Dodaj do ulubionych

cyclo progynova

IP: 82.139.28.* 27.06.05, 18:40
czesc, mam wazne pytanko odnosnie tego leku dwuskladnikowego, prosze jesli
ktos wie wiecej jak ten lek dziala, czy jest dobry dla 23-letniej kobiety,
(przepisany ze wzgledu na nieregularne miesiaczki, niedoczynnosc jajnikow?)z
tego co wyczytalam to jest on przeznaczony dla kobiet po 45 roku zycia, z gory
dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: beti Re: cyclo progynova IP: 82.139.28.* 27.06.05, 23:41
      ponawiam prosbe o odpowiedz na moje pytanko - wazne!
      • Gość: xs Re: cyclo progynova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 07:25
        Ja brałam progynove przez trzy ostatnie cykle na takie same problemy jak Twoje
        (mam 25 lat). Od tego miesiąca ginekolog kazał je już odstawić. Jajniki pracują
        normalnie, w końcu miesiączkuję regularnie. Myślę, że bardziej powinnaś zwrócić
        uwagę na to jak działają i czemu mają służyć te tabletki. Przecież skoro mają
        uzupełniać niedobór estrogenów (a u mnie z ich poziomem było tragicznie) to nic
        dziwnego, że najbardziej przydadzą się paniom w okresie menopauzy. Pozdrawiam.
    • Gość: beti Re: cyclo progynova IP: 82.139.28.* 28.06.05, 11:27
      dziekuje Ci bardzo za odpowiedz, ale chcialam sie jeszcze zapytac jakie leki
      bralas wczesniej zanim ginekolog przepisal progynove i czy od tych tabletek
      przybylo Ci wiecej kg smile, pzdr
      • Gość: xs Re: cyclo progynova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 12:05
        A więc od początku. Październik/listopad zeszłego roku udałam się do ginekologa
        z powodu zatrzymania okresu, to był jakiś 80! dzień cyklu. Provera na wywołanie
        nie pomogła, po dokładnym obejrzeniu macicy na usg ginekolog stwierdził, że nic
        dziwnego, bo w zasadzie nie ma co się złuszczać. Do tego "śpiące" jajniki,
        żadnych pęcherzyków, jedna torbiel. Wysłał mnie na badanie hormonów. Wyniki
        mnie przeraziły, bo estrogeny i FSH jak u kobiety po menopauzie. Robiłam wtedy
        jeszcze prolaktynę i TSH tarczycy, ale tu było wszystko cacy. Najpierw dostałam
        od ginekologa antykoncepcyjny Stediril 30 na trzy cykle, a potem również na
        trzy cykle Progynove (od 3 do 10 dnia) i Proverę (od 16 do 25 dnia cyklu). Na
        tym wspomaganiu jak stwierdził mój ginekolog jajniki rzuciły się do pracy i
        radzą sobie całkiem nieźle, na usg w połowie cyklu widać pęcherzyk. Długość
        cykli 27, 30, 27 więc wszystko idzie ku dobremu. Żadnej zmiany wagi nie
        zauważyłam, zresztą innych skutków ubocznych też nie. Od tego cyklu mam jak już
        pisałam odstawić Progynove i przez trzy kolejne cykle łykać tylko Proverę.
        Potem odstawić również ją. To tyle. Pozdrawiam. A Ty jak długo i czym walczysz
        z zaburzeniami?
    • Gość: beti Re: cyclo progynova IP: 82.139.28.* 28.06.05, 14:51
      dzieki za odpowiedz, ja juz troche walczesmileod kiedy dostalam okres (18 lat)
      przez roczek bylo ok, ale potem zawsze byly albo opoznione miesiaczki albo wcale
      nie mialam, poczatkowo nie interesowalo mnie to ale wkoncu zaczelam chodzic do
      lekarza.....na poczatku bralam luteine,potem mialam przerwe zeby zobaczyc czy
      cykl sie unormowal, bylo oki, ale do czasu....., pozniej bralam Diane 35 przez
      pol roku,odstawilam...okres byl przez okolo 3 miesiace....... i potem to samo,
      nastepnie tabl. ziolowe Agufem z mysla ze wkoncu bedzie dobrze, byl ale 1
      miesiac, a teraz od 2 miesiecy czekam....i nic wiec ginekolog przepisala mi
      cycle progynove, mam brac okolo pol roczku, ale nigdy nie bralam, tak jak Ty
      pisalas Provery...mam nadzieje ze wkoncu Progynova "wyleczy" mnie smile
      • Gość: xs Re: cyclo progynova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 15:00
        Provera tak jak luteina w drugiej połowie cyklu ma sprzyjać pojawieniu się
        miesiączki. W każdym razie działanie mają takie samo, jak różni się ich skład
        niestety nie wiem.
        • Gość: lk Re: cyclo progynova IP: *.telkab.pl 28.06.05, 23:55
          Witam, ja mam 20 lat i tez mam takie problemy z okresem, ale nikt nie wie czemu
          okresu nie ma..nie moge trafic na jakiegos porzadnego lekarza...XS czy moglabys
          mi podac jakies namiary na swojego ginekologa? Bede wdzieczna..
          • Gość: xs Re: cyclo progynova IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 07:24
            jeśli jesteś z Wrocławia, albo masz ochotę się tu leczyć nie ma problemu. Dr
            Radosław Blok, prywatnie na ul. K.Miarki, na kasę chorych w przychodni przy
            Racławickiej.
            • joakle Re: cyclo progynova 29.06.05, 14:35
              Mój gin powiedział, że to bardzo "delikatne" pigułki, które można przepisać
              nawet nastolatkom. Ale uwaga-ja miałam bardzo paskudne skutki uboczne,
              wylądowałam nawet na izbie przyjęć - koszmarne mdłości-właściwie przez cały
              czas, wytrzymałam tylko dzięki środkom przeciwwymiotnym. Te objawy się nasilały
              w miarę brania, najgorzej było w połowie i gin powiedział, żeby się przemęczyc
              i lepiej wziąc do konca, bo odstawienie może spowodować, że bede mieć okres
              trzy tygodnie. Więc skończyłam jedno opakowanie. Efekty końcowe- utyłam 5 kilo!
              po jednym opakowaniu! w moim przypadku to nawet dobrze, bo jestem chuda. I -
              mimo wszystko okres mi się uregulował.
    • Gość: beti Re: cyclo progynova IP: 82.139.28.* 29.06.05, 16:53
      mysle ze mnie omina skutki uboczne w postaci mdlosci!!!!!!!!jutro zaczynam
      pierwsze opakowanie... czy ktos inny mial moze podczas brania mdlosci??????
    • Gość: beti Re: cyclo progynova IP: 82.139.28.* 06.07.05, 14:39
      czy ktos moze sie jeszcze podzielic opinia na temat tego leku?????? czy moze tak
      malutko osob go zazywa suspicious pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka