Dodaj do ulubionych

ginekolog-położnik (witam ponownie)

• Gość: Karola Progesteron IP: *.aster.pl 04.08.05, 17:33
      3 miesiące temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i od tamtej pory staramy
      się o dzidziusia. Zrobiłam badania progesteronu (1,68 ng/ml) i prolaktyny (10,5
      ng/ml)w 21 d.c.Jak się wydaje poziom progesteronu jest za niski - brak
      owulacji sad(( Tak przypuszczałam i dlatego gin przepisała mi luteinę na
      podwyższenie. A tu nagle w 20 d.c. dostałam okresu. Dlaczego?
    • Gość: gosia Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 20:47
      dzień dobry
      właśnie zaczęłam przyjmować pierwsze opakowanie harmonetu. w ulotce jest napisane że należy pierwszą tabletkę przyjąć pierwszego dnia krwawienia miesięcznego a nie tylko plamienia. jednak nie wiem czy sie nie pomyliłam i nie wzięłam tabletki w czasie plamienia (nigdy nie miałam plamień ale ten okres wydaje się zbyt skąpy). czy miałoby to wpływ na skuteczność tabletki? jeżeli tak to po jakim czasie można współżyć bez dodatkowego zabezpieczenia aby mieć pewność że tabletki działają?
      z góry dziękuję za odp
    • Gość: Asia J. Zabieg rozcięcia błony dziewiczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:29
      Witam Pania doktor bardzo serdecznie. Mam 20 lat i poważny problem. Byłam
      ostatnio u ginekologa, ponieważ mojemu mężczyżnie nie udawało sie wprowadzić
      penisa do pochwy. Wywoływało to u mnie ogromny ból. Lekarz mnie zbadał i
      powiedział, że bedzie trzeba przeprowadzic zabie i rozciąć błone w 2-3
      miejscach. Powiedział takze, że trzeba to zrobic w warunkach szpitalnych.
      Jestem ciekawa jak wyglada tez zabieg? Czy robi się go ze znieczuleniem? I jak
      długo to wszystko bedzie sie goic? To jest dla mnie bardzo wazne. Staramy sie z
      chłopakiem juz prawie rok i zależy mi, żeby w koncu się udało. Z góry
      serdecznie dziekuje za odpowiedź.

Pozdrawiam
      Joanna J
      Zgierz
    • Gość: Lusia prolaktyna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 13:05
      Mam kila pytań:
      Jeśli kobieta (33 lata)ma wysoki poziom protaktyny, bierze Bromergon,
      szczęśliwe zajdzie w ciążę, to powinna Bromergon odstawić. Co wtedy z ciążą?
      Czy nie jest zagrożona? Czy cała ciąża będzie na hormonach podtrzymujących? Jak
      wtedy obniżać prolaktynę? Poprzednia ciąża zakończyła sie poronieniem w 6
      tygodniu. Czytałam, że jest Pani z Łodzi. Mam skierowanie do ginekologa-
      endokrynologa. W ICZMP i na Wierzbowej nie ma już przyjęć do końca roku.
      Mogłaby Pani podpowiedzieć mi, gdzie się zgłosić?
      Pozdrawiam,
    • idalkas Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) 05.08.05, 13:55
      Witam i mam ogromną prośbę. Proszę o informację ile należy odczekać ze
      staraniami o dzidziusia po ostatniej dawce WZW AiB?

dziekuję
    • Gość: jula zmiana tabletek anty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:17
      Pani Doktor - do tej pory brałam cilest, ale zmieniam na cerrazete. Moje
      pytanie jest takie: czy gdy skończy sie cilest mam od razu zaczać (po ostatniej
      tabletce cilestu) nowe opakowanie nowego leku? Czy skończyć jeść cilest,
      zaczekac na miesiaczke ( to by było jakies 2 dni) i wtedy zaczac lykac
      cerazette?
      • Gość: Elunia_K kiedy zrobić Bete Hcg??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:51
        Witam,
        mam problem, ponieważ nie wiem kiedy moge zrobić test z krwi,aby był
        wiarygodny. Owulację miałam 28 lipca. Pisałam już pod zapytaniem "CIĄŻA"
        Mam jeszcze pytanie ponieważ oprócz tego,że od owulacji pobolewa mnie i kłuje
        podbrzusze to od wczoraj mam śluz gęsty,biały i jest go bardzo dużo,a w środku
        w pochwie jest miękko.
        Prosze o odpowiedź. Czy ta wydzielina może oznaczać ciąże?
      • Gość: Elunia_K test Beta Hcg, kiedy wykonać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:54
        Witam,
        w pochwie jest miękko.
        • Gość: maria Re: test Beta Hcg, kiedy wykonać?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:43
          Droga Pani Doktor, postaram się krótkosmile
          mam torbiel, niedużą(30mm x40mm), zwykłą nie endometrialną. dostałam zastrzyki
          Kaprogest w 15,18,22 dniu cyklu. od 24 dnia zaczęło się plamienie, trwało około
          2,5 tygodnia. po czym przyszedł okres. na tamponie, było mało krwi, pojawiły
          się strzępy tkanki, jakby naskórek. na pewno nie skrzep, nie płód.czy jest to
          prawidłowa reakcja?
        • mamba25 TORBIEL-LECZENIE 05.08.05, 17:47
          Witam,
          w pochwie jest miękko.

• mamba25 Re: TORBIEL-LECZENIE 05.08.05, 17:52
            oj, coś się porobiło, najpierw mój post z poprzednim tytułem-moja wina, ale
            potem moj post z cudzym textem, to nie ja. za wszystko przepraszam!
            do rzeczy: Droga Pani Doktor, postaram się krótkosmile
            mam torbiel, niedużą(30mm x40mm), zwykłą nie endometrialną. dostałam zastrzyki
            Kaprogest w 15,18,22 dniu cyklu. od 24 dnia zaczęło się plamienie, trwało około
            2,5 tygodnia. po czym przyszedł okres. na tamponie, było mało krwi, pojawiły
            się strzępy tkanki, jakby naskórek. na pewno nie skrzep, nie płód.czy jest to
            prawidłowa reakcja? maria(mamba25)

• lavia78 Re:witam i miło mi tu napisac swój post:)pr o rade 05.08.05, 23:40
              próbuje zajsc w ciąże od lutego mniej więcej ale pkazało sie najpierw że mam
              torbiel(miała bóle i plamienia) zamiast leczenia lekarz kazał czekac i robić
              usg zmieniłam lekarza i ten stwierdził że to było spowodowane brakiem owulacji
              (pęcherzyk graffa oh)i trzeba zrobic badania hormonalne...mam wysoki poziom
              testosteronu 1,6, LH 2,2 E2-171; FSH 34 -pierwsza faza cyklu, w II fazie cyklu
              progesteron 14,1 fatalniesad, E2 275, PRL-312 po podaniu clostibegytu miałam
              dobre badania(gin powiedział że to taka zaleznosc jajników i trzeba wywołac
              owulacje i sprawdzic jeszcze raz..alee potem znowu okres był nieregularny( a
              miał się wyrównać)i od 9 dnia cyklu 5 dni brałam estradiol po nim czułam się
              fatalnie..wymioty zawroty..to miało byc przed badaniem tzw testem PCT(niestety
              ginek miał wazny wyjazd i musiałam czekac dalej do nastepnego okresu, który się
              nie pojawiał...cykl trwał 47 dni...10 lipca ostatnia misiączka, a teraz od 1
              sierpnia mam plamienia-boje sie że to znowu cysta a mozę ciąza, tak bym chciała
              a on uparł się na ten test i nic dalej nie robimy moze jakieś leki? czytałam o
              duphastonie? ja tak bardzo chce być w ciazy...ponoc mam przestac myslec ale jak
              jesli ciągle cos musze liczyć...prosze o porade!!bede wdzięczna moze zmienic
              gina? to prof gin-endokryn jest na białej liście to dobry fachowiec ale ja
              jużnie mam siły..a efektów też brak---moze ktos ma podobne problemy i udzieli
              mi rady...
