Dodaj do ulubionych

kolposkopia

IP: 212.182.117.* 15.07.05, 08:18
Dziewczyny powiedzcie mi ,bo juz glupieje czekajac na wynik cytologii, czy
kolposkopia jest dokladnym badaniem, czy jesli mialabym jakies zmiany rakowe
lekarz by to zobaczyl w trakcie tego badania bez pobierania wycinka?
Rok temu mialam IIgr. teraz zaczely mi sie przeboje: krawienia miedzy
miesiaczkami, bole w dole brzucha itp.
Czekanie jest strasznesad
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: kolposkopia IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 15.07.05, 08:39
      Lekarz na oko nie jest w stanie stwierdzić, czy nie ma zmian rakowych i jeśli
      zachodzi potrzeba musi dla pewności pobrać wycinki. Ja właśnie wczoraj
      odebrałam wyniki wprawdzie nie cytologii, ale przewodu pokarmowego i żołądka i
      wszystko jest w porządku tylko ostry stan zapalny ale lekarz dla pewności musi
      pobrać wycinki (w trakcie badania endoskopowego powiedział, że nic rakowego nie
      widzi ale wycinki musi pobrać, lekarz rodzinny powiedział, że to normalne w
      końcu skoro jest stan zapalny to trzeba go zbadać dla pewności). Nie przejmuj
      się na pewno wszystko jest dobrze, w końcu sami lekarze zalecają badanie raz w
      roku jako wystarczające, czekaj cierpliwie na wynik i głowa do góry
      • Gość: aga Re: kolposkopia IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 15.07.05, 08:41
        znalazłam coś takiego może się przyda
        www.zdrowie.med.pl/uk_rozrodczy/badania/kolpo.html
        • Gość: monika Re: kolposkopia IP: 212.182.117.* 15.07.05, 08:49
          dzieki za odp.
          najbardziej przerazaja mnie te objawy: krawawienia i bólsad
          • Gość: aga Re: kolposkopia IP: *.244.158.34.rzeszow158.tnp.pl 15.07.05, 09:04
            Najważniejsze, że poszłaś od razu do lekarza, brawo, jesteś w dobrych rękach i
            na pewno lekarz wyjaśni wszystkie Twoje wątpliwości, niestety na wyniki trzeba
            czekać i to jest minus ale trzymam kciuki.
            • Gość: monika Re: kolposkopia IP: 212.182.117.* 15.07.05, 09:07
              ja nawet u dwoch lekarzy bylam i w zwiazku z tym mam dwie diagnozy - dodam, ze
              sa sprzeczne...a mnie boli jak bolalo a przed oczami mam scenariusz
              najczarniejszy z czarnychsad i dlatego sie zastanawiamlam czy jakby bylo cos nie
              bardzo to po kolposkopii by cos wyszlo.
              • 99maja Re: kolposkopia 15.07.05, 09:37
                Gdyby "coś" było toby wyszło ale dla potwierdzenia diagnozy lekarz musi jeszcze
                pabrać wycinki. Koleżanka przesłała Ci link gdzie wszystko jest dokładnie
                opisane. Poza tym jeżeli nawet faktycznie "coś" jest to na tym etapie jest 100%
                wyleczeń. Może to głupio zabrzmi ale ja bym poszła do jeszcze jednego lekarza i
                nie mówiła mu, że mam już diagnozę. Warto sprawdzić którą diagnozę potwierdzi.
                Kiedys jakiś lekarz powiedział, że jeżeli chodzi o nasze zdrowie i cos nas
                niepokoi to powinniśmy zasięgnąć jeszcze opinii innego lekarza, w końcu tu
                chodzi o nasze życie.
                • Gość: monika Re: kolposkopia IP: 212.182.117.* 15.07.05, 09:43
                  to prawda i dlatego bylam u 2 lekarzy to teraz mam 2 rozne diagnozy...do
                  trzeciego juz mi sie nie chce isc bo mam wszystkiego dosc...boli mnie jak przy
                  okresie, a taki bol nie bierze sie chyba z nikad
                  • 99maja Re: kolposkopia 15.07.05, 09:55
                    Może odezwą się dziewczyny, które miały podobnie bo ja z własnego doświadczenia
                    niewiele mogę Ci powiedzieć, tylko tyle, że krwawienie między okresami pojawiło
                    się u mnie kiedy szalałam na siłowni, a bóle w dole brzucha też się czasem
                    pojawiają, oczywiście to tylko tak dla pocieszenia, bo takich objawów nie można
                    ignorować i trzeba poczekać spokojnie na wynik (wiem, że dobrze się mówi gorzej
                    wykonać) ale nie dręcz się na zapas, tym bardziej, że masz dwie diagnozy a więc
                    sytuacja nie jest jednoznaczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka