam problem, ponieważ nie wiem kiedy moge zrobić test z krwi,aby był wiarygodny. Owulację miałam 28 lipca. Pisałam już pod zapytaniem "CIĄŻA" Mam jeszcze pytanie ponieważ oprócz tego,że od owulacji pobolewa mnie i kłuje podbrzusze to od wczoraj mam śluz gęsty,biały i jest go bardzo dużo,a w środku w pochwie jest miękko. Prosze o odpowiedź. Czy ta wydzielina może oznaczać ciąże? Odpowiedz Link Zgłoś
mamba25 Re: TORBIEL-LECZENIE 05.08.05, 17:52 oj, coś się porobiło, najpierw mój post z poprzednim tytułem-moja wina, ale potem moj post z cudzym textem, to nie ja. za wszystko przepraszam! do rzeczy: Droga Pani Doktor, postaram się krótko mam torbiel, niedużą(30mm x40mm), zwykłą nie endometrialną. dostałam zastrzyki Kaprogest w 15,18,22 dniu cyklu. od 24 dnia zaczęło się plamienie, trwało około 2,5 tygodnia. po czym przyszedł okres. na tamponie, było mało krwi, pojawiły się strzępy tkanki, jakby naskórek. na pewno nie skrzep, nie płód.czy jest to prawidłowa reakcja? maria(mamba25) Odpowiedz Link Zgłoś
lavia78 Re:witam i miło mi tu napisac swój post:)pr o rade 05.08.05, 23:40 próbuje zajsc w ciąże od lutego mniej więcej ale pkazało sie najpierw że mam torbiel(miała bóle i plamienia) zamiast leczenia lekarz kazał czekac i robić usg zmieniłam lekarza i ten stwierdził że to było spowodowane brakiem owulacji (pęcherzyk graffa oh)i trzeba zrobic badania hormonalne...mam wysoki poziom testosteronu 1,6, LH 2,2 E2-171; FSH 34 -pierwsza faza cyklu, w II fazie cyklu progesteron 14,1 fatalnie, E2 275, PRL-312 po podaniu clostibegytu miałam dobre badania(gin powiedział że to taka zaleznosc jajników i trzeba wywołac owulacje i sprawdzic jeszcze raz..alee potem znowu okres był nieregularny( a miał się wyrównać)i od 9 dnia cyklu 5 dni brałam estradiol po nim czułam się fatalnie..wymioty zawroty..to miało byc przed badaniem tzw testem PCT(niestety ginek miał wazny wyjazd i musiałam czekac dalej do nastepnego okresu, który się nie pojawiał...cykl trwał 47 dni...10 lipca ostatnia misiączka, a teraz od 1 sierpnia mam plamienia-boje sie że to znowu cysta a mozę ciąza, tak bym chciała a on uparł się na ten test i nic dalej nie robimy moze jakieś leki? czytałam o duphastonie? ja tak bardzo chce być w ciazy...ponoc mam przestac myslec ale jak jesli ciągle cos musze liczyć...prosze o porade!!bede wdzięczna moze zmienic gina? to prof gin-endokryn jest na białej liście to dobry fachowiec ale ja jużnie mam siły..a efektów też brak---moze ktos ma podobne problemy i udzieli mi rady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: opuchnięte wargi sromowe IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.05, 11:55 witam. mam 27 lat. za dwa tygodnie ma mieć usuwaną torbiel, prwdopodobnie endometraialną. W dniu wczorajszym zaobserwowałam upuvhniecie prawej zewn wargi sromowej. Tylko w tym miejscu mam swedzenie. Swedzenie pojawilo sie 3-4 tygodnie wczesniej, ale wiazalam je raczej z upalami i ewentualnymi odparzeniami spowodowanymi wysoka temeratura. W tym czasie rowniez bylam nad morzem wiec moze piasek? Warga nie jest zaczewrieniona, nie ma zadnych krostek. Nie mam zadnej wydzieliny. Moze niewielki uplawe bladorozowe uplawy przed miesiaczka. Miesiac temu byam na kontroli i bylo czysto. Cytologia z wrzesnia, jedynka. Dokucza mi to swedzenie ktore najczesciej pojawia sie w ciagu dnia. Rano nic nie czuje. Co to moze byc? bardzo prosze o rade. Odpowiedz Link Zgłoś
olganna Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) 06.08.05, 17:55 Pani doktor! Czy przy leczeniu nadzerki konieczne jest wyciagniecie wkladki (Nova)? Mam wkladke od 3 miesiecy, a pare dni temu kontrolna wizyta u innego lekarza wykazala dosc duza nadzerke. Czy mozliwe jest, ze 3 miesiace temu jej nie mialam? Nie wiem za bardzo co robic, lekarze nie sa jednomyslni. Lekarka przepisala mi Macmiror i kazala zglosic sie na kontrole, ale nie mowila nic o wyciaganiu wkladki. Lekarz, ktory mi ja zakladal twierdzi, ze nadzerka nie musi determinowac wyciagania spirali. Na razie zapiasalam sie na cytologie i obgryzam paznokcie ze zdenerwowania. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialena121 Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) 07.08.05, 14:11 jestem 2,5 miesiąca po porodzie i od 4 dni łykam Cerazette(są to moje pierwsze tabletki anty w życiu).Czy to prawda ze zażywając jej nie dostane w ogóle okresu?Karmie piersią więc wiem że prze pewien okres moge nie miesiączkować.Czy te tabletki sa naprawdę skuteczne? Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda_polnocy wczesna ciąża a angina 07.08.05, 17:59 P. doktor, chciałabym się dowiedzie, jak angina może wpłynąć na ciążę. W marcu br. miałam usuwaną - 10 tc.- zarodek obumarły w 7 tc. Wtedy przechodziłam ostre zapalenie zatok. A teraz, jak na złość, kilka dni po owulacji obudziałm się z ropną anginą. Byłam u larygologa, uprzedziałam, że mogę być w ciąży, dostałam, "ciążowe" leki - Hiconcil 500 i ziołowe do płukania gardła. Test ciążowy wyszedł pozytywnie. Bardzo się boję, chciałabym wiedzieć ile w ogóle mam szans, że ciąża będzie rozwijać prawidłowo... Do ginekologa chcę iść pod koniec 6 lub 7 tygodnia ciąży, wcześniej i tak nie ma chyba po co. I czy warto teraz w tym przypadku brać Duphaston? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eliza Piersi, cykle a ciąża IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 07.08.05, 18:57 Od stycznia nie stosuję żadnej antykoncepcji.Od 3 m-cy staramy sie z mężem o dziecko, ale bezskutecznie.Cykle miesiączkowe mają ostanio różną długośc, a piersi bolą mnie niemalże zaraz po owulacji. Nie jestem też pewna czy ta owulacja następuje. Obserwuję swój cykl (temp, sluz), ale śluz w sirpniu nie współistnieje z jajeczkowaniem i skokiem temperatury. Boję,że ,że mogę miec zaburzenia hormonalne. Wiem,że muszę iśc do lekarza. Co pani o tym sądzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia30 Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) 07.08.05, 19:58 Witam i gratulacje z pięknych bąbelków!!!Mam prośbę mój tata niedawno umarł nigdy nie chorował i zmarł w przeciągu dwóch dni czy mogę w miarę możliwości prosić o przetłumaczenie wyniku sekcji zwłok a jak nie to gdzie mogę to zrobić? --Morbus basalis: Carcinoma pulomnis. Myocarditis Causa mortis: Tamponatio cordis. Emboliae massa thrombotica trunci pulmonalis et arteriarum pulmonalium Adenocarcinoma (G2) lobi superioris pulmonis sinistri. Metastaes carcinomatosae ad lymphonodos regionis mediastini */. Infiltratio carcinomatosa pericardii */. Percarditis haemorrhagica */. Haemopericardium (volumen 400 ml). Mycarditis purulenta praecipue ventriculi dextri */. Status post punctionem pericardii recenter factam subsequente laesione myocardii parietis anterioris ventriculi dextri */. Emboliae massa thrombotica trunci pulmonalis et arteriarum pulmonalium. Arteriosclerosis generalisata gradus maioris praeco[ie aortae et arteriarum coronariarum cordis. Cicatrix post infarctum myocardii parietis posterioris ventriculi sinistri */. Oedema pulmonum */. Hydrothorax sinister (volumen 600 ml) et hydrothorax dexter (volumen 500 ml). Necrosis centrolobularis hepatis */. Adhaesiones funiculares cavi pleurae sinistrae. Infarctus anemicus lienis */. Hyperplasia nodularis prostatae. Hyperplasia nodularis glandulae suprarenalis bilateralis */. Pyelonephritis chronica utriusque */. Adenoma tubulo-villosum cum neoplasia intraepitheliali gradus minoris parietis sigmoidei */. Melaena in lumine intestiini tenuis. Stigmata post iniectiones reginis antebrachii bilateralis. Cachexia neoplasmatica */ Stwierdzono lub potwierdzono badaniem histopatologicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korba Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 01:03 Witam Od najmłodszych lat mam problemy z pęcherzem moczowym i często łapię infekcje, co wiąże się z bólem przy oddawaniu moczu (czasami w moczu pojawia się krew).Kilka lat temu złapałam naprawdę mocna infekcję.Zażywałam dosyć mocne antybiotyki (nie pamiętam nazwy)i od tamtego czasu mineły ok 3 lata w ciągu których był spokój.Około miesiac temu znowu mnie zaatakowało dosyć ostro.Znowu brałam antybiotyki.Przeszło...jednak w ciągu tego miesiaca zdarzyło się juz 2 razy że odczułam ból przy oddawaniu moczu.Od kilku miesięcy współżyję ze swoim partnerem i zauważyłam że te infekcje występują przeważnie dzień lub dwa po stosunku.W związku z tym chciałam zapytać czy ma to jakiś związek i jeśli tak to co powinnam, co mogę zrobić, a może czego nie robić żeby te problemy z układem moczowym się nie pojawiały,a moje relacje z partnerem na wspomnianej plaszczyźnie nie musiały ulec zbyt drastycznej zmianie? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia818 Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) 08.08.05, 09:38 Pani Doktor, czy można rozpocząć kurację Clostilbegytem biorąc jednocześnie antybiotyk i gynalgin? Bardzo to dla mnie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
kachna.a antybiotyki 08.08.05, 17:08 Witam Pani Doktor.Brałam antybiotyk osłabiający działanie pigułek. Teoretycznie wiem, ze muszę zachować dodatkową ochronę przez czas brania leku + 7 dni. Jednakże po upływie tych 7 dni rozpoczynam przerwę pomiędzy opakowaniami. Czy w takim przypadku ochrona podczas przerwy jest już również zachowana czy bezpieczniej byloby gdybym kolejne opakowanie rozpoczeła bez przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
beettinna Re: antybiotyki a "ewentualna "ciąża 09.08.05, 12:53 Witam jestem 3mies po poronieniu, w tym cyklu nie staraliśmy się ale jest prawdopodobne że mogło dojśc do zapłodnienia.A teraz jestem w 17dc i dostałam unidox oraz distrepatazę bo boli mnie brzuch w miejscu blizny po wyrostku i mam 37stopni.ale tak się martwię a co jeśli w tym cyklu doszło(albo dojdzie) do zapłodnienia to czy te leki nie zaszkodzą?no bo chyba na usg nic i tak by teraz niewyszło ani test ciążowy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 22:42 A ja pytanie z innej beczki =) Moim marzeniem jest zostac położną, obecnie jestem w 2 klasie LO, gdzie trzeba sie uczyc aby w przyszłości zostać położną?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagubiona Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 09.08.05, 22:55 Jestem w trudnej sytuacji: podczas badania wewnętrznego USG (na ostrym dyżurze na którym znalazlam się z ostrym bulem w podbrzuszu - podejrzewałam torbiel jajnika, którą już miałam dwukrotnie) doszło do perforacji błony dziewiczej. Lekarz nie zapytał mnie czy jestem dziewicą, a ja nie zdążyłam tego nawet wykrztusić. W tamtym momencie byłam w 130 dniu cyklu, bardzo długo nie miesiączkowałam, lekarz lakonicznie stwierdził, że widocznie zaczyna się okres. Roztrzęsiona wybiegłam, chcąc jak najszybciej o tym zapomnieć. Ale po tym jak minęło parę dni nadal o tym myślę. Proszę mi powiedziec jak taka sytuacja wygląda z medycznego punktu widzenia, bo jeśli chodzi o moralne podejście - czuję się fatalnie i nie wiem jak mam dalej postępować? Serdecznie proszę o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roselila Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:01 Dopiero rozpoczelam pierwszy listek Cilestu. Moj partner wyjechal na miesiac tak wiec zazywalam tylko dlatego zeby przyzwyczaic organizm. W tym czasie nie nie mialam zadnych stosunkow. Na wyjezdzie zapomnialam zabrac ze soba tabletki i po 15 wzietych musialam zrobic przerwe. Z pierwszego listka zostalo mi 6 tabletek. W tym czasie nie nie mialam zadnych stosunkow.Pierwszy stosunek bede miala osmego dnia czyli juz po zazyciu drugiej tabletki nowego opakowania, Wiem ze nie jestem zabezpieczona w 100 %. Chcialam zapytac jak dlugop mam sie teraz dodatkowo zabezpieczac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka pytanie IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 10.08.05, 10:36 Witam! Mój problem dotyczy janików. Dwa miesiące temu mniej więcej dwa tygodnie przed okresem zaczęły mnie boleć jajniki, bardziej lewy, był to ból taki trochę pulsujący. Podejrzewała, że to może od bólu krzyża (mam problemy z kręgosłupem) ponieważ np. kiedy leżałam i ten jajnik tak pulsował podłożyłam sobie poduszke pod krzyz i ból minął. Po okresie stwierdziła, że jajniki juz mnie nie bolą. Problem wrócił po kolejnej owulacji, ale tym razem ból był raczej kłujący potrafił mnie obudzić w nocy, bolało przy napinaniu w łazience i ucisku. Bardziej właśnie lewy, z którego była owulacja (tak myślę, ponieważ owulacje mam raczej bolesne). Staramy się o dziecko i myślałam, że może to jest związane z ewentualną ciążą. Dolegliwości minęły trzy dni przed okresem. Teraz jestem 6 dni po i spokój. Mam 25 lat, nie rodziłam. Zastanawiam sie czy jest się czym martwić. Wybieram sie do ginekologa za dwa tygodnie ale troche mnie to zastanawia. Dziękuję za pomoc. P.S. Wcześniej zdarzały mi sie bóle jajników o okolicach owulacji ale nigdy sie nie przedłużały Odpowiedz Link Zgłoś
nitka291 Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) 10.08.05, 13:49 Witam! Jestem w 6 tygodniu ciąży. Mój ginekolog stwierdził lekki stan zapalny i przepisał mi Gyno Femidazol. Na ulotce znalazłam informację, że lek ten nie należy podawać kobietom w I trymestrze ciąży. Trochę się przestraszyłam czy nie szkodzę dziecku. Pani doktor, czy powinnam go stosować? Wzięłam dopiero 1 tabletkę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawa czy ktoś wogóle odpowiada na tym wątku? IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 12.08.05, 12:30 widzę same pytania i żadnych odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooAneczkaoo Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 17:29 Dzień dobry pani Doktor..Mam problem..Czy nawet jeśli mam krwawienie to może się okazać że jestem w ciąży?Wiem że ten "okres" który mam jest sztuczny,i że jest to krwawienie z odstawienia..A może jednak się mylę,może to jest okres taki,jaki miałam przed tabletkami?Jakie jest ryzyko że mogę być w ciąży?Dodam że biorę tabletki regularnie,codziennie o tej samej godzinie,no może z 5 minutowym przyspieszeniem-ale to chyba nie ma wpływu..Jakie są pierwsze oznaki ciąży?Bardzo proszę Panią o odpowiedź.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.Zabrze.Net.pl 10.08.05, 21:10 Jestem w trakcie zażywania 1-szego opakowania Regulonu... dzisiaj biorę 9-tą pigułkę i nadal mam krwawienie (1-szą tabletkę przyjęłam 1-szego dnia miesiączki). Czy to normalne?Kiedy krwawienie powinno ustać i po ilu opakowaniach sprawy się ustabilizują mniej więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Becia Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 07:32 Jestem w 26tc.Wczoraj byłam u lekarza i zdzwiwiła mnie jedna rzecz. Pan doktor wziął centymetr i mierzył mi brzuch od spojenia łonowego w górę. Stwierdził ze macica ma 27 cm a powinna miec ok. 23 cm. TRochę się wystraszyłam mimo ze lekarz mnie uspokajał. Byłan trzy tyg, temu na bardzo dokładnym usg i wymiary dziecka odpowiadały dokładnie tygodniowi ciąży wg OM. Czy takie badanie centymetrem może świadczyć o tym ze dzieje się coś złego z dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.czarna duzo wodnistego śluzu w 9tc czy to normalne? 11.08.05, 08:13 jestem w ciężkim szoku dzisiaj leci mi strasznie dużo wodnistego śluzu czy to jest normalne czy ja panikuję na maxa? słyszałam , ze w ciązy jest więcej śluzu tyle , ze ten jest strasznie wodnisty proszę o poradę na razie mnie nic nie boli i czuję się ok tylko martwi mnie ten wodnisty śluz!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzannna5 Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 13:05 Witam serdecznie, mam jedno pytanie do Pani doktor. Staramy sie z mężem o dziecko ok rok czasu. Ze wzgledu na długie cykle kilka razy ponad 40 dni lekarka przepisała mi duphaston, kóry biore od 14 dnia cyklu przez 10 dni. Moje pytanie jest taki czy ze względu na długie cykle duphaston przyjmowany w powyższy sposób może blokować owulacje? i tym samym uniewożliwić zajscie w ciąże? Odpowiedz Link Zgłoś