    • Gość: Sylwia Re: opuchnięte wargi sromowe IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.05, 11:55
      witam. mam 27 lat. za dwa tygodnie ma mieć usuwaną torbiel, prwdopodobnie
      endometraialną. W dniu wczorajszym zaobserwowałam upuvhniecie prawej zewn wargi
      sromowej. Tylko w tym miejscu mam swedzenie. Swedzenie pojawilo sie 3-4
      tygodnie wczesniej, ale wiazalam je raczej z upalami i ewentualnymi
      odparzeniami spowodowanymi wysoka temeratura. W tym czasie rowniez bylam nad
      morzem wiec moze piasek? Warga nie jest zaczewrieniona, nie ma zadnych krostek.
      Nie mam zadnej wydzieliny. Moze niewielki uplawe bladorozowe uplawy przed
      miesiaczka. Miesiac temu byam na kontroli i bylo czysto. Cytologia z wrzesnia,
      jedynka. Dokucza mi to swedzenie ktore najczesciej pojawia sie w ciagu dnia.
      Rano nic nie czuje. Co to moze byc? bardzo prosze o rade.
    • olganna Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) 06.08.05, 17:55
      Pani doktor!
      Czy przy leczeniu nadzerki konieczne jest wyciagniecie wkladki (Nova)? Mam
      wkladke od 3 miesiecy, a pare dni temu kontrolna wizyta u innego lekarza
      wykazala dosc duza nadzerke. Czy mozliwe jest, ze 3 miesiace temu jej nie
      mialam? Nie wiem za bardzo co robic, lekarze nie sa jednomyslni. Lekarka
      przepisala mi Macmiror i kazala zglosic sie na kontrole, ale nie mowila nic o
      wyciaganiu wkladki. Lekarz, ktory mi ja zakladal twierdzi, ze nadzerka nie musi
      determinowac wyciagania spirali. Na razie zapiasalam sie na cytologie i obgryzam
      paznokcie ze zdenerwowania.
    • madzialena121 Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) 07.08.05, 14:11
      jestem 2,5 miesiąca po porodzie i od 4 dni łykam Cerazette(są to moje pierwsze
      tabletki anty w życiu).Czy to prawda ze zażywając jej nie dostane w ogóle
      okresu?Karmie piersią więc wiem że prze pewien okres moge nie miesiączkować.Czy
      te tabletki sa naprawdę skuteczne?
    • gwiazda_polnocy wczesna ciąża a angina 07.08.05, 17:59
      P. doktor, chciałabym się dowiedzie, jak angina może wpłynąć na ciążę.
      W marcu br. miałam usuwaną - 10 tc.- zarodek obumarły w 7 tc. Wtedy
      przechodziłam ostre zapalenie zatok. A teraz, jak na złość, kilka dni po
      owulacji obudziałm się z ropną anginą. Byłam u larygologa, uprzedziałam, że
      mogę być w ciąży, dostałam, "ciążowe" leki - Hiconcil 500 i ziołowe do płukania
      gardła.
      Test ciążowy wyszedł pozytywnie. Bardzo się boję, chciałabym wiedzieć ile w
      ogóle mam szans, że ciąża będzie rozwijać prawidłowo... Do ginekologa chcę iść
      pod koniec 6 lub 7 tygodnia ciąży, wcześniej i tak nie ma chyba po co. I czy
      warto teraz w tym przypadku brać Duphaston?
      • Gość: Eliza Piersi, cykle a ciąża IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 07.08.05, 18:57
        Od stycznia nie stosuję żadnej antykoncepcji.Od 3 m-cy staramy sie z mężem o
        dziecko, ale bezskutecznie.Cykle miesiączkowe mają ostanio różną długośc, a
        piersi bolą mnie niemalże zaraz po owulacji. Nie jestem też pewna czy ta
        owulacja następuje. Obserwuję swój cykl (temp, sluz), ale śluz w sirpniu nie
        współistnieje z jajeczkowaniem i skokiem temperatury. Boję,że ,że mogę miec
        zaburzenia hormonalne. Wiem,że muszę iśc do lekarza. Co pani o tym sądzi?
    • sylwia30 Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) 07.08.05, 19:58
      Witam i gratulacje z pięknych bąbelków!!!Mam prośbę mój tata niedawno umarł
      nigdy nie chorował i zmarł w przeciągu dwóch dni czy mogę w miarę możliwości
      prosić o przetłumaczenie wyniku sekcji zwłok a jak nie to gdzie mogę to zrobić?
      --Morbus basalis: Carcinoma pulomnis. Myocarditis
      Causa mortis: Tamponatio cordis. Emboliae massa thrombotica trunci pulmonalis
      et arteriarum pulmonalium

Adenocarcinoma (G2) lobi superioris pulmonis sinistri. Metastaes carcinomatosae
      ad lymphonodos regionis mediastini */. Infiltratio carcinomatosa pericardii */.
      Percarditis haemorrhagica */. Haemopericardium (volumen 400 ml). Mycarditis
      purulenta praecipue ventriculi dextri */. Status post punctionem pericardii
      recenter factam subsequente laesione myocardii parietis anterioris ventriculi
      dextri */. Emboliae massa thrombotica trunci pulmonalis et arteriarum
      pulmonalium. Arteriosclerosis generalisata gradus maioris praeco[ie aortae et
      arteriarum coronariarum cordis. Cicatrix post infarctum myocardii parietis
      posterioris ventriculi sinistri */. Oedema pulmonum */. Hydrothorax sinister
      (volumen 600 ml) et hydrothorax dexter (volumen 500 ml). Necrosis
      centrolobularis hepatis */. Adhaesiones funiculares cavi pleurae sinistrae.
      Infarctus anemicus lienis */. Hyperplasia nodularis prostatae. Hyperplasia
      nodularis glandulae suprarenalis bilateralis */. Pyelonephritis chronica
      utriusque */. Adenoma tubulo-villosum cum neoplasia intraepitheliali gradus
      minoris parietis sigmoidei */. Melaena in lumine intestiini tenuis. Stigmata
      post iniectiones reginis antebrachii bilateralis. Cachexia neoplasmatica

*/ Stwierdzono lub potwierdzono badaniem histopatologicznym.
    • bellafe Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) 07.08.05, 19:58

• Gość: korba Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 01:03
      Witam
      Od najmłodszych lat mam problemy z pęcherzem moczowym i często łapię infekcje,
      co wiąże się z bólem przy oddawaniu moczu (czasami w moczu pojawia się
      krew).Kilka lat temu złapałam naprawdę mocna infekcję.Zażywałam dosyć mocne
      antybiotyki (nie pamiętam nazwy)i od tamtego czasu mineły ok 3 lata w ciągu
      których był spokój.Około miesiac temu znowu mnie zaatakowało dosyć ostro.Znowu
      brałam antybiotyki.Przeszło...jednak w ciągu tego miesiaca zdarzyło się juz 2
      razy że odczułam ból przy oddawaniu moczu.Od kilku miesięcy współżyję ze swoim
      partnerem i zauważyłam że te infekcje występują przeważnie dzień lub dwa po
      stosunku.W związku z tym chciałam zapytać czy ma to jakiś związek i jeśli tak
      to co powinnam, co mogę zrobić, a może czego nie robić żeby te problemy z
      układem moczowym się nie pojawiały,a moje relacje z partnerem na wspomnianej
      plaszczyźnie nie musiały ulec zbyt drastycznej zmianie?
    • malgosia818 Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) 08.08.05, 09:38
      Pani Doktor,
      czy można rozpocząć kurację Clostilbegytem
      biorąc jednocześnie antybiotyk i gynalgin?
      Bardzo to dla mnie ważne.
    • kachna.a antybiotyki 08.08.05, 17:08
      Witam Pani Doktor.Brałam antybiotyk osłabiający działanie pigułek. Teoretycznie
      wiem, ze muszę zachować dodatkową ochronę przez czas brania leku + 7 dni.
      Jednakże po upływie tych 7 dni rozpoczynam przerwę pomiędzy opakowaniami. Czy w
      takim przypadku ochrona podczas przerwy jest już również zachowana czy
      bezpieczniej byloby gdybym kolejne opakowanie rozpoczeła bez przerwy.
      • beettinna Re: antybiotyki a "ewentualna "ciąża 09.08.05, 12:53
        Witam jestem 3mies po poronieniu, w tym cyklu nie staraliśmy się ale jest
        prawdopodobne że mogło dojśc do zapłodnienia.A teraz jestem w 17dc i dostałam
        unidox oraz distrepatazę bo boli mnie brzuch w miejscu blizny po wyrostku i mam
        37stopni.ale tak się martwię a co jeśli w tym cyklu doszło(albo dojdzie) do
        zapłodnienia to czy te leki nie zaszkodzą?no bo chyba na usg nic i tak by teraz
        niewyszło ani test ciążowy?
        pozdrawiam
    • Gość: Sylwia Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 22:42
      A ja pytanie z innej beczki =) Moim marzeniem jest zostac położną, obecnie
      jestem w 2 klasie LO, gdzie trzeba sie uczyc aby w przyszłości zostać położną??
    • Gość: Zagubiona Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.cs.bialystok.pl / 217.17.33.* 09.08.05, 22:55
      Jestem w trudnej sytuacji: podczas badania wewnętrznego USG (na ostrym dyżurze
      na którym znalazlam się z ostrym bulem w podbrzuszu - podejrzewałam torbiel
      jajnika, którą już miałam dwukrotnie) doszło do perforacji błony dziewiczej.
      Lekarz nie zapytał mnie czy jestem dziewicą, a ja nie zdążyłam tego nawet
      wykrztusić. W tamtym momencie byłam w 130 dniu cyklu, bardzo długo nie
      miesiączkowałam, lekarz lakonicznie stwierdził, że widocznie zaczyna się okres.
      Roztrzęsiona wybiegłam, chcąc jak najszybciej o tym zapomnieć. Ale po tym jak
      minęło parę dni nadal o tym myślę. Proszę mi powiedziec jak taka sytuacja
      wygląda z medycznego punktu widzenia, bo jeśli chodzi o moralne podejście -
      czuję się fatalnie i nie wiem jak mam dalej postępować? Serdecznie proszę o
      pomoc!
    • Gość: roselila Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 07:01
      Dopiero rozpoczelam pierwszy listek Cilestu. Moj partner wyjechal na miesiac
      tak wiec zazywalam tylko dlatego zeby przyzwyczaic organizm. W tym czasie nie
      nie mialam zadnych stosunkow. Na wyjezdzie zapomnialam zabrac ze soba tabletki
      i po 15 wzietych musialam zrobic przerwe. Z pierwszego listka zostalo mi 6
      tabletek. W tym czasie nie nie mialam zadnych stosunkow.Pierwszy stosunek bede
      miala osmego dnia czyli juz po zazyciu drugiej tabletki nowego opakowania, Wiem
      ze nie jestem zabezpieczona w 100 %. Chcialam zapytac jak dlugop mam sie teraz
      dodatkowo zabezpieczac?
    • Gość: agnieszka pytanie IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 10.08.05, 10:36
      Witam!
      Mój problem dotyczy janików. Dwa miesiące temu mniej więcej dwa tygodnie przed
      okresem zaczęły mnie boleć jajniki, bardziej lewy, był to ból taki trochę
      pulsujący. Podejrzewała, że to może od bólu krzyża (mam problemy z kręgosłupem)
      ponieważ np. kiedy leżałam i ten jajnik tak pulsował podłożyłam sobie poduszke
      pod krzyz i ból minął. Po okresie stwierdziła, że jajniki juz mnie nie bolą.
      Problem wrócił po kolejnej owulacji, ale tym razem ból był raczej kłujący
      potrafił mnie obudzić w nocy, bolało przy napinaniu w łazience i ucisku.
      Bardziej właśnie lewy, z którego była owulacja (tak myślę, ponieważ owulacje
      mam raczej bolesne). Staramy się o dziecko i myślałam, że może to jest związane
      z ewentualną ciążą. Dolegliwości minęły trzy dni przed okresem. Teraz jestem 6
      dni po i spokój. Mam 25 lat, nie rodziłam. Zastanawiam sie czy jest się czym
      martwić. Wybieram sie do ginekologa za dwa tygodnie ale troche mnie to
      zastanawia. Dziękuję za pomoc.
      P.S.
      Wcześniej zdarzały mi sie bóle jajników o okolicach owulacji ale nigdy sie nie
      przedłużały
    • nitka291 Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) 10.08.05, 13:49
      Witam! Jestem w 6 tygodniu ciąży. Mój ginekolog stwierdził lekki stan zapalny i
      przepisał mi Gyno Femidazol. Na ulotce znalazłam informację, że lek ten nie
      należy podawać kobietom w I trymestrze ciąży. Trochę się przestraszyłam czy nie
      szkodzę dziecku. Pani doktor, czy powinnam go stosować? Wzięłam dopiero 1
      tabletkę. Pozdrawiam.
      • Gość: ciekawa czy ktoś wogóle odpowiada na tym wątku? IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 12.08.05, 12:30
        widzę same pytania i żadnych odpowiedzi.
    • Gość: ooAneczkaoo Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 17:29
      Dzień dobry pani Doktor..Mam problem..Czy nawet jeśli mam krwawienie to może
      się okazać że jestem w ciąży?Wiem że ten "okres" który mam jest sztuczny,i że
      jest to krwawienie z odstawienia..A może jednak się mylę,może to jest okres
      taki,jaki miałam przed tabletkami?Jakie jest ryzyko że mogę być w ciąży?Dodam
      że biorę tabletki regularnie,codziennie o tej samej godzinie,no może z 5
      minutowym przyspieszeniem-ale to chyba nie ma wpływu..Jakie są pierwsze oznaki
      ciąży?Bardzo proszę Panią o odpowiedź..
    • Gość: ula Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.Zabrze.Net.pl 10.08.05, 21:10
      Jestem w trakcie zażywania 1-szego opakowania Regulonu... dzisiaj biorę 9-tą pigułkę i nadal mam krwawienie (1-szą tabletkę przyjęłam 1-szego dnia miesiączki). Czy to normalne?Kiedy krwawienie powinno ustać i po ilu opakowaniach sprawy się ustabilizują mniej więcej?
    • Gość: Becia Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 07:32
      Jestem w 26tc.Wczoraj byłam u lekarza i zdzwiwiła mnie jedna rzecz. Pan doktor
      wziął centymetr i mierzył mi brzuch od spojenia łonowego w górę. Stwierdził ze
      macica ma 27 cm a powinna miec ok. 23 cm. TRochę się wystraszyłam mimo ze
      lekarz mnie uspokajał. Byłan trzy tyg, temu na bardzo dokładnym usg i wymiary
      dziecka odpowiadały dokładnie tygodniowi ciąży wg OM. Czy takie badanie
      centymetrem może świadczyć o tym ze dzieje się coś złego z dzieckiem?
    • czarna.czarna duzo wodnistego śluzu w 9tc czy to normalne? 11.08.05, 08:13
      jestem w ciężkim szoku dzisiaj
      leci mi strasznie dużo wodnistego śluzu czy to jest normalne czy ja panikuję
      na maxa? słyszałam , ze w ciązy jest więcej śluzu tyle , ze ten jest strasznie
      wodnisty
      proszę o poradę na razie mnie nic nie boli i czuję się ok tylko
      martwi mnie ten wodnisty śluz!!!!!!

• Gość: zuzannna5 Re: ginekolog-położnik (witam ponownie) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 13:05
      Witam serdecznie, mam jedno pytanie do Pani doktor. Staramy sie z mężem o
      dziecko ok rok czasu. Ze wzgledu na długie cykle kilka razy ponad 40 dni
      lekarka przepisała mi duphaston, kóry biore od 14 dnia cyklu przez 10 dni. Moje
      pytanie jest taki czy ze względu na długie cykle duphaston przyjmowany w
      powyższy sposób może blokować owulacje? i tym samym uniewożliwić zajscie w
      ciąże?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